Viaplay gör en andra säsong av dramat ‘Delete Me’ för unga vuxna

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer
  • ‘Delete Me’ utforskar trycket som unga människor möts av på sociala medier
  • Första säsongen uppmärksammades på C21 International Drama Awards och Seoul Drama Awards
  • Viaplay planerar att släppa minst 60 Originals under 2022

Viaplay har beställt en ny säsong av sitt prisbelönta norska drama ‘Delete Me’ för unga vuxna, som har premiär under andra halvan av 2022. I den andra säsongen av shortform-serien får vi följa stjärnskottet Sofia Tjelta Sydness i sin första huvudroll, där ljus återigen kastas över det oroväckande trycket och den negativa påverkan som dagens unga människor möter på sociala medier. ‘Delete Me’ säsong två är skapad, skriven och regisserad av Marie Kristiansen (‘Delete Me’ säsong ett; ‘Young and Promising’).

Sanna (Sofia Tjelta Sydness) är inte längre coolast i skolan. Efter att ha förnedrats av sin pojkvän, och fått flyttplanerna till New York uppskjutna på grund av coronaviruset, jobbar hon som servitris i Oslo medan hon drömmer om en karriär som YouTube-influencer. I sin desperata strävan efter att bli känd, följer Sanna sin favoritinfluencers råd och tar det ödesdigra beslutet att sälja intima bilder på sig själv online.

I ‘Delete Me’ säsong två spelar Erik Enge den andra huvudrollen efter det internationella genombrottet i Ronnie Sandahls ‘Tigrar’. Enge tilldelades en Dragon Award på Göteborg Film Festival för sin bärande roll i filmen, som är Sveriges officiella bidrag i kategorin Bästa internationella långfilm på Oscarsgalan 2022.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Som vuxna tror vi att vi fattar vilken betydelse sociala medier har för många unga vuxna – men kanske förstår vi inte riktigt vilka överväldigande krav som de ställer. Temana i ‘Delete Me’ har aldrig varit mer relevanta. Att skapa en ny säsong av den här fängslande och visuellt innovativa serien som en del av vår snabbväxande satsning på innehåll för unga vuxna handlar om mer än att samla ‘likes’.” 

Sofia Tjelta Sydness: “Det känns fantastiskt att vara med i den nya säsongen av ‘Delete Me’. Jag tycker att vi skapade något helt unikt med första säsongen och berättade en viktig historia för en ung publik. Att ta mig an min första huvudroll är både läskigt och häftigt.”

Även Happy Jankell (‘Två systrar’) återvänder i sin roll från första säsongen. Serien produceras av Pål Kruke Kristiansen och Kristin Emblem på Einar Film, med Guri Neby som exekutiv producent, och av Tanya Nanette Badendyck som exekutiv producent för Viaplay. Inspelningen pågår i Oslo.

I 2021 vann säsong ett av ‘Delete Me’ två norska Gullruten-pris samt Short-Form Drama Silver Bird Prize på Seoul Drama Awards. Serien gick också till final i kategorin Best Newform Drama Series på C21 International Drama Awards och nominerades för bästa drama på Seriekritikerprisen.

Om Viaplay Originals

Viaplay planerar att släppa minst 60 Originals under 2022. Under de senaste tre månaderna har säsong tre av ‘Lyckoviken’; ‘The Prize of Silence’; ‘The Box’; ‘Kin’; ‘The Trick’; ‘Sort Of’; ‘Red Election’; ‘Suedi’; ‘Furia’; och säsong två av ‘Det som göms i snö’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade Originals är ‘Boys’; ‘Drömmaren – Karen Blixen blir till’; ‘Fenris’; ‘Guldtransporten’; ‘Billy the Kid’; ‘Last Light’; ‘Cell 8’; ‘Elvira’; ‘North Sea Connection’; ‘Limbo’; ‘Litvinenko’; ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘Ida tar ansvar’; säsong två av ‘Maskineriet’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Polish Murderesses’, ‘Black Dog’ och ‘Freedom of the Swallow’; säsong två av ‘Partisan’; säsong tre av ‘Heder’; säsong fyra av ‘Lyckoviken’; ‘The Holiday’; säsong två och tre av ‘Pørni’; ‘Hilma’; ‘Sisterhood’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘What about Monica’; ‘Trom’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Made in Oslo’; ‘Estonia – den sista vågen’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Swarm’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; och ‘Margeaux’.

Två engelskspråkiga storfilmer kommer att produceras för Viaplay varje år. NENT Group har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA. Viaplay lanseras i Nederländerna och Storbritannien under 2022, med lansering i Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz till slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Dataskydd:
För att läsa mer om NENT Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.