Simris Alg utser interim VD och genomför förändringar i ledningsgruppen

| 16 september, 2021 | 0 kommentarer

Som tidigare meddelats kommer bolagets nuvarande VD Fredrika Gullfot att lämna bolaget den 17 september. Simris styrelse har vid ett möte den 16 september beslutat att nuvarande CFO Christoffer Tell utses till interims VD för Simris Alg, från och med den 17 september. Bolagets ledningsgrupp förändras även och består nu av produktionschef Hannes Hall och interims VD/CFO Christoffer Tell. CMO Daphne Jaeschke lämnar bolaget som en del av den omstrukturering som tidigare meddelats.

Styrelsen fortsätter arbetet med att rekrytera en ny VD och gör goda framsteg i den processen. Ordförande Steven Schapera kommenterar: ”Simris är positionerat för betydande tillväxt med ökat fokus som B2B -aktör inom affärsområdena biomimetics och novel foods. Det är absolut nödvändigt att vi hittar rätt ledare för att driva denna övergång, någon som kan bygga de bästa kommersiella relationerna för att skapa värde till fördel för alla våra aktieägare. ” 

För mer information, vänligen kontakta:

Steven Schapera, Styrelseordförande Simris Alg AB Tel: +44 791 771 553, email: [email protected]

Om Simris Alg AB (publ)
Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Bolaget har som mål och affärsidé att rädda hotade marina livsmiljöer genom att tillverka råvaror från odlade mikroalger, istället för från fisk och andra havslevande djur. Verksamheten bedrivs inom tre områden: SIMRIS BIOMIMETICS (hudvård och läkemedel), SIMRIS NOVEL FOODS (nya livsmedel), och konsumentvarumärket SIMRIS som riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn SIMRIS och ISIN-kod SE0008091664. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefon 08-503 015 50 och epost [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *