Nordisk Bergteknik tillträder förvärven av Rovalin och Soil Mixing Group

| 28 april, 2022 | 0 kommentarer

Nordisk Bergteknik tillträder per idag den 28 april Infrastructure Group Nordic AB (”IGN”) som med sina två operativa dotterbolag Rovalin och Soil Mixing Group, omsätter cirka 420 MSEK på årsbasis med god lönsamhet. Nordisk Bergteknik annonserade under det första kvartalet att avtal ingåtts avseende förvärv av samtliga aktier i IGN. Förvärvet var villkorat av ett godkännande av Konkurrensverket, vilket nu erhållits. Verksamheterna kommer att redovisas i segmentet Grund Sverige och bedöms bidra med i storleksordningen 0,80 kronor i resultat per aktie på årsbasis.

Stockholmsbaserade Rovalin grundades 2014 och har idag 45 medarbetare. Bolaget erbjuder tjänster inom grundläggning och har en ledande marknadsposition som leverantör av ett heltäckande erbjudande inom djupgrundläggning. Soil Mixing Group erbjuder tjänster inom jord- och markförstärkning för fastigheter och anläggningsprojekt runt om i Sverige och i Norge och har idag 22 medarbetare.

”Det är mycket glädjande att nu kunna tillträda förvärven av Rovalin och Soil Mixing Group och påbörja vårt samarbete. Förvärvet är vårt största någonsin och innebär att vi expanderar i Stockholmsregionen, som är en av Nordens största lokala marknader inom grundläggning. Under det senaste året har vi genomfört tre förvärv inom segmentet Grund Sverige vilket stärkt koncernen både geografiskt och kompetensmässigt”, säger Andreas Christoffersson, VD för Nordisk Bergteknik.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 28 april 2022 klockan 14:00 CEST.

För ytterligare information, kontakta:

Andreas Christoffersson, VD, 070-621 19 28, [email protected]

Johan Lundqvist, CFO, 076-392 71 21, [email protected]

Om Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik har en tydligt expansiv tillväxtstrategi med målet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. Våra bolag är specialister inom berghantering och grundläggning som med känsla och kompetens kombinerar varje uppdragsgivares behov med naturens förutsättningar. Att i ett tidigt skede vara med och bygga moderna samhällsfunktioner är vår vardag, vår hemmaplan och vår framtid.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.