Piemonte och Södermalm flyttar in hos Taverna Brillo för en kväll

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 14:18 CET

Taverna Brillo fortsätter att bjuda in några av Stockholms italienska restauranger för att de för en kväll ska visa upp sin bästa pasta. Den 29 november är det dags för den norditalienska södermalmskrogen La Vecchia Signora som kommer att bjuda på handgjord pasta med piemontesiska smaker.

Taverna Brillo ans
er att det finns fantastiskt mycket bra pasta på små restauranger runt om i stan och vill med gästspelen ge möjlighet att visa upp det på en större arena med italienskt fokus. Denna gång kommer Theodor Siesage som är krögare och Patrik Nyfeldt som är köksmästare på La Vecchia Signora till Taverna Brillo. De har tillsammans en lång och gedigen erfarenhet av italiensk mat, med tyngd på pasta och Piemonte.

La Vecchia Signora serverar mat och vin från den norditalienska regionen Piemonte som framför allt är känd för den vita Albatryffeln och fantastiska viner som Barolo och Barbaresco . Rätterna som serveras på La Vecchia Signora är deras egna tolkningar av traditionella rätter och traditioner.  Under gästspelet kommer det bland annat serveras handgjorda regionala pastasorter smaksatta med höstryffel, salsiccia, tupplever, marsalavin och alpsmör. Om tillgången på den vita Albatryffeln förbättras kommer även det att serveras. Med sig har de Gry Svedberg från vinimportören Savino.

 –       Vi ser fram emot att ge fler chansen att få upptäcka smaker från Piemonte som är en relativt okänd region matmässigt i Sverige och samtidigt visa att det finns en mängd fina smaker utöver deras ”trademark” Albatryffeln. Och just hösten är kanske den bästa tiden att pröva då Piemonte visar upp sig från sin bästa sida. Smakerna i den piemontesiska maten är som gjorda från viner från samma plats och därför kommer vi att ta med viner från regionen som vi tycker mycket om och som passar utmärkt till pastan, säger Theodor Siesage.

En folkkär författare har sagt att La Vecchia Signora är den enda anledningen till att till att åka till Södermalm. I och med gästspelet ges chansen till alla som ännu inte vågat lämna sin stadsdel för en utflykt till Södermalm att pröva på La Vecchia Signora ändå.

Liten faktaruta om La Vecchia Signora:

La Vecchia Signora som betyder den gamla damen är en hyllning till de italienska kvinnorna som under många år fört mattraditionen vidare i hemmen.  Det är den maten som La Vecchia Signora tolkar  och för vidare på sitt sätt. La Vecchia Signora är även smeknamnet på det italienska fotbollslaget Juventus som kommer från den piemontesiska huvudstaden Turin i Piemonte. La Vecchia Signora huserar normalt på Åsögatan 163 på Södermalm.

Piemonte är mest känt för Albatryffeln och sina viner som Barolo, Barbaresco men på La Vecchia Signora har man förutom vinerna tagit det piemonteska köket till Sverige och är den enda restaurangen i sitt slag i Sverige. Övrig kuriosa om Piemonte är att Slow Food-rörelsen startade i den piemontesiska orten Bra och det är även därifrån Fiat och Nutella kommer från.

Jelena Mirkovic

PR- och marknadschef

0851931703

[email protected]

Theodor Siesage

Krögare

0709 99 29 54

[email protected]

Taverna Brillos stora matsal omges av barer och butiker som erbjuder pizza, bröd, glass, kafé och blommor. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från tidig morgon till sen natt. Menyn har sina rötter i den italienska kokkonsten men har förnyats i svensk tappning av Tommy Myllymäki, i samarbete med Taverna Brillos kökschef. Mannen bakom inredning och miljö är Jonas Bohlin, framgångsrik svensk formgivare och inredningsarkitekt. Taverna Brillo tillsammans med Riche, Teatergrillen , Sturehof , Luzette, Stockholms Matmarknad och Ulriksdals Wärdshus ingår i Svenska Brasserier.

Taggar:

stockholm
, Stureplan
, restaurang
, Pasta
, slow food
, Barolo
, piemonte
, Taverna Brillo
, taverna
, Brillo
, peder lindh
, la vecchia signora
, theodor siesage

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *