Willys etablerar ny butik i Sölvesborg

| 16 juli, 2021 | 0 kommentarer

Willys har tecknat avtal om att öppna en ny butik i Sölvesborg, i västra Blekinge. Butiken får ett tillgängligt och trafikorienterat läge i det snabbväxande handelsområdet Kämpaslätten. Etableringen kommer att innebära cirka 30 nya arbetstillfällen.

Handelsområdet Kämpaslätten, där den nya Willys-butiken ska öppna, ligger strategiskt vid Sölvesborgs västra infart från väg E22, strax utanför stadens centrum. På området finns flera andra aktörer, bland annat Byggmax, Jem & Fix, Dollarstore och Jysk, men ännu inga övriga livsmedelsbutiker, då samtliga är lokaliserade i centrala Sölvesborg. Staden är en populär semesterort vid havet, med närhet till välkända städer som Kristianstad, Lund och Malmö, där Willys sedan tidigare har väletablerade butiker.

Vårt erbjudande, med bra och hållbar mat till låga priser, kommer att bli ett bra komplement till övriga verksamheter i Sölvesborg. Det saknas en lågprisaktör med fullsortiment med bra mat till låga priser i staden, så det finns stor potential för Willys koncept här, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer preliminärt att öppna under senare delen av 2022. Det kommer att bli en stor butik på cirka 3 200 kvadratmeter i helt nya lokaler med bra parkeringsmöjligheter.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning så kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

För ytterligare information, kontakta:
Johanna Eurén, kommunikationschef Willys, tel 070-346 13 48, [email protected]

Om Willys
Med affärsidén Sveriges billigaste matkasse och genom att förena ett brett sortiment med låga priser, vill Willys göra det möjligt för fler att äta bra mat. Idag finns drygt 200 Willys-butiker över hela landet, varav ett femtiotal utgörs av våra närbutiker, Willys Hemma. Willys omsätter ca 32 miljarder kronor (2020) och ingår i Axfood AB. Läs mer på www.willys.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.