Håndverksgruppen växer till en miljard i Sverige

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Håndverksgruppen omsätter nu 1 miljard sek i Sverige i och med att företaget K360 införlivas i Uppsala. 

 På rekordtid har Håndverksgruppen etablerat sig som en betydande aktör på den svenska marknaden. Totalt är 13 hantverksföretag i Sverige anslutna till Håndverksgruppen, med en total omsättning på över 1 miljard sek per år. Det blev tydligt när Håndverksgruppen nyligen fick avtal med ett av Uppsalas största byggföretag, K360, som ensamt omsätter närmare 300 miljoner kronor.

 – Det här är stort för oss. Vi har stora ambitioner för Sverige och har åstadkommit en hel del spännande saker på den marknaden på kort tid. Vi är mycket glada över att landa ett avtal med en så betydande aktör som K360. Det här är den största affären i Sverige hittills, säger Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen är en av de största aktörerna inom målning, golv, murning och kakelarbeten i Norden. Koncernen är störst på alla ”ytor” i Norge och är på god väg att få en liknande position i Sverige.

Stark intäktstillväxt

 

K360 i Uppsala etablerades i mitten av 1990-talet under namnet Knivsta Plattsättning. Idag har företaget 80 anställda och levererar olika byggtjänster och kakelarbeten till Stockholm och Uppsalaområdet.

 

I år väntas bolaget närma sig 300 miljoner sek i omsättning, en kraftig ökning från 2021 då bolaget uppgick till 235 miljoner sek.

 

– Den kraftiga ökningen beror på ett ökat antal uppdrag från gamla och nya kunder samt ett par stora enskilda projekt, säger Patrik Tomtlund, vd för K360.

 

Företagets verksamhet består av två huvudområden; Plattsättning i allt från flygplatser, köpcentrum till nybyggen, medan det andra prioriterade området består av renovering av olika hus och kommersiella byggnader samt avhjälpande av försäkringsskador. Företaget arbetar med flera stora entreprenörer och fastighetsbolag och har ramavtal med flertal större kunder.

 

Snabb process

 

Enligt K360:s VD, Patrik Tomtlund gick det snabbt från inledande samtal med Håndverksgruppen till dess ett avtal var på plats.

 

– Vi ville ha ett snabbt klargörande och hade ett bra tempo i processen. Det känns riktigt bra att ha landat det här nu, säger Tomtlund, som har arbetat för företaget i mer än 20 år.

 

Han menar att det är en fördel, även för ett stort företag som K360, att bli en del av en större koncern.

 

-Jag tror definitivt att det är en fördel att vara en del av en större grupp som Håndverksgruppen med de marknadsutmaningar vi står inför. Vi är starkare tillsammans för att hantera situationen framöver och samtidigt ser jag fram emot att lära av de andra bolagen i koncernen. Jag hoppas att vi kan inspirera varandra att bli bättre och dela erfarenheter så att vi alla kan utvecklas vidare, säger Patrik Tomtlund.

 

Förvärvet är villkorat av godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. Ett sådant godkännande förväntas snart efter det att anmälan har lämnats in.

 

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

[email protected]

Telefon: +47 476 41 634

Fakta: Håndverksgruppen

  • Håndverksgruppen består av 84 företag som utför alla typer av ytbehandlingar. Koncernen strävar efter att professionalisera branschen genom att systematiskt fokusera på hållbarhet och miljö, arbetsmiljö och professionell kvalitet i hela Norden.
  • Håndverksgruppen ska utnyttja lokal förankring och marknadskunskap med stordriftsfördelar.
  • Koncernen har en ackumulerad omsättning på 3,9 miljarder norska kronor och cirka 2 700 anställda och verksamheter i hela Norge samt delar av Sverige.
  • Håndverksgruppen ägs av FSN Capital och anställda.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.