VM i Football Manager: Han är Sveriges nya förbundskapten

| 8 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 08, 2017 11:18 CET

Sports Interactive har tillsammans med SvenskaFans utsett vinnaren i tävlingen om vem som ska leda Sverige i det första officiella FM-mästerskapet, Copa Manageria. Efter en utförlig och passionerad ansökan har juryn utsett Markus Carlsson, 33, från Hammarö till Sveriges första förbundskapten i Football Manager. Totalt ställer 16 nationer upp i turneringen som går av stapeln i London nu till helgen. 

– Det känns helt fantastiskt att få kliva in i rollen som Sveriges förbundskapten. Janne Andersson har ju gjort ett kanonjobb men nu får jag äntligen chansen att visa vem som är Sveriges bästa coach. Skämt åsido, det är en stor ära och förstås väldigt roligt att få ställa upp i det första officiella FM-mästerskapet. Jag kommer ligga i hårdträning och nöta, nöta och nöta. Guldet ska hem till Sverige, och Värmland, säger Markus Carlsson, Sveriges förbundskapten i Copa Manageria.

Sveriges representant har valts ut via en tävling på SvenskaFans.com där deltagarna fick svara på ett antal frågor, bland annat om hur de hanterat olika situationer i Football Manager. Vinnaren utsågs av en jury från SvenskaFans med ordförande Totte Nilsson i spetsen.

Juryns motivering:


Markus har utan tvekan både engagemang och erfarenhet kring managerspel som få andra delar i Sverige. Hans öga för detaljer, djupa kunskap om sporten och kärlek till Football Manager var det som fällde avgörandet för vår del. Markus är en värdig vinnare och vi tror inte att han kommer göra svenska folket besviket i London till helgen. Vi önskar honom lycka till och heja Sverige!


Förberedelserna är knappa för Sveriges färskaste förbundskapten då turneringen bara är några dagar bort. På frågan hur han kommer förbereda sig har han dock planen klar:

– Jag skulle vilja likna det som kvalspelet till Allsvenskan. Du har kort om tid att förberedda, du möter lag som du inte har någon koll på och det finns inga räddningsplankor. Prestera eller försvinn, helt enkelt. Det får bli att grundligt gå igenom vilka svenskar jag ska välja och väl på plats i London gäller det att läsa av mina motståndare snabbt, säger Markus Carlsson.

Copa Manageria avgörs i London mellan den 11–12 november och kommer spelas på FM18 som släpps på fredagen den 10 november. Deltagarna kommer att välja ut sin trupp med spelets Fantasy Draft-läge och minst fem av spelarna i truppen måste vara från landet man representerar.

Markus Carlssons tre bästa tips till någon som inte spelat Football Manager tidigare:

  • Ta över ditt favoritlag och gör de ändringar du alltid drömt om.
  • Fokusera på att göra mål för att hitta glädjen i spelet. Vinn hellre med 4-3 än 1-0.
  • Köp aldrig någon spelare på avbetalning. Betala hela summan direkt.

För mer information, kontakta:
 

Christoffer Wernberger, Nordisk PR-chef Koch Media, tel: 076-007 27 11,

e-post: 
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *