Tandläkarstolar får nytt liv när MyDentist expanderar

| 25 augusti, 2021 | 0 kommentarer

I MyDentist expansionsstrategi ingår det att förvärva befintliga kliniker. När Kenny Andersson sålde sin klinik i Borås för att ansluta sig till de nyöppnade lokalerna hos MyDentist i centrala Borås lämnade han en fullt fungerande mottagning bakom sig. Hans två tandläkarstolar ska nu få nytt liv tack vare Bengt ”Frippe” Friberg som driver en ideell verksamhet för bättre tandvård i utsatta områden i världen.

För MyDentist handlar det i första hand om att se till hållbarheten i hela affärsprocessen. När man köper kliniker ingår ofta materiella tillgångar och då är det viktigt att dessa används på bästa möjliga sätt.

– En del av vårt erbjudande bygger på att använda den senaste tekniken och att erbjuda högsta kvalitet i alla våra kliniker. Därför har vi exempelvis likadana stolar överallt och kan därför inte använda andra från de kliniker vi förvärvar. Men att kunna bidra med dem till välgörenhet känns fantastiskt. Då vet vi att de används i många år till och att de kan göra stor nytta någon annanstans. Tack vare Frippe känner vi oss trygga med att de verkligen kommer till platser där de gör skillnad och det var viktigt för oss när vi sökte en partner i det här, säger Fredrik Wistrand, vd och grundare av MyDentist.

I Malmö har Frippe ett lager med utrustning och tandläkarstolar. När en resa planeras tillsammans med någon välgörenhetsorganisation preciseras behovet och Frippe kan ta med sig den utrustning som behövs. Ofta rör det sig om en eller två tandläkarstolar och utrustning för att kunna genomföra grundläggande behandlingar. Frippe han många underbara berättelser om hur han hjälpt till att öppna upp små kliniker runt om i Afrika, men det är inte alltid viktigast att det är så ny utrustning som möjligt som skänks till hans verksamhet.

– Jag brukar inte vilja ha de allra senaste modellerna av tandläkarstolar. De är inte riktigt gjorda för de förhållanden som vi kommer till där exempelvis elen inte är så stabil som i Sverige. Då är det bättre med mindre elektronik i stolarna och mer mekanik som inte påverkas av att exempelvis spänningen i elnätet kan variera. Samtidigt att det enklare att laga en stol som inte innehåller för mycket elektroniska lösningar. De stolarna som vi nu får från Kennys tidigare klinik är precis av den typen som jag brukar rekommendera för att användas till den här typen av uppdrag. Riktigt fina stolar som kommer hålla i många år.

I den expansion som MyDentist står inför planeras det ett antal köp av kliniker. Det gör att samarbetet med Frippe kommer bli än viktigare i framtiden.

– Tack vare MyDentist kan vi hjälpa fler människor att få en bra tandvård runt om i världen. Kennys stolar kommer så snart vi kan resa igen fraktas till Afrika och jag ser fram emot att få ta med dem för att kunna hjälpa fler människor till en god tandvård, avslutar Frippe.

För ytterligare information:
Fredrik Wistrand, vd på MyDentist, tfn 0707-23 27 27
Anders Ekhammar, pressansvarig MyDentist, tfn 0707-46 25 79 alt. [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *