Troax Power Door – möjliggör morgondagens industrier

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

Hillerstorp 21 juni 2022, 12:30 CET

Med lanseringen av Troax Power Door, en helt automatiserad lösning för maskinskydd, lager- och industriväggar, har Troax inlett en ny era av innovation inom Industri 4.0. Troax Power Door suddar ut gränserna mellan automatiserad produktion och materialhantering. Och gör det framför allt möjligt för industrier att arbeta både säkrare och smartare.

Redo för Industri 4.0
Troax Power Door ser kanske bara ut som en motor på en dörr – men innovationen sträcker sig långt längre än vad ögat kan se. Troax Power Door erbjuder en helt automatiserad lösning på vägen mot morgondagens uppkopplade fabriker. I en tid där automatiserad och uppkopplad teknik kan installeras och användas nästan överallt i produktionslinjer och på lager passar Troax Power Door in perfekt. Lösningen lämpar sig inte bara för paneler för maskinskydd, lager- och industriväggar utan är dessutom kompatibel med de idéer och möjligheter som Industri 4.0 erbjuder. Förutom att höja den övergripande säkerheten där den används har Troax Power Door även potential att öka utnyttjandegraden för maskinerna och förbättra flödet mellan tillverkning och logistik. Kort och gott, den gör processerna säkrare, enklare och mer exakta.

“Det handlar mindre om teknik och mer om omvandling. Den verkliga innovationen ligger i resultatet. För oss handlar det om att använda befintlig teknik optimalt och förvandla den till kundvärde, och att stötta våra kunder på deras väg framåt. Vår automatiserade lösning hjälper aktivt företag att bli mer produktiva, flexibla och konkurrenskraftiga – med minimala ansträngningar. Den är en dörröppnare i ordets rätta bemärkelse”,  säger Thomas Widstrand, Vd och koncernchef för Troax Group AB.

Utmärkt för AGV
Troax Power Door är den första av många kommande innovationer som verkligen främjar de affärsmässiga resultat som företag förväntar sig av Industri 4.0. Lösningen är kompatibel med PLC:er, vilket gör den perfekt för att kommunicera med olika former av automatiskt styrda fordon, AGV. Troax Power Door kan användas i en rad olika industrier där automatiserade tillverkningsprocesser måste synkroniseras med logistikflöden. Den kan dessutom öppnas och stängas manuellt med knappar, sensorer eller fjärrkontroller. Själva motorn är CE-märkt och TÜV-certifierad och Troax tillhandahåller nödvändig dokumentation för CE-märkning av hela lösningen på plats. Paketet som innehåller en elmotor, kuggstång, allt fästmaterial som behövs samt all dokumentation gör att Troax automatiserade lösning kan användas både enkelt och tryggt. 

Mer information:
Troax Power Door

För ytterligare information, vänligen kontakta

Thomas Widstrand
President and CEO
Tel: +46 370 828 31
[email protected]

Om Troax

Troax är den ledande globala leverantören av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Troax utvecklar högkvalitativa och innovativa säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.

Troax Group AB (publ), organisationsnummer 556916-4030, har en global organisation med en stark säljstyrka samt effektiv logistikfunktion, vilket möjliggör lokal närvaro och korta leveranstider i 45 länder. Under 2021 uppgick Troax nettoomsättning till 252 MEUR och antalet anställda till ca 1 100 personer vid utgången av 2021. Bolagets huvudkontor är beläget i Hillerstorp, Sverige.

www.troax.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.