RISE skriver samarbetsavtal med AB Volvo

| 16 september, 2020 | 0 kommentarer

Forskningsinstitutet RISE och AB Volvo har undertecknat ett avtal för ett långsiktigt och strategiskt samarbete. Samarbetet gäller bland annat gemensamma forskningsprojekt, kompetensutveckling och innovationsfrågor.

– Vi har redan ett omfattande samarbete med Volvo och med detta avtal visar båda parter att vill stärka det ytterligare. Att bidra till svensk fordonsindustris konkurrenskraft är en viktig uppgift för RISE, säger RISE VD Pia Sandvik.

Avtalet, ett så kallat Memorandum of Understanding, undertecknades av Pia Sandvik och Johan Lundén, Senior Vice President & Head of Chief Technology Officer Office på Volvokoncernen.

– Transportbranschen är mitt uppe i ett stort teknikskifte som ger oss stora möjligheter att skapa ett hållbart samhälle, säger Johan Lundén. Vi som enskilt företag klarar dock inte alla dessa utmaningar på egen hand och därför är samarbetet med RISE mycket viktigt för oss.

Samarbetet kommer att ske inom flera områden, som till exempel fossilfria transporter, automation, utveckling av tjänster och tillverkning. RISE leder många projekt i dessa områden och har internationellt ledande testmiljöer som AstaZero och Awitar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *