TePe förvärvar Proxident AB och stärker positionen inom munhälsa på den nordiska marknaden

| 28 september, 2021 | 0 kommentarer

Idag har TePe Munhygienprodukter AB undertecknat ett avtal om att förvärva Proxident AB. Proxident är ett svenskt bolag med över 30 års erfarenhet inom munhälsa. Produktportföljen innehåller högkvalitativa munhälsoprodukter inom muntorrhet och tandkräm.

Förvärvet markerar en milstolpe för TePe då de nu breddar portföljen inom ett nytt område av produkter för muntorrhet och tandkräm. Många människor runt om i världen upplever muntorrhet, vilket skapar obehag och påverkar livskvaliteten. Att erbjuda lösningar som hjälper och underlättar i vardagen för denna grupp av människor är viktigt och i linje med TePes vision om att verka för en bättre munhälsa och allmänhälsa. En grundpelare i TePes verksamhet är preventiv munhälsa där TePe erbjuder ett brett utbud av tandborstar och specialborstar. Tandkräm blir ett naturligt komplement till sortimentet för preventiv munvård.

“Förvärvet utgör ett mycket viktigt steg för oss som företag. Proxident har byggt upp en solid position inom muntorrhet på den svenska marknaden och vi ser mycket fram emot att välkomna Proxident i TePe-familjen. Liksom TePe arbetar Proxident nära professionen inom både munhälsa och allmänhälsa och det är vår ambition att fortsätta att utveckla både dessa relationer och produktportföljen”, säger TePes VD, Hanna Hageberg Hammar.

”TePes globala närvaro och starka position inom dental, apotek och dagligvaruhandel kommer att göra Proxidents produkter tillgängliga för fler människor. Vi känner TePe väl och är övertygade om att de kommer att försätta att ta hand om och vidare utveckla produkterna”, säger Proxidents VD Stefan Andersson.        

Proxident AB utvecklar, säljer och marknadsför produkter inom munhälsa till apotek, tandvården och sjukvården. Mer än 30 års erfarenhet, hög kompetens och ett nära samarbete med branschledande tandläkare, tandhygienister, produktutvecklare och forskare gör det möjligt att utveckla moderna produkter med hög kvalitet, funktion och design.

TePe Munhygienprodukter AB är ett svenskt företag grundat 1965. Sortimentet av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i åtta länder och distributörer i 80 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 370 anställda och en omsättning på 793 mkr (2020).

För mer information kontakta: 

Helena Ossmer Thedius
Marketing & Innovation Director 
TePe Munhygienprodukter AB
040-670 11 00
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *