Speqtas finska sajt Rahalaitos topprankas av Google

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Speqtas (”SPEQT”) förvärvade Rahalaitos, Finlands främsta låneförmedlare online, har i år intagit topplaceringar för de mest konkurrensutsatta sökorden inom lån i Finland. Därmed har Speqta nått en viktig komponent av synergimålet att stärka sajtens trafikanskaffning.

Under senaste pandemiåret har Speqta fortsatt att investera  i sina sajter för att maximera tillväxtmöjligheterna efter att effekterna av pandemin klingar av. Satsningarna har bland annat inneburit att Speqta och Rahalaitos förbättrat innehåll och sökordsoptimerat sajten. Effekterna har kommit successivt vilket ökat synligheten markant och under första månaderna av 2021 har Rahalaitos tagit topplaceringar för de mest attraktiva orden i det organiska sökresultatet, exempelvis hae laina (ansöka om lån) och kilpailuta laina (jämför lån).

När Rahalaitos nu toppar rankingarna för centrala sökord före så väl storbankerna som andra jämförelsesajter är det ett bevis på att Speqta lyckats få ut önskade synergier med sitt hittills största förvärv.

Speqtas VD Fredrik Lindros kommenterar: 
Förvärvet av Rahalaitos byggde på tre betydande synergier, där den viktigaste var att komplettera Rahalaitos styrka att bygga varumärke med Speqtas förmåga att skapa trafik. Det är ett långsiktigt arbete och därför känns det extra kul när vi nu ser delar av framgångarna. De andra två synergierna som är uppnådda och låg till grund för förvärvet var att vi kompletterar varandra geografiskt och att Speqta kunde ta ett steg uppåt i värdekedjan genom att bli broker eller låneförmedlare, vilket kompletterar vår affiliateverksamhet på ett bra sätt.   

Rahalaitos nås på www.rahalaitos.fi och är en del av Speqtas affärsområde Content & Comparison (C&C). Under fjärde kvartalet 2020 ökade omsättningen på C&C med 173% till 31 746 tkr (11 644) och hade en EBITDA, exkl. mgm. fee, på 11 338 tkr (6 520).

För mer information, kontakta gärna: 
Fredrik Lindros
VD Speqta AB (publ)
[email protected]
+46 723 10 66 66

Om Speqta
Speqtas erbjuder de bästa prestationsbaserade lead genererings-plattformarna med hjälp av data och AI, och ska växa organiskt samt via förvärv på nya och befintliga marknader. Bolaget har två affärsområden, Speqta AdTech samt Speqta Content & Comparison. Bolaget är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm under namnet “SPEQT”. Bolagets Certified adviser är Västra Hamnen Corporate Finance AB, telefonnummer: +46 40 20 02 50 e-mail: [email protected].

www.speqta.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *