Valutahandel.se hittar en valuta som ingen vill ta i

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Med Afghanistans humanitära kris på nyheterna, så vill Valutahandel.se även belysa den ekonomiska krisen. Valutan som heter den nya afghani har sjunkit med 10% på bara en månad, ATM-maskiner har slutat fungera och USA har fryst centralbankens valutareserver i USD.

Valutahandel.se har undersökt var det går att tradea nya afghani (AFN), valutan som ratas av valutamäklare erbjuder i dagsläget. Efter att ha kontaktat ett antal valutamäklare så står det klart att ingen hittills lyckats erbjuda trading med AFN, även om en av aktörerna öppnat sig för att undersöka möjligheterna närmare.

Anledningarna till att valutahandel med AFN ratas tycks främst bero på låg handelsvolym, skenande inflation, brist på likviditetsleverantörer och ett icke legitimt övertagande av regeringsmakten i Kabul. Inflationen har gått från 2,3% på årsbasis enligt Världensbankens senaste mätning, till 30% på månadsbasis i augusti. En hyperinflation kan vara i sikte och den tidigare centralbankschefen, Ajmal Ahmady, flydde landet is söndags.

En ny centralbankschef, Mohammad Idris, utsågs av Talibanerna i måndags. Dessvärre så saknar han kvalifikationer som är i samma liga som den Harvard utbildade Ajmal Ahmady som tidigare ledde Afghanistans centralbank.

På Valutahandel.se så beskrivs att det finns många volatila valutor som är lättare att handla än den nya afghani. Hela artikeln om valutan som ingen vill ta i och de bästa alternativen för trading återfinns på den officiella webbplatsen och kan läsas på https://www.valutahandel.se/valutan-ingen-vill-ta-i-varfor-dissas-nya-afghani-afn/.

  Markus Jalmerot

Medgrundare & Editor in Chief
+351911065323
[email protected]

Techbull Media SL driver webbplatser på svenska och engelska om de finansiella marknaderna och har som mål att bli störst i världen på detta område.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *