Uppdrag att utveckla och sprida arbetssätt för att kommuner ska kunna etablera kontakt med våldsutsatta

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Utifrån de särskilda förutsättningar som råder med anledning av coronapandemin så ger regeringen Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att fortsätta utveckla och sprida effektiva arbetssätt för hur kommuner ska kunna etablera kontakt med våldsutsatta och nå ut med information om våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Uppdraget är en förstärkning av ett tidigare uppdrag till Jämställdhetsmyndigheten som handlade om att identifiera och utveckla effektiva arbetssätt för hur kommuner ska kunna sprida information om våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck och hur kontakt kan etableras med våldsutsatta. I arbetet med det tidigare uppdraget såg Jämställdhetsmyndigheten att det fanns stora skillnader i kommuners arbetssätt och stöd, i synnerhet gentemot vissa särskilt utsatta grupper. Myndigheten sammanställde och spred goda exempel och framgångsrika arbetssätt till kommunerna och tog även tillsammans med länsstyrelserna fram ett särskilt anpassat informationsmaterial.

I fortsättningsuppdraget ska Jämställdhetsmyndigheten fokusera på att ytterligare utveckla och sprida metoder, informationsmaterial och arbetssätt som ska underlätta för kommuner att nå grupper som riskerar att vara särskilt våldsutsatta under coronapandemin. Det handlar exempelvis om personer med funktionsnedsättning, barn och äldre, hbtqi-personer, personer som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck, personer utsatta för prostitution och människohandel, samt barn och unga som utsätts för övergrepp via nätet. Alla våldsutsatta som behöver hjälp och stöd ska kunna få det, trots pandemi och oavsett var de bor.

Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2022.

Kontakt

Frida Färlin
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073-078 52 24
[email protected]

Henrik Jalalian
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073- 034 83 38
[email protected]

 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *