Michelin presenterar ännu ett miljöanpassat racingdäck baserat på återvunnen kimrök från Enviro

| 4 juni, 2021 | 0 kommentarer

Däcktillverkaren Michelin har presenterat ännu ett miljöanpassat racingdäck baserat på återvunnen kimrök från Scandinavian Enviro Systems. Det nya däcket är ett högprestandadäck som tagits fram för tävlingsbilar och presenterades nyligen vid Michelins Movin’On global sustainable summit.

Det nya däcket innehåller 46 procent förnybart och återvunnet material, däribland återvunnen kimrök som Enviro levererat till Michelin. Michelin visade upp det nya högprestandadäcket monterat på det bränslecellsdrivna långloppsfordonet GreenGT Missions H24. Tidigare i våras presenterade Michelin även ett miljöanpassat racingdäck för MotoE, en tävlingsserie för eldrivna motorcyklar, som även det innehöll återvunnen kimrök från Enviro. Michelin har kommunicerat målet att alla deras däck ska tillverkas av enbart miljöanpassade material till 2050.

– Återigen visar Michelin att det inte finns någon motsättning mellan ökad hållbarhet och hög prestanda inom däckbranschen. Det här bekräftar möjligheterna för återvunnen kimrök och skänker stor trovärdighet åt Michelins långsiktiga ambition att alla däck så småningom kommer att helt och hållet bestå av miljöanpassade material, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro. 

Enviro centralt i ökad satsning på hållbarhet
Sedan Michelin förra våren gick in som största ägare i Enviro har Michelin lyft fram sin investering och sitt samarbete med det svenska bolaget som centralt för sitt hållbarhetsarbete. Vid Michelins kapitalmarknadsdag tidigare i våras var hållbarhet ett centralt tema. Samarbetet med Enviro, och Enviros återvinningsteknologi, lyftes då flera gånger fram som centrala faktorer för Michelins möjligheter att nå sina hållbarhetsmål.

Länk till Michelins pressmeddelande.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, [email protected]
Urban Folcker, CFO Enviro, +46 (0)760-00 13 11, [email protected]
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, [email protected] 

Mangold Fondkommission AB, +46 8 503 01 550, [email protected], är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Herkulesgatan 1K
417 01 Göteborg

[email protected]
www.envirosystems.se

Enviro utvecklar, bygger och driver anläggningar för materialåtervinning av värdefulla resurser från uttjänta däck på en internationell marknad. Bolaget har utvecklat en process, baserad på en patenterad teknik, där upphettade däck i en syrefri miljö möjliggör att däckens olika material kan återvinnas utan förbränning. Således uppnås en miljövänlig utvinning där gas används till att driva anläggningen och de värdefulla resurserna kimrök, olja och stål säljs på marknaden. Materialen används i nya produkter vilket hjälper kunderna att uppnå hållbarhetsmål samt att behovet av fossila resurser minskar. Enviro grundades 2001, har huvudkontor i Göteborg och driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk, Sverige. Bolaget är noterat för handel på Nasdaq First North Growth Market med Mangold Fondkommission, +46 8 503 01 550[email protected], som Certified Adviser. www.envirosystems.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *