Platzer hyr ut till elcykelföretaget Ecoride – Produktion och lager flyttas hem till Sverige

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Platzer har tecknat avtal med elcykelföretaget Ecoride, som etablerar sig i en logistikbyggnad om 7 900 kvm i Arendal. Uthyrningen innebär att Ecoride flyttar hem både produktion och lager av företagets populära elcyklar till Sverige och hemmahamnen Göteborg. Satsningen förväntas medföra cirka 50 nya arbetstillfällen i höst och under nästa år.

Elcykelfretaget Ecoride flyttar sitt lager och sin produktion till Platzers utvecklingsomrde Arendal I bild fr v Henrik Rosenlund vice vd p Ecoride Linn Aronsson kommersiell frvaltare p Platzer Joakim Lindberg omrdeschef p Platzer Martin Wallerng grundare och vd p Ecoride och Monica Sderbck projektuthyrare p Platzer Foto Steven Warburton

Elcykelföretaget Ecoride flyttar sitt lager och sin produktion till Platzers utvecklingsområde Arendal. I bild fr v. Henrik Rosenlund, vice vd på Ecoride, Linn Aronsson, kommersiell förvaltare på Platzer, Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer, Martin Walleräng, grundare och vd på Ecoride och Monica Söderbäck, projektuthyrare på Platzer.  

Ecoride, ett av Sveriges mest populära elcykelmärken, flyttar hem sin produktion och sitt lager från Polen till ursprungsorten Göteborg och Platzers område Arendal. Företaget väljer att etablera sig i en befintlig byggnad om 7 900 kvm LOA som har utvecklats för att passa verksamhetens behov. Tillträde planeras till oktober 2022.

I den nya fabriken och lagret i Arendal kommer Ecoride att montera, provcykla och paketera alla sina elcyklar. De väljer också att samla utveckling och administration i anslutning till produktionsanläggningen. Detta kommer att ge positiva synergieffekter, förklarar vd och grundare Martin Walleräng.

– Genom att omlokalisera vår produktion och lager till Sverige samlar vi all vår kompetens under ett tak. Då kan vi; optimera våra inköp och vår produktion, utveckla ännu bättre produkter och öka vår försäljning i Norden samt expandera till nya marknader på ett konkurrenskraftigt sätt. Vi vill göra det självklart och härligt att cykla genom vardagen och livet. Helt enkelt skapa elcyklar som gör livet enklare och planeten mer hållbar, säger Martin Walleräng, vd på Ecoride.

-I Arendal finns redan idag kluster av företag som arbetar för att forma framtidens hållbara mobilitetslösningar, inom såväl storskalig hamnlogistik som för människor i vardagen. Vi är därför väldigt glada över att kunna välkomna Ecoride till Arendal som blir ett naturligt komplement till områdets mobilitetskluster, säger Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer.

Uthyrningen placerar Ecoride i centrum av Arendal, ett av logistiksveriges mest diversifierade utvecklingsområden med stor bredd av lokaltyper och verksamheter. Ecoride etablerar sig samtidigt som området är mitt i en spännande expansionsfas. Här planerar Platzer att utveckla befintliga fastigheter och förtäta Arendal genom flera kommande nybyggnationsprojekt inom logistik- och industrisegmentet.

För mer information vänligen kontakta:
Joakim Lindberg, områdeschef, Platzer, tel: 0702-41 20 16
P-G Persson, vd, Platzer, tel: 0734-11 12 22

Fakta Ecoride: Ecoride grundades 2008 i Göteborg och har sedan dess blivit en av Sveriges största och mest välkända el-cykelvarumärken. Sedan starten har företaget sålt cirka 100 000 elcyklar och inom en treårsperiod förväntas försäljningen fördubblas. Idag finns Ecoride representerade hos 200 återförsäljare, fördelat på fyra länder.

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborg till ett värde om 27 mdkr. Platzeraktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.