Sandvik avser förvärva mjukvaruleverantören ICAM

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva det kanadensiska bolaget ICAM, en leverantör av innovativa lösningar som översätter CAM-data till optimerad kod för CNC-bearbetning. ICAM har en global närvaro, och säljer sina lösningar till några av världens mest välkända bolag inom flyg och försvars-, verkstads- och fordonsindustrin. Bolaget kommer att redovisas i Sandvik Coromant, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

­­­ − Jag är mycket nöjd med att vi kan välkomna ICAM till Sandvik. Vi fortsätter att förvärva mjukvarubolag som möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande och tillhandahålla ännu mer produktiva lösningar inom komponenttillverkningsprocessen. Genom detta förvärv stärker vi vårt erbjudande inom verifiering och optimering liksom värdeerbjudandet till våra kunder i deras värdekedja, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

ICAM:s mjukvara kombinerar efterbearbetning, maskinsimulering och optimering av verktygsbanor till lösningar som reducerar programmerings- och maskinbearbetningstid, och effektiviserar arbetsflödet genom att operatören kan gå från CAM-system till verifierad och optimerad maskinkod (G-kod) i ett steg. ICAM:s erbjudande kompletterar CGTechs verifierings- och optimeringsteknologi. CGTech är en global marknadsledare inom numerisk kontroll-simulering (NC/CNC), verifiering och optimering, som också ägs av Sandvik.

­­ − Förvärvet av ICAM är i linje med vår övergripande strategi och vårt fokus att vidareutveckla erbjudandet inom verifiering och optimering. Vår starka position inom CNC-maskinsimulering kombinerat med ICAM:s expertis inom efterbearbetning av CAM-data innebär att vi kan erbjuda kunderna en komplett lösning för att översätta CAM-genererade verktygsbanor till optimerad NC-kod för maskinbearbetningen. Jag ser fram emot att välkomna ICAM till Sandvik, säger Nadine Crauwels, chef för affärsområdessegment Sandvik Machining Solutions.

ICAM grundades 1971 i Montreal, Kanada, och har 27 medarbetare. År 2020 hade bolaget en försäljning om cirka 30 miljoner kronor med en rörelsemarginal (EBITA) om cirka 25%. Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Stockholm, 25 november 2021

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 Johannes Hellström, presschef, tel. 070-721 10 08.

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2020 omkring 37 000 medarbetare och en försäljning på cirka 86 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *