Peab bygger bostadsfastighet i Esbo

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Peab har fått i uppdrag att bygga en bostadsfastighet med 15 våningar i Esbo. Beställare är NREP och kontraktssumman uppgår till 46 miljoner euro.

Fastigheten byggs enligt konceptet ”Noli Studios” som är ett flexibelt boende med hotelliknande bekvämligheter. Konceptet blir det första i sitt slag i Esbo och antalet lägenheter kommer att uppgå till 400 fördelade på 15 våningar. Därtill byggs gemensamsamhetytor såsom gym, bastu och sociala ytor samt en tillhörande lokal till matbutiken K-Market.

Miljö- och klimatfrågor genomsyrar projektet. Fastigheten får geoenergi som uppvärmningssystem, den tar vara på överskottsvärme och solenergi och parkeringsplatserna förses med laddstolpar till elbilar. Fastigheten ska även certifieras enligt LEED.

– Vi är mycket stolta över att få samarbeta med NREP för att bygga detta konceptboende. Projektet är ett utmärkt komplement till området, samtidigt som hållbarhetstänket i projektet är gediget, säger Jarkko Mattila, enhetschef på Peab Finland.

Projektet är en totalentreprenad som beräknas vara färdigt i slutet av 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

Illustration: Arkkitehtitoimisto Avarrus

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jarkko Mattila, enhetschef Peab Finland, +358 40 729 9075

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, +46 72 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 61 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.