Nya hyror hos Hebygårdar klara

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Hyresgästföreningen tecknar nu en överenskommelse för 2021 års hyror med Hebygårdar. Överenskommelsen landar på 1,4 procent med ikraftträdande 1 februari.

Hyresförhandlingarna gällande 2021 års hyror med det kommunala bostadsbolaget i Heby, Hebygårdar, inleddes med bolagets yrkande på 2,96 procent. 

Hyresgästföreningen anförde att det extremår som 2020 utgjort, med pågående pandemi som lett till backande BNP, extremt låg inflation och ränteläge samt skenande arbetslöshet, borde mana bolaget till besinning när det kommer till begäran om hyreshöjning. Uppfattningen om de förväntade kostnadsökningarna 2021 delade vi inte heller med Hebygårdar.

– Även en hyreshöjning på 1,4 procent kan, i tider när många människor drabbats av en försämrad ekonomi, slå hårt och leda till ekonomisk knipa” säger Lena Jansson Nordin förhandlingsledare på Hyresgästföreningen,

– Vi vet att det man som hyresgäst prioriterar högst är att betala hyran för att inte riskera sin lägenhet men andra räkningar kan då få stryka på foten. Vi kommer att fortsätta att värna hyresgästernas rätt till rimliga hyror, säger Kerstin Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.  

Kontakt
Lena Jansson Nordin förhandlingsledare Hyresgästföreningen
Telefon 010-459 13 53

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *