Ny förskola växer fram i Kallebäcks Terrasser

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

I Kallebäcks Terrasser växer nu en ny förskola fram med fasad i cederspån och ett uttryck som hämtat inspiration från skogens träd. Förskolan kommer att drivas av Fridaskolan som hösten 2023 välkomnar 120 nya förskolebarn i åldrarna 0 – 5 år till området.

– Vi är väldigt glada att välkomna Fridaskolans förskola till Kallebäcks Terrasser. Det blir ett trevligt tillskott till det fina område som successivt växer fram här, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd på Wallenstam.

Förskolan blir nästan 1 300 kvadratmeter och byggs enligt Miljöbyggnad silver. Gestaltningen hämtar inspiration från skogens träd där symboliken med trädens stammar slår igenom i fasadens struktur av cederspån. Tillsammans med större glasade partier med låga bröstningar ges barnen en nära kontakt med utemiljön och naturen. 

– Vi ser otroligt mycket fram emot att starta förskolan i Kallebäcks Terrasser och få bidra med en förskolemiljö där inte bara en riktigt bra miljö för lärande präglar elevernas vardag, utan också tillit, trygghet och social öppenhet. Det blir en fin helhet i området med både skola och förskola som öppnar nästa år, säger Marie Karlsson, rektor på Fridaskolan Kallebäck.

Gården till förskolan är uppbyggd för utelek i olika zoner. En vild zon som ger möjlighet till lek i befintlig natur och terräng. En trygg zon med närhet till byggnaden och personal, odling, vattenlek, sandlek och rollspel. Dessutom finns en vidlyftig fartfylld zon där barnen kan utmanas motoriskt.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg. 

Kallebäcks Terrasser började byggas 2019. Hittills har 435 nya bostadshyresgäster, Nordic Wellness, Bico och Cellink etablerat sig i området. Fullt utvecklat kommer området att omfatta nästan 2 000 nya hem, ny skola, förskola, kontor, restauranger, caféer och närservice. Just nu pågår byggnation av skola, förskola och fem fina bostadskvarter med lokaler i entrévåningarna.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB (publ), tel. 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38

www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 64 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar elenergi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.