Connect with us

Marknadsnyheter

440 000 lyssnade på Fågelsångsnatten i P1 – 22 procent fler än förra året

Published

on

Det fjärde året med Fågelsångsnatten i P1 lockade både fåglar och lyssnare. Under natten och morgonen lördag 13 maj lyssnade 440 000 personer någon gång på programmet som under åtta timmar direktsände och kommenterade fågelsång från norr till söder. Det är 22 procent fler än förra året – och 37 procent fler än en vanlig P1-natt.* Även lyssningen på programmet i efterhand, som podd, har ökat jämfört med föregående år.**

Hemlig mikrofon vid sjön Nidingen
En av mikrofonerna som fångade upp fågelsång, Långsjön, Tunaberg i Sörmland, foto: Andreas Tosting, SR

I år var verkligen allt på vår sida. Inför sändningen fick vi en varm vårvecka så att långflyttande artister som näktergal, gök och trädgårdssångare hann fram i tid. Och sen, inför själva sändningen, stillnade vinden till noll. Ett drömläge för en natt och morgon med direktsänd fågelsång, säger Mats Ottosson, programledare.

Fågelsångsnatten sändes första året 2020 och har sedan dess återkommit en vårnatt varje år.

– Vi har fått fint gensvar förut, men i år blev vi överväldigade. Det verkar som att Fågelsångsnatten har satt sig. Under natten hörde lyssnarna av sig från hotellrum i Paris, en veranda i North Carolina, skogen i Medelpad, ett tält i Ålands skärgård med mera. Känslan av att vi gjorde det här tillsammans var så stark, säger Helena Söderlundh, producent.

Under natten hade även en hemlig mikrofon placerats ut och lyssnarna fick gissa och avslöja var den stod.

– Det var jättekul att experimentet fungerade. Det var svårt till en början men när de tretåiga måsarna började höras knäckte en hel del att mikrofonen var på ön Nidingen utanför Kungsbacka. Det är nämligen bara där i hela Sverige som de häckar, säger Helena Söderlundh.

Om Fågelsångsnatten

Fågelsångsnatten sändes i P1 kl. 00.02-07.55 lördagen den 13 maj. Programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall höll ihop sändningen från Osaby söder om Växjö. Dessutom medverkade Jonatan Martinsson och Lars Edenius från Brånsjön i Västerbotten, Joacim Lindwall och Martin Green på Kallerö i norra Roslagen, Lena Näslund och Didrik Vanhoenacker i Tunabergsområdet i Sörmland och Lisa Henkow och Susanne Åkesson vid Krankesjön i Skåne.

Fågelsångsnatten finns som podd i två delar i Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/naturmorgon

I systerpodden Livet enligt Naturmorgon finns nu också ett nytt avsnitt med bara fågelsång. Det är timmen mellan klockan 04 och 05 ur Fågelsångsnatten 2023 – fågelsång från fem olika scener utan kommentarer: ”Ur Fågelsångsnatten 2023: En timme med bara fågelsång”
 

* Kantar-Sifos radioundersökningar

** Poddindex-mätningar Sveriges Radio

Pressbilder:

En av mikrofonerna som fångade upp fågelsång, Långsjön, Tunaberg Sörmland, foto: Andreas Tosting, SR

Hemlig mick vid Nidingen, foto: Johan Bergquist

Fåglar i natten i Brånsjön, Västerbotten. Foto: Jonatan Martinsson

Programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson i fågelnattsstudion, foto: Karin Gyllenklev, SR.

Didrik Vanhoenacker och Lena Näslund cyklade fram genom den sörmländska natten för att lyssna på fåglar. Foto Andreas Tosting, SR
 

För mer information, vänligen kontakta:

Helena Söderlundh, producent
helena.soderlundh@sverigesradio.se
0470-72 60 79

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sverigesradio.se
073-773 54 10

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändring i Eltels koncernledning – CFO Saila Miettinen-Lähde lämnar Eltel

Published

on

By

Saila Miettinen-Lähde, Chief Financial Officer (CFO) för Eltel, kommer att lämna sin roll från och med den 31 juli 2023. En rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare har inletts.

