Byggdrömmar – en LEGO®upplevelse för hela familjen

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Från fredag den 20 maj  och över hela sommaren välkomnar Hallwylska museet till en LEGO®upplevelse för hela familjen. Högst upp i museets fem gästrum visar över 30 byggare sina LEGO®skapelser. De inlämnade bidragen är gjorda av barn och vuxna, proffs och amatörer. Här kan besökarna också passa på att bygga sin egen dröm för att sen ställa ut på plats i museet. 

Precis som LEGO®byggena  är även Hallwylska museet är ett eget drömbygge i sig, skapat av Wilhelmina och Walther von Hallwyl. När huset byggdes, mellan 1893–1898, lät de installera den senaste tekniken: dusch, hiss, telefon, rinnande varmt och kallt vatten. Det fanns bland annat kägelbana, biljardrum och gymnastikrum, men också plats för Wilhelminas stora konstsamlingar. Drömhuset blev till museum och idag är Hallwylska museet ett populärt besöksmål i Stockholm för hela familjen.

Pågår tom 28 augusti 2022.

Fler pressbilder publiceras inom kort.

Presskontakt

Maria Rosén
Pressansvarig och kommunikatör Hallwylska museet och Livrustkammaren
Tel/Mob: +46 (0)8-402 30 15 
e-post: [email protected]   

Statens Historiska museer
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.