Öl direkt från kaffebryggaren – Carlsberg lanserar världsunik ölkapsel

| 1 april, 2021 | 0 kommentarer

De senaste åren har marknaden för kaffekapslar fullkomligt exploderat och en kapselmaskin är numera ett vanligt inslag i de svenska köken. Men varför nöja sig med att bara brygga kaffe? Idag lanserar Carlsberg den revolutionerande produkten Morning Brew – ölkapseln som förvandlar din kaffebryggare till en ölbryggare.

Morning Brew är en utsökt alkoholfri lager från Carlsberg, som kommer i ett nytt, banbrytande kapselformat. Denna innovation gör att du kan brygga öl i din egen kaffekapselmaskin, lika snabbt och enkelt som du brygger en kopp kaffe: Häll på vatten i kaffemaskinen, lägg in en Morning Brew-kapsel och tryck på knappen.

I kapseln sitter ett patenterat filter som både kyler ölen och ger den en perfekt skumkrona. Precis som en vanlig öl innehåller Morning Brew endast malt, humle, jäst och vatten. Kapseln är tillverkad av gamla ölburkar och är 100 procent återvinningsbar.

Hjärnan bakom Morning Brew är laboratorieassistent Gill A. Læger som fick en snilleblixt när hon en helt vanlig dag stod vid kaffemaskinen i fikarummet på Carlsberg laboratorium i Köpenhamn. Sedan dess har hela Carlsbergs forskarteam, under stort hemlighetsmakeri, jobbat dag och natt för att idag kunna presentera århundradets nyhet för alla ölälskare.

– Morning Brew är en revolutionerande produkt som är här för att stanna. Vi sitter redan och skissar på att lansera nya kapslar i olika ölstilar, till exempel ale och porter, säger Henric Byström, Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Morning Brew kommer att nå butikshyllorna i Sverige och Danmark redan i början av maj och kostar 35,50 kronor för tio kapslar.  
 

För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail:
[email protected]

Carlsberg Sverige
We are Brewing for a Better Today & Tomorrow
Carlsberg Sverige är, med fler än 50 starka varumärken, Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av våra välkända och folkkära varumärken är Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet. Läs mer om Carlsberg Sverige och vårt hållbarhetsarbete Together Towards Zero.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *