Problem med utskick av valmaterial i punktskrift – Synskadade väljare kan därmed tvingas röja sin valhemlighet

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Ett relativt stort antal personer vittnar om att de inte fått sitt valmaterial i tid trots att de beställt flera gånger. Synskadade väljare kan därmed tvingas röja sin valhemlighet. 

Valupplysningen (020-825 825) tycks inte alltid ha känt till att det går att beställa valmaterial i punktskrift. Det finns dem som felaktigt har hänvisats av Valmyndigheten till att beställa via sin kommun. Det har varit svårt att nå ut med information om att det går att beställa. Det finns ungefär 800 personer i Myndigheten för tillgängliga mediers register över personer som lånar punktskriftsböcker. Den 29 augusti hade Valmyndigheten skickat cirka 150 försändelser med valsedlar i punktskriftsmärkta kuvert. SRF önskar en utvärdering med Valmyndigheten och en dialog kring myndighetens och forskningsinstitutet RISE uppdrag i att utveckla hjälpmedel för att underlätta röstningen för synskadade väljare.

Kontaktinformation hos Synskadades Riksförbund

Henrik Götesson

Inrikespolitisk handläggare

+46765-39 91 49

Synskadades Riksförbund arbetar för ett tillgängligt samhälle för personer med synnedsättning.
www.srf.nu tel: 08- 39 90 00, [email protected]
Sandsborgsvägen 52, 122 88 Enskede.

www.facebook.se/synskadadesriksforbund
www.twitter.com/synskadade
Instagram: synskadade

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.