Swedbank Robur Alternative Equity investerar i Instabox

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Swedbank Robur Alternative Equity I, som lanserades i andra kvartalet 2022, investerar 100 miljoner SEK i Instabox via en konvertibel. Instabox är ett etablerat snabbväxande svenskt teknologibolag med målet att revolutionera e-handelsfrakt genom mer hållbara, snabba och effektiva leveranser. Fonden Swedbank Robur Alternative Equity I fokuserar på investeringar i onoterade svenska och nordiska bolag, och riktar sig till professionella investerare.

– Med investeringen i Instabox stöttar vi ett internationellt expanderande svenskt teknologibolag som är drivande för effektivare, snabbare och mer hållbara leveranser, tack vare ett starkt koncept. Vi ser att Instabox har den mest avancerade lösningen för att fortsätta revolutionera en tidigare traditionell bransch, det bekräftas av bolagets höga tillväxt och kundtillströmning både i Sverige och internationellt, säger Henrik Lundh, ansvarig för Alternativa Investeringar på Swedbank Robur.

Instabox rankades nyligen som det tredje snabbast växande techföretaget i Europa av Financial Times. Totalt levererar bolaget mer än 3 miljoner paket per månad i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland, där bolaget nyligen är lanserat. Under det senaste året har företaget också förvärvat marknadsledare inom samma dag-leveranser i både Norge och Nederländerna. Utöver grundare och personal delägs bolaget av bland annat Creades, EQT Ventures, Tham Special Investment och nyligen investerade Verdane.

– Vi är mycket glada över att välkomna Swedbank Robur Alternative Equity som ny investerare. De delar vår övertygelse om hur vi kan fortsätta revolutionera fraktvärlden med en vinnande kombination av marknadsledande skåpleveranser och hemleveranser som optimerar flexibilitet och tillgänglighet för kunden, säger Alexis Priftis, VD och medgrundare av Instabox.

Swedbank Robur Alternative Equity är en svenskbaserad alternativ investeringsfond för professionella investerare etablerad 2022. Fonden investerar långsiktigt i onoterade svenska och övriga nordiska bolag. Investeringar görs både i etablerade tillväxtbolag och andra privatägda bolag med fokus på hållbart värdeskapande och transformation.

Mer information:
Swedbank Robur Alternativa Investeringar (länk)
Instabox [länk].

Kontakt:
Carina Sesser Nylund, Press manager, Swedbank Robur tfn. +46 72 230 52 64

Swedbank Robur är helägt av Swedbank och verksamt på Swedbanks fyra hemmamarknader. Swedbank Robur bildades 1967 och erbjuder drygt 80 fonder, institutionell och diskretionär kapitalförvaltning och förvaltning av pensionskapital. Totalt antal kunder är ca 3 miljoner i Sverige och ca 1 miljon i de baltiska länderna. Swedbank Robur är den tredje största ägaren på Stockholmsbörsen. Det totalt förvaltade kapitalet uppgår till 1966 miljarder SEK (per den 31 dec 2021). Swedbank Roburs målsättning är att var den främsta aktören när det kommer till både avkastning och hållbarhet. Läs mer på www.swedbankrobur.se. 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.