Villaägarna utser Sveriges bästa småhuskommuner

| 25 januari, 2022 | 0 kommentarer

Älvdalen och Habo toppar listan över landets bästa småhuskommuner 2021. I ett index som Villaägarnas Riksförbund tagit fram mäts de viktiga ingredienserna för en attraktiv boendemiljö. Faktorer som låg inbrottsrisk och låga kommunala taxor för bland annat VA och sophämtning påverkar resultatet.

Listan som täcker landets samtliga kommuner skiljer bland annat på landsbygdskommuner och övriga kommuner. Gruppen övriga innefattar storstads- och pendlingskommuner. Listan ger en indikation på vilka kommuner som satsar på de boendeformer som invånarna efterfrågar.

Vad som också är avgörande är givetvis hur många småhus en kommun bygger, hur många småhus den planerar för och hur många av dessa planer som också förverkligas.

        Kommuner som gör medvetna och långsiktiga satsningar och som försöker bejaka en stark efterfrågan på småhus placerar sig generellt högt, säger Daniel Liljeberg, samhällspolitisk chef.

Älvdalen är årets bästa småhuskommun i kategorin landsbygdskommun, Habo toppar listan av ”övriga” kommuner. Habo tar vara på sitt läge som pendlingskommun och har över tid prioriterat småhus. Älvdalens framgång beror bland annat på att kommunen har realiserat byggplaner och kan erbjuda en storslagen fjällmiljö.

 

För frågor och kommentarer:

Jonathan Lindgren, expert på kommunala tjänster 070-558 69 77

Presstelefon 079-066 52 92

Villaägarnas Riksförbund är en ideell och partipolitiskt obunden konsument- och intresseorganisation för landets husägare. Förbundet har drygt 300 000 medlemshushåll. Villaägarnas vision är att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar. Läs mer på www.villaagarna.se. Följ oss på Facebook och Twitter

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.