Team från Realheart deltar på ESAO-konferensen i Österrike

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Pressmeddelande 2022-09-06

Realheart har blivit inbjudna till European Society for Artificial Organs årliga konferens som äger rum i Krems i Österrike 6-10 september. Tre av bolagets ingenjörer presenterar sin forskning vid konferensen. VD Ina Laura Perkins och CTO Thomas Finocchiaro är också på plats för att knyta kontakter och representera bolaget.

Soteris Andreou presenterar sitt arbete med att utveckla metodik för uthållighetstester medan Joseph Bornoff vid University of Bath och Faisal Zaman presenterar sin metodik för blodtester – allt processer som kommer att användas för att ta fram data som behöver vara med i ansökan hos regulatoriska myndigheter för att börja kliniska prövningar.

Joseph Bornoff och Faisal Zaman har dessutom tilldelats 2022 års yESAO Exchange Award och kommer att ta emot detta vid konferensen. yESAO Exchange Awards är ett stipendieprogram för unga forskare med syftet att bygga internationella nätverk samt skapa framsteg inom forskningsområdet.

– Realheart är världens första artificiella fyrakammarhjärta, så i mycket av den forskning vi bedriver och de metoder vi utvecklar bryter vi helt ny mark. Därför blir vi allt oftare inbjudna att presentera våra resultat på internationella konferenser. Den här gången är det extra roligt eftersom det är några av våra yngre talanger som själva får berätta om sitt arbete, och dessutom får ta emot ett pris för det, säger Ina Laura Perkins, vd på Realheart.  

För ytterligare information kontakta:

Ina Laura Perkins, VD

Tel: +46(0)70 406 49 21

E-post: [email protected]

Certified Adviser: Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB, Telefon: +46 11 32 30 732, email: [email protected]

Scandinavian Real Heart AB utvecklar ett komplett artificiellt hjärta (Total Artificial Heart – TAH) för implantation i patienter med livshotande hjärtsvikt. Bolagets TAH har en patenterad design som innefattar en kopiering av det naturliga mänskliga hjärtat. Realheart® TAH införlivar ett fyrkammarsystem (två förmak, två kamrar) vilket ger möjlighet att generera ett fysiologiskt anpassat blodflöde som efterliknar kroppens naturliga cirkulation. Ett koncept som är unikt i den medicintekniska världen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.