Connect with us

Marknadsnyheter

PLÅT21 och PLÅTPRISET 2021 inspirerar och hyllar i livesändning den 18 mars

Published

on

I en livesändning den 18 mars, uppmärksammar vi årets finalister och korar vinnaren av PLÅTPRISET 2021. Dessutom bjuds det i vanlig PLÅT-anda på både inspiration och internationell utblick med stjärnglans.

Den timmeslånga direktsända tillställningen sker från studiomiljö. Via pandemianpassade inslag och länk har vi med oss juryn och finalisterna i PLÅTPRISET samt flertalet namnkunniga arkitekter från olika delar av världen. För liksom PLÅT-evenemanget i sin fysiska form alltid bjuder på inspirationsprojekt i olika plåtmaterial, internationella ”starchitects”, innovatörer och forskare, så bidrar även denna sändning med en unik uppsättning inspel av aktuell arkitektur, tankar kring pandemins påverkan på världsarkitekturen samt vad vi kan vänta oss av framtidens hållbara metallfasader.

22 januari, sista chansen att nominera
Vinnaren av PLÅTPRISET 2021 offentliggörs under sändningen. Priset tilldelas en svensk arkitektbyrå som under året färdigställt en byggnad på svensk mark, där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö.

Nomineringen är öppen fram till och med kl. 23.00 den 22 januari. Finalisterna kommer att offentliggöras under vecka 6 (februari).

Juryn för PLÅTPRISET 2021 består av:
Erik Andersson, Erik Andersson Arkitektbyrå AB
Elise Grosse, Sweco

Andreas Forsberg, AQ3 Arkitektur

Att delta i sändningen är kostnadsfritt och anmälan görs här:
Sändning av PLÅT21 och utdelningen av PLÅTPRISET 2021 den 18 mars kl 14.00
 

PLÅT21 är ett evenemang tillägnat metallfasader och framtidens hållbara arkitektur. Syftet är att lyfta fram metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa tak- och fasadlösningar i världsklass.

PLÅT21 är ett samarbete mellan några av plåtbranschens ledande aktörer:Aurubis, Bevego, Plannja, Prefa, Ruukki och SSAB.

PLÅTPRISET 2021 sponsras av företagen ovan samt Svensk Byggplåts, vars medlemmar är ArcelorMittal, Areco, Bevego, Dala-Profil, FMH Stainless, Lindab, Plannja, Plåt & Ventföretagen, Prefa, Rheinzink, SSAB.
 

Tomas Skagerlind

Pressansvarig
press@svenskbyggplat.se

svenskbyggplat.se
plat21.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Idag inleds teckningsperioden i Jumpgates företrädesemission och informationsmemorandum samt nya finansiella mål avseende bolagets intäkter som återfinns i informationsmemorandumet offentliggörs

Published

on

By

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I JUMPGATE AB. SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Jumpgate AB (”Jumpgate” eller ”Bolaget”) offentliggjorde den 9 maj 2024 att styrelsen, med stöd av bemyndigandet från extra bolagsstämman den 27 juni 2023, beslutat om en företrädesemission av aktier om cirka 28,6 MSEK (”Företrädesemissionen”). Jumpgate meddelar idag att teckningsperioden i Företrädesemissionen inleds idag den 22 maj 2024. Bolaget meddelar vidare att ett informationsmemorandum avseende Företrädesemissionen (”Informationsmemorandumet”) har upprättats och offentliggjorts av Bolaget. Bolaget meddelar även att det i Informationsmemorandumet presenteras nya finansiella mål avseende Bolagets intäkter som tidigare inte har offentliggjorts av Bolaget.

Teckningsperiod

Idag, den 22 maj 2024, inleds teckningsperioden i Företrädesemissionen som offentliggjordes av Bolaget den 9 maj 2024. Teckningsperioden i Företrädesemissionen löper från och med den 22 maj 2024 till och med den 5 juni 2024. Observera dock att förvaltare kan ha ett sista svarsdatum för teckning i Företrädesemissionen som infaller före den 5 juni 2024.

Offentliggörande av Informationsmemorandum

Informationsmemorandumet, innehållande fullständiga villkor och anvisningar har idag, den 22 maj 2024, offentliggjorts och finns tillgängligt på Jumpgates huvudkontor samt på Bolagets (www.jumpgategames.se), Nordic Growth Market (www.ngm.se), Nordicap Corporate Finance (www.nordicap.se) och Aqurat Fondkommissions (www.aqurat.se) respektive hemsidor. Anmälningssedlar och annan relevant information kommer att finnas tillgänglig under hela teckningsperioden på ovan nämnda hemsidor.

