P2 i parken med Pernilla Eskilsdotter är tillbaka – grönskande sommarkonserter från Umeå och Linköping

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

I augusti återvänder ”P2 i parken” och programledaren Pernilla Eskilsdotter till sommargrönskan och livepubliken för två direktsända konserter med bred klassisk musik från två svenska städer. 18 augusti sänder P2 från Broparken i Umeå och 24 augusti från Borggården vid Linköpings slott under Linköpings stadsfest. Livemusiken framförs i Umeå av Norrlandsoperans symfoniorkester och i Linköping av Norrköpings symfoniorkester. Konserterna har fri entré och turnén arrangeras för tredje året. P2 i parken direktsänds i P2 Sveriges Radio. 

 
Pernilla Eskilsdotter Foto: Martina Wärenfeldt

– Det känns fantastiskt att återvända efter två års ofrivillig frånvaro på grund av pandemin och möta publiken igen ute i grönskan. Med P2 i parken öppnar vi åter famnen med välkända och härliga klassiska stycken till en picknicksugen publik, både i parkerna och vid radion, säger P2 i parkens programledare Pernilla Eskilsdotter.

Första stoppet för P2 i parken 2022 blir i Umeå torsdag 18 augusti där Norrlandsoperans symfoniorkester står på scenen i Broparken. Dirigent Fredrik Burstedt får sällskap av solisterna Susanna Levonen och Amie Foon och konserten innehåller stycken av bland andra Hugo Alfvén, Jacques Offenbach och Ennio Morricone. Programledare Pernilla Eskilsdotter möter publiken i sällskap av P4 Västerbottens reporter Gerhard Stenlund. Konserten direktsänds i P2 kl. 19.03–20.30.

Onsdag 24 augusti är P2 i parken på Linköpings stadsfest och Borggården vid Linköpings slott. Tillsammans med Norrköpings symfoniorkester presenterar programledare Pernilla Eskilsdotter stycken av bland andra Wilhelm Peterson-Berger, Andrew Lloyd Webber och Nino Rota. Konserten dirigeras av Alexander Hanson som har med sig solisterna Emmi Christensen, Peter Johansson, Pelin Lius och Thomas Bodin. P4-reporter är P4 Östergötlands Titti Elm. Konserten direktsänds i P2 kl. 19.03-20.30  

Om Pernilla Eskilsdotter 
Som programledare för “Klassisk morgon” i P2 har Pernilla Eskilsdotter daglig kontakt med lyssnarna när hon guidar genom den stora klassiska repertoaren och även introducerar det senaste inom konstmusiken. Pernilla har jobbat på Sveriges Radio sedan 1994 och har bland annat lett P2-program som “Opp Amaryllis”, “Entré” och “Mitt i musiken”. Hon har varit programledare för “Klassisk morgon” (som från början hette “Önska i P2”) sedan starten 2006. 2014 fick Pernilla Sveriges Radios språkpris och på Radiogalan 2015 utsågs “Klassisk morgon” till Sveriges bästa morgonradioprogram.

Om P2 i parken
P2 i parken är P2:s konsertturné som tillsammans med lokala orkestrar och arrangörer tar den klassiska musiken ut i grönskan. P2 i parken hade premiär 2018 och återkom även 2019. 

P2 i parken 2022 är ett samarbete mellan Sveriges Radio och dessa orkestrar och arrangörer: 
Umeå 18 augusti – Norrlandsoperans symfoniorkester, Umeå kommun och Tiljan 
Linköping 24 augusti – Norrköpings symfoniorkester, Visit Linköping/Stadsfesten

Mer information kommer på P2 i parkens hemsida: http://sverigesradio.se/p2iparken

Pressbilder

Pernilla Eskilsdotter. Foto: Martina Wärenfeldt
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/nhhjqyav62

För mer information, vänligen kontakta:

Maths Broborg, projektledare
[email protected] 

070-624 56 44

Eva Sahlin, pressansvarig
[email protected] 

070-684 18 52

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.