Regeringen har fattat beslut om hyresstöd för januari till och med mars

| 8 april, 2021 | 0 kommentarer

Idag har regeringen fattat beslut om en förordning om hyresstöd till vissa utsatta branscher för perioden 1 januari till och med 31 mars i år. Den beslutade förordningen innebär att stödet träder i kraft och går att söka från och med 3 maj. Beslutet följer direkt på EU-kommissionens godkännande av stödet i förra veckan och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Till följd av den ökade smittspridningen i samhället och de negativa ekonomiska konsekvenserna för många företag har regeringen i dag fattat beslut om en förordning om statligt stöd för hyreskostnader för första kvartalet 2021. Stödet riktas såsom tidigare till vissa företag i hotell- och restaurangbranschen, detaljhandeln samt till vissa andra verksamheter som drabbats ekonomiskt med anledning av spridningen av covid-19.

Hyresstödet är en tillfällig kompensation till hyresvärdar som träffar överenskommelser med sina hyresgäster om en rabatt på den fasta delen av hyran för det första kvartalet 2021. Överenskommelsen ska vara skriftlig och ha träffats senast den 31 maj. Stödet ges med 50 procent av den överenskomna rabatten och följer i övrigt utformningen från stödperioden april-juni förra året.

Dagens beslutade förordning om hyresstöd för perioden 1 januari till och med den 31 mars träder i kraft och går att söka från och med den 3 maj. Sista ansökningsdag är 30 juni. Som under den förra stödperioden är det länsstyrelserna som handlägger stödet.

Tidigare i veckan aviserade regeringen också en förlängning av hyresstödet till att även gälla andra kvartalet 2021. Regeringen avser återkomma inom kort med ytterligare information om den aviserade förlängningen. Utgångspunkten är att förlängningen kommer att följa utformningen av hyresstödet för perioden januari-mars.

Kontakt:
Simon Sätherberg
T.f. pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Tel 073 086 23 07
[email protected]

Läs mer om hyresstödet på www.regeringen.se/hyresstod.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *