Vitec slutför förvärvet av Scanrate Financial Systems A/S

| 7 september, 2022 | 0 kommentarer

Vitec Software Group AB (publ) har slutfört det tidigare annonserade förvärvet av det danska programvarubolaget Scanrate Financial Systems A/S.

Scanrate Financial Systems A/S utvecklar och levererar programvaror för analys, värdering och riskhantering med inriktning på den danska obligationsmarknaden. Produkterna RIO och Lima möjliggör omfattande beräkningar och analys av alla typer av danska obligationer samt ger en överblick över tillgångar och skulder. De cirka 50 kunderna finns främst i Danmark, Storbritannien och Schweiz och utgörs av banker, kapitalförvaltare, leverantörer av finansiella data och fastighetsinvesterare.

Bolaget omsatte 57 MSEK med ett EBIT-resultat om 25 MSEK för räkenskapsåret 2021.

För mer information, kontakta

Olle Backman, CEO, Vitec Software Group AB (publ), [email protected], +46 70 632 89 93

Patrik Fransson, Investor Relations, Vitec Software Group AB (publ), [email protected], +46 76 942 85 97

Om Vitec

Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Vitec har 1 050 medarbetare, är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 571 Mkr år 2021. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.