Peab bygger skola i Åstorp

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Peab har fått uppdraget att bygga Haganässkolan i Åstorp nordöst om Helsingborg. Beställare är Björnekulla Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 251 miljoner svenska kronor.

Fastigheten kommer att uppföras centralt nära Bjärshögs idrottsområde i Åstorp på Villagatan. Skolan blir för årskurs F-6 och kommer även att ha en grundsärskola, träningsskola och en förskola. Den totala byggytan kommer att vara cirka 9 500 kvadratmeter bruttoarea.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning för invånarna i Åstorp och vi är stolta över att få bidra till den. Skolan kommer att bli en mötesplats för såväl elever och personal som för kommunens invånare. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

– Haganässkolan blir först ut i föryngringen av vårt skolbyggnadsbestånd och kommer att bli en fantastisk tillgång för kommunen i sin helhet. Vi är väldigt nöjda med vad vi åstadkommit teoretiskt och ser med glädje fram emot vår gemensamma resa till färdiga byggnation, säger Jonas Johansson, projektledare på Björnekulla Fastighets AB.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2022 och färdigställandet i sin helhet är beräknat till sommaren 2025.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 61 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.