”Saila har varit en uppskattad medlem av vår koncernledning och jag vill uttrycka min tacksamhet för hennes engagemang och insatser under den transformationsperiod som Eltel har gått igenom. När vi nu går in i ett nytt skede i vår strategi, med fokus på tillväxt och affärsexpansion, är det också logiskt med en förändring i ledarskapet av vår finansfunktion”, säger Håkan Dahlström, vd och koncernchef för Eltel.

För mer information:
Elin Otter, kommunikations- och ir-direktör
Tel: +46 72 595 4692, elin.otter@eltelnetworks.com

Om Eltel
Eltel är en ledande leverantör av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 5 000 medarbetare och under 2022 nådde omsättningen 823,6 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Rättelse på rättelse av: Vultus AB offentliggör utfall i genomförd företrädesemission

Published

on

By

På grund av ett beräkningsfel stämmer inte uträkningarna i föregående pressmeddelande och påföljande rättelse, korrekt version enligt nedan:

Teckningstiden i Vultus AB:s (”Vultus” eller ”Bolaget”) företrädesemission avslutades den 7 juni 2023. Företrädesemissionen tecknades till totalt cirka 35 procent inklusive teckningsförbindelser, vilket innebär att garantiåtaganden om cirka totalt cirka 42 procent har aktiverats för att uppnå en total teckning om 77 procent. Vultus tillförs därmed cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader.

Teckning, tilldelning och betalning
Företrädesemission tecknades till totalt cirka 1,4 MSEK, inklusive teckningsförbindelser om cirka 1,2 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 35 procent. Därutöver har garantiåtaganden om totalt cirka 1,7 MSEK aktiverats. Total teckningsgrad (inklusive garantiåtagande) uppgår därmed till 77 procent, vilket medför att Vultus tillförs cirka 3,2 MSEK före emissionskostnader om cirka 0,3 MSEK.

Totalt har 2 146 308 aktier tecknats med stöd av teckningsrätter, inklusive teckningsförbindelser. Totalt har 2 774 009 aktier tecknats utan stöd av teckningsrätter, inklusive aktiverade garantiåtaganden. Genom företrädesemissionen nyemitteras således 4 920 317 aktier. De tecknare som tilldelas aktier utan företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka är planerade att skickas ut idag, efter formellt styrelsebeslut om tilldelning. Tilldelade aktier utan företrädesrätt ska betalas i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan.

Antal aktier och aktiekapital
När företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i Vultus ha ökat med 4 920 317 aktier, från 4 970 020 aktier till 9 214 543 aktier. Bolagets aktiekapital kommer vid registreringen att ha ökat med 984 063,4 SEK, från 994 004 SEK till 1 978 067,4 SEK. Den totala utspädningen som den initiala företrädesemissionen medför för de aktieägare som inte har deltagit i företrädesemissionen uppgår till cirka 43,3 procent avseende röster och kapital.

Handel med BTA
Handel med BTA pågår på Spotlight Stock Market till och med den dag då Bolagsverket har registrerat företrädesemissionen. Registreringen är beräknad att ske omkring den 22 juni 2023.

Rådgivare
I samband med Företrädesemissionen har Vultus anlitat Hagberg & Aneborn Fondkommission AB som emissionsinstitut och Skill Advokater AB som legal rådgivare.

Denna information är sådan information som Vultus AB (publ) måste offentliggöra i enighet med EU:s marknadsmissbrukförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson.

För mer information om Vultus, vänligen kontakta
Per Karlsson, VD Vultus AB
Telefon: +46 (0) 70-001 97 01
E-post: per.karlsson@vultus.se
Hemsida: www.vultus.se

About Vultus – vultus.se

Vultus AB is an Agritech solution provider founded 2016 in Lund, Sweden. Vultus takes
hi-tech research and satellite data down to earth, offering farmers and landowners large savings and better yields through precision farming. All based on facts and solid analysis.

Providing crop-specific services for the world’s farmers and landowners – 365 days a year – in all-weather types – in all parts of the world.

Vultus shares are listed on Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Brand i byggnad, Landvetter, Härryda kommun

Published

on

By

Klockan 15.17 fick Räddningstjänsten Storgöteborg larm om brand i ett flerbostadshus på Landevigatan i Landvetter

Det är en fullt utvecklad brand. Räddningstjänsten är på plats och just nu pågår begränsningsarbete, branden är inte under kontroll. 

Det finns inga uppgifter om personskador. Informationen uppdateras.

Infosektionen 031-335 26 29

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.