PharmNovo stärker organisationen med CFO och Clinical Lead

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Det svenska läkemedelsbolaget PharmNovo AB som utvecklar en helt ny typ av läkemedel mot neuropatisk smärta, meddelar att teamet har förstärkts i samband med att bolaget har gått in i klinisk fas. Tommy Nilsson tar rollen som CFO och Jarkko Kalliomäki stärker upp den kliniska ledningen och ska arbeta med utformning och utveckling av kliniska studier.

I augusti startade PharmNovo kliniska studier av sin läkemedelskandidat PN6047 mot neuropatisk smärta, nervsmärta, efter att tidigare i somras tagit in 73 miljoner kronor i en emission ledd av Sciety.

Tommy Nilsson har arbetat som CFO på bolag inom Electrolux- och Ericssonkoncernerna. De senaste åren har han arbetat som interim CFO för företag inom ett stort antal olika branscher. På PharmNovo ska han leda arbetet med ekonomistyrning och rapportering, bygga upp företagets rutiner och processer samt förbereda företaget för framtida kapitalanskaffningar.

Jarkko Kalliomäki är specialistläkare i smärta och smärtlindring och medicine doktor i fysiologi. Han har över tio års erfarenhet som Senior Clinical Research Physician vid AstraZeneca R&D i Södertälje i en rad smärtrelaterade projekt och arbetar som överläkare i rehabiliteringsmedicin och smärtlindring vid bland annat Sophiahemmet, PBM och S:t Görans sjukhus. Jarkko kommer att leda det kliniska arbetet och utformningen av utveckling av de kliniska studierna i nära samarbete med Olof Breuer, CMO vid PharmNovo.

“Vi är mycket glada att kunna välkomna Tommy Nilsson och Jarkko Kalliomäki till vårt team. Deras kunskaper och erfarenheter är som skräddarsydda för att stärka den positiva utvecklingen av PharmNovo när vi nu tar steget från preklinisk till klinisk utveckling. De har båda rätt kompetens för att etablera PharmNovo som ett uthålligt, tillväxtorienterat läkemedelsbolag och för att nå vår vision om att förbättra livskvaliteten hos människor som lider av kronisk smärta”, säger Per von Mentzer, vd för PharmNovo.

För mer information, vänligen kontakta: 

Per von Mentzer, vd
Tfn.: +46 705 443 250
E-post: [email protected]

Om PharmNovo

PharmNovo AB är ett läkemedelsföretag i klinisk fas med fokus på att utveckla säkra och effektiva läkemedel mot neuropatisk smärta – ett område där det i dag saknas tillräcklig behandling. Bolagets läkemedelskandidat PN6047 har i prekliniska studier visat effektiv lindring av nervsmärta i djurmodeller. Bolaget ser också klinisk potential inom andra områden som migrän, ångest/depression och kronisk hosta. PharmNovo grundades 2008 av Dr. Bengt von Mentzer, som har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och smärtforskning hos AstraZeneca. Bolaget har sitt huvudsäte i Medicon Village i Lund. Teamet består av namnkunniga forskare inom akademi och industri och bolaget har ett omfattande internationellt nätverk av ledande expertrådgivare. För mer information, besök pharmnovo.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.