Skanskas bostadskvarter Sjösättningen i Malmö vinner Årets Bostadsprojekt i Guldhemmet

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Skanskas kvarter Sjösättningen i Västra hamnen i Malmö är vinnare i Årets Bostadsprojekt i Guldhemmet, en tävling som arrangeras varje år av Hemnet. Skanska Sveriges vice vd Anders Erlandsson var på plats och tog emot priset för projektet som är banbrytande inom social hållbarhet.

– Vi är glada och stolta över att Sjösättningen utsetts till Årets Bostadsprojekt i Guldhemmet. Från start har Sjösättningen haft extra fokus på social hållbarhet i nära samarbete med Malmö stad. Priset är ett fint kvitto på att allas engagemang för ett grönt och trivsamt bostadskvarter har lyckats, säger Anders Erlandsson, vice vd på Skanska Sverige.

I kvarteret Sjösättningen har Skanska utvecklat bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler, ett äldreboende och en skola. Social hållbarhet har varit i fokus sedan start. I detta pilotprojekt lyfte staden in sociala krav vid marktilldelningen och utvecklade utifrån det tillsammans med Skanska en gemensam social agenda för kvarteret. Den fokuserade på barn och ungas uppväxtvillkor samt sammanhållning i staden: viktiga framtidsfrågor enligt Malmökommissionens rekommendationer för en hållbar utveckling.

För att motverka utanförskap på arbetsmarknaden och ge unga sysselsättning erbjöd Skanska med underentreprenörer ett femtontal lärlings- och praktikplatser under byggtiden. Genom skolsamverkan med Kunskapsgymnasiet fick eleverna möta Skanskamedarbetare och inspireras till vidare studier inom bygg och teknik. Tredjeklassare på Stapelbäddsskolan deltog i ett konstprojekt om en trygg stad ur barnens perspektiv.

Sjösättningen bidrar till ett socialt hållbart Malmö i många år framöver.

Läs mer om:

Kvarteret Sjösättningen

Mer om kvarteret Sjösättningen

Malmökommissionen

Yalla Trappan

Skolsamverkan med barns konst om trygghet

STPLN

Vinnovastöd till Skanska

För ytterligare information kontakta:

Camilla Fredman Svensson, Marknads- och kommunikationschef projektutveckling, Skanska Sverige, tel 076 876 98 77

Olof Rundgren, Media Relations Manager, Skanska Sverige, tel 010 448 67 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.se.

Om Skanska i Sverige                                                                                                       

Skanska är ett av världens ledande bygg- och projektutvecklingsföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har Skanska cirka 8 100 medarbetare. Intäkterna uppgick 2021 till cirka 40 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde mer än 2 100 nya hem.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.