Wyld Networks och Bayer Crop Science rullar ut världens första kontaktsensor för bikupor

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Den virtuella satellitoperatören Wyld Networks meddelar idag utplaceringen av kontaktsensorer integrerade med Wyld Connect, designade och utvecklade av Wyld Networks tillsammans med Bayer Crop Sciences entomologiteam, för att leverera data om interaktioner i bikupan till den globala biodlingssektorn.

Den första prototypen av IoT-kontaktsensorer för bikupor i Nordamerika har installerats på bikupor i North Carolina och överför nu data automatiskt. Den första installationen gjordes i Frankrike och fler enheter kommer att levereras under 2022 på biodlingar i Utah, Missouri och en på den varroafria ön Newfoundland, Kanada.

FN:s forskarpanel för biologisk mångfald och ekosystemtjänster (IPBES) rapporterar att antalet hanterade honungsbin ökar globalt med en nuvarande uppskattning på 81 miljoner förvaltade bikupor.

 

Bayer och Wyld, i samarbete med visionära och banbrytande biodlare, befinner sig i pilotfasen av att testa lösningen med hjälp av markbunden anslutning genom LoRaWAN. En övergång för tester med satelliter i låg omloppsbana är på gång i Frankrike med en full satellittjänst för Bayer att kommersialisera vid inledningen av 2023. Data överförs till Bayer’s slutanvändare genom Wyld Fusion.

 

Ytterligare analyser av aggregerade data från kontaktsensorer, hive scales och övervakningar kommer bidra positivt till en hållbar biodling.

 

”Världen över söker biodlare tillgång till mer data”, sade Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Wyld är mycket glada över att samarbeta med Bayer för att leverera dessa data för att möjliggöra ökad skörd och pollinering av kupan samt bidra till att förbättra hållbarheten.”

 

 

För mer information, vänligen kontakta

Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
Tel: +44 7 824 997 689
E-post: [email protected]

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och företag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor.

Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post [email protected]).

Läs mer www.wyldnetworks.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.