Ny gigant i huset när Tom Tits öppnade

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Efter att ha varit stängt sedan november 2020 är det äntligen dags att åter välkomna besökarna till Tom Tits Experiment i Södertälje. Utöver de dryga 450 experiment som sedan tidigare fyller byggnaden och den stora utomhusparken, har science centret premiär för ett helt nytt (och stort!) experiment i utställningen Kraft & Rörelse – KraftVerket.

– Den är gigantisk, cirka tjugo kubikmeter stor och finns på plan ett direkt när man kommer in, säger Cecilia Ekstrand, Projektledare för KraftVerket på Tom Tit.

Experimentet beskrivs som en stor maskin där man måste samarbeta, snurra, trycka och balansera för att genom hela maskinen få runt en boll genom rör och andra saker. Mekanikens gyllene regel ”det du vinner i kraft förlorar du i väg, och tvärtom” spelar en central roll när KraftVerket går igång.

– I ”KraftVerket” gäller det att jobba tillsammans på de olika stationerna och följa bollens resa. Så länge man lyckas hålla bollen i rullning går maskinen, berättar Cecilia. Det är kul och spännande att få utforska hur de fem enkla maskinernas mekanismer, tillsammans samverkar i ett tekniskt system på ett finurligt sätt.

Precis som för andra science centers har Pandemin gjort att Tom Tit varit stängt i fler månader. När de nu öppnar är det med försiktighet.

– Vi ser enormt mycket fram emot att öppna men det kommer inte bli helt som vanligt. Det är enbart förköpta biljetter som gäller och vi kommer sprida ut besökarna på specifika slot-tider, säger Marie Karlsén, Marknadschef på Tom Tit. Vi är tacksamma att vi har så stora ytor, både inomhus och i parken. I vårt café håller vi två meter mellan borden och alla beställningar till både caféet och glassbaren beställs och betalas via sin telefon.

Vid frågor:

Cecilia Ekstrand, pedagog och programutvecklare, Tom Tits Experiment

Telefon: 08-550 225 04

Mejl: [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *