Satsa på rätt sorts belysning i jul

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

När december månad kommer, med sitt mörker, så är det ju för väl att julen med alla sina ljus även den dyker upp samma månad. Många är vi som pyntar både inne och ute, och det med adventsstakar, stjärnor, ljusslingor, belysta figurer och annat. Du som vill hitta fin dekorationsbelysning, klicka här. Dekorationsbelysning finns för utomhusbruk, inomhusbruk samt att det finns de som kan vara både ute och inne. När det gäller belysning som ska vara ute, så måste de vara anpassade för just detta! Vanlig belysning och dekorationsbelysning som är specifikt för inomhus, de kan du inte ha ute, då de inte tål kyla och väta.

När du ska köpa dekorationsbelysning eller ljusslingor med tanken att ha dem ute, så se till att de är märkta med IP44 eller högre, samt att de även är CE-märkta.

Använda rätt eluttag

Om du köper dekorationsbelysning som ska kopplas in i eluttag, så är det bra om du även har en jordfelsbrytare. Ljusslingor för utomhusbruk och dekorationsbelysning för utomhusbruk ska alltid sättas i ett eluttag som är jordat. Även belysningen i sig är jordade eller dubbelisolerade.

Ett alternativ för att slippa tänka på detta med rätt eluttag, det är att satsa på ljusslingor och dekorationsbelysning som går på batteri. Men de måste ändå vara märkta med att de kan vara utomhus! Dessa kan dock även vara inne om du vill det.

Bra saker att tänka på då du ska sätta upp dekorationsbelysning

Oavsett om du ska ha en massa ljusslingor eller figurer eller annat med belysning, se till så att allt funkar innan du sätter ut dem. Att ägna en timme åt att virar runt en ljusslinga runt halva huset och sedan tända den och inse att den inte fungerar, det är mindre kul! Så kolla innan om du har behov av att byta ut lampor. Äldre belysning bör du även kontrollera så att sladden samt kontakten är hela och fina.

En bra sak du kan göra, det är att koppla dina ljusslingor och din dekorationsbelysning till en timer. Du slipper då komma ihåg att du ska tända dem eller släcka dem. Även här är det viktigt att du väljer en timer som är avsedd för att vara ute. Sätt den på bra tider, så att den kan tända och släcka på egen hand.

Om du är en person som vill gå all in, lite som de gör i USA, med en massa pynt, dekorationsbelysningar och lampor, tänk då på dina grannar. Det så att du inte har värsta blinkande sakerna rätt in i deras bostad.

Få bästa julstämningen

Att satsa på att använda dig av dekorationsbelysning och ljusslingor, det gör att du genast höjer julstämningen. Se även till att pynta fint med annat, så som krans på dörren, tomtar, snögubbar och så klart en gran inne med allt vad det innebär. Julkulor, glitter, ljus och en massa mer! Om det har snöat ute, se till att skapa mer stämning med snölyktor och kanske även bygga en snögubbe!

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *