NRC Group vinner underhållskontraktet Godsstråket genom Bergslagen

| 14 september, 2022 | 0 kommentarer

NRC Group har tilldelats underhållskontraktet Godsstråket genom Bergslagen, där anbudssumman uppgår till 228 miljoner kronor.

Uppdragsgivare är Trafikverket, och kontraktet sträcker sig från november 2023 till oktober 2028.

Niklas Sundel, Affärsområdeschef Underhåll, är stolt över ännu en vinst för NRC Group Sverige:

– Vi har tidigare under året tagit hem tre viktiga vinster – våra egna underhållskontrakt, och nu detta! Med Godsstråket genom Bergslagen i hamn så stärker vi vår position i järnvägsbranschen ytterligare.

Godsstråket genom Bergslagen är en järnvägslinje som går genom Bergslagen, Närke och Östergötland och trafikeras av både gods- och persontrafik. Positionen mitt i Sverige, med anslutningar till många andra hårt trafikerade järnvägslinjer, gör det till en viktig järnvägssträcka i landet. Sträckningen som NRC kommer att ta ansvar för går mellan Mjölby och Frövi.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio (10) dagar från det att tilldelningen meddelats.

För mer information

Robert Röder, Vd NRC Group Sverige

rober[email protected]+4670 285 29 29

Om NRC Group

NRC Group är den ledande järnvägsinfrastrukturen i Norden med mer än 2 000 yrkesverksamma i Norge, Finland och Sverige. Företaget skapar infrastruktur som går bortom dagens och morgondagens krav och erbjuder ett komplett utbud av tjänster under livscykeln för transportinfrastrukturen. Tjänsterna inkluderar markarbete, banarbete, säkerhets-, el-, telekom- och signalsystem samt miljötjänster som avveckling och återvinning.

NRC Group har haft en betydande tillväxt sedan starten 2011 och har en omsättning på cirka 6,5 miljarder NOK. NRC Group, med huvudkontor beläget i Lysaker, Oslo, är noterat på Oslo Börs under ticker ”NRC”. Företagets verkställande direktör är Henning Olsen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.