Topptalare till Skogens dag

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Den 12 maj arrangeras Skogens dag på Berns Hotell i Stockholm. På plats och digitalt finns flera topptalare, bland annat EU-kommissionären Virginijus Sinkevičius och landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg.
– Vi är stolta och glada över att kunna presentera ett fantastiskt program. Det här är en viktig dag för skogsbruket i Sverige, säger Linda Nyström, vd på Skogstekniska klustret som arrangerar dagen tillsammans med Länsstyrelsen i Västerbotten, SLU och Umeå universitet.

Det är för åttonde året i rad som forskare, världsledande teknikutvecklare och personer på samhällsviktiga funktioner samlas för nätverkande och kunskapsutbyte inom det skogliga området. Temat i år är För hållbar samhällsutveckling och fokus ligger på vår generations största utmaningar; klimatkrisen och säkerställandet av en rik biologisk mångfald. 
– Hur kan skogen bidra till en hållbar samhällsutveckling? Vart är skogsbruket och skogspolitiken på väg? Vilka är utmaningarna och finns det goda exempel på vägar framåt? Det är viktiga frågor, säger Linda Nyström.

Moderatorer för dagen är Camilla Sandström, professor vid Umeå universitet, och Sverker Olofsson, journalist. Och flera topptalare är anlitade, däribland EU-kommissionären Virginijus Sinkevičius, med ansvar för miljö, hav och fiske, som deltar digitalt för att prata skogsfrågor, samt landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg som deltar fysiskt för att prata om skog och hållbarhet. Därtill talar Fredrik Munter, vd på Mellanskog, Herman Sundqvist, generaldirektör på Skogsstyrelsen, Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten med flera.

– Det blir en unik uppslutning från den högsta politiska nivån. Vi ser fram emot dagen och hoppas på god uppslutning, säger Linda Nyström.

Media är välkomna att delta. Vänligen kontakta Anneli Lundmark, 
[email protected]

 
Tid: Torsdag 12 maj, frukostmingel från kl. 09.00. Konferensen pågår kl. 10.00-17.00.
Plats: Berns Hotel, Stockholm.
Moderatorer: Camilla Sandström, professor vid Umeå universitet och Sverker Olofsson, journalist.
 
Skogens Dag
Skogens Dag är ett årligt arrangemang som genomförs av Länsstyrelsen Västerbotten, Skogstekniska klustret, SLU och Umeå universitet. Syftet är att utgöra en nätverksarena för att stärka kunskapen och drivkraften som finns inom det skogliga området. För första gången kommer konferensen att äga rum på Berns Hotel i Stockholm.

Läs mer om konferensen på: http://skogensdag.se/

Klicka här för att ladda ner programmet.

Kontaktperson
Anneli Lundmark, Projektledare
070-622 19 21
[email protected]

Om Skogstekniska klustret
Skogstekniska klustret är en plattform för innovation och samverkan mellan skogsnäringen och akademin i norra Sverige, i syfte att driva utvecklingen mot morgondagens hållbara skogsbruk. Vi är en ekonomisk förening med tio medlemsföretag, från Malå kommun i norr till Ludvika kommun i söder: Bracke Forest, Cranab, Hultdins, Iggesund Forest, Indexator Rotator Systems, Komatsu Forest, Log Max, Olofsfors, Oryx och Vimek.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.