Företrädesemissionen i sammandrag

  • En (1) befintlig aktie i Bolaget berättigar till en (1) teckningsrätt. Ett hundra (100) teckningsrätter berättigar till teckning av nittionio (99) nyemitterade aktier i Företrädesemissionen.
  • Teckningskursen är fastställd till 0,06 SEK per nyemitterad aktie.
  • Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Jumpgate cirka 28,6 MSEK före emissionskostnader.
  • I samband med Företrädesemissionen har Bolaget erhållit teckningsförbindelser om cirka 6,5 MSEK motsvarande cirka 22,7 procent av Företrädesemissionen, har erhållits från befintliga investerare med stor branscherfarenhet, däribland Jimmy Jönsson, Susana Meza Graham (genom bolag), F1 Funds AS, F2 Funds AS och Infundo AB (som kontrolleras av Viktor Modigh och Marcus Jacobs).
  • Därutöver har har ett antal befintliga aktieägare och externa investerare, däribland Jimmy Jönsson, Alexander Ivarsson, F2 Funds AS och Nowo Global Fund, ingått garantiåtaganden om cirka 22,1 MSEK, motsvarande cirka 77,3 procent av Företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattas således till 100 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Tidplan för Företrädesemissionen

22 maj – 31 maj 2024 Handel med teckningsrätter på NGM Nordic SME
22 maj – 5 juni 2024 Teckningsperiod
22 maj 2024 – till registrering vid Bolagsverket Handel med BTA kommer att ske på NGM Nordic SME från och med den 22 maj fram till dess att Företrädesemissionen registrerats vid Bolagsverket, vilket beräknas ske omkring vecka 26 2024.
Omkring den 10 juni 2024 Offentliggörande av utfall i Företrädesemissionen

Nya finansiella mål avseende Bolagets intäkter som återfinns i Informationsmemorandumet

I Informationsmemorandumet har Bolaget inkluderat uppgifter om framtida finansiella mål som Bolaget inte tidigare offentliggjort. Jumpgate hade under det första kvartalet 2024 intäkter om cirka 16,2 MSEK. Den finansiella målsättningen är att uppnå ett månatligt rörelseresultat om cirka 0,8 – 1,2 MSEK i slutet av 2024. De finansiella målen har sammanställts och utarbetats på grundval som är jämförbara med Jumpgates historiska finansiella information och är förenliga med de redovisningsprinciper som Jumpgate tillämpar men har inte reviderats av Bolagets revisor.

De finansiella målen bygger på en fortsatt framgångsrik utveckling av Bolagets affärsutvecklingspipeline. Pipelinen inkluderar en slutgiltig signering av ett ännu oannonserat projekt som Tivola och Funatics för närvarande arbetar med där Jumpgate förväntar sig kunna säkra full projektfinansiering. Vidare är de finansiella målen baserade på att Jumpgate ingår ett förlagspartnerskap för Battle Castles, alternativt ett work-for-hire projekt av liknande storlek, under slutet av Q2 2024.

Rådgivare

Nordicap Corporate Finance AB (www.nordicap.se) är finansiell rådgivare till Jumpgate i samband med Företrädesemissionen. Aqurat Fondkommission AB (www.aqurat.se) agerar emissionsinstitut.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktionerna där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribueras bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Jumpgate i någon jurisdiktion, varken från Jumpgate eller från någon annan.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordningen (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett informationsmemorandum har upprättats av Bolaget och hålls tillgängligt hos Bolaget och på Bolagets webbplats, www.jumpgategames.se. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1993 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Information i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering, eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden vad avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör”, ”skulle kunna”, och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer infalla eller är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antagandena som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita sig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller NGM Nordic SME:s regelverk för emittenter.

Potentiella investerare ska inte fästa otillbörlig tilltro vid den framåtriktade informationen häri, och potentiella investerare uppmanas starkt att läsa de delar i informationsmemorandumet som inkluderar en mer detaljerad beskrivning av faktorer som kan ha en inverkan på Bolagets verksamhet och den marknad varpå Bolaget bedriver sin verksamhet.

Informationsmemorandum
Teaser

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sensys Gatso erhåller förlängning av TRaaS-kontrakt för automatisk trafiksäkerhet från Libertyville, IL, värt 5,5 miljoner kronor

Published

on

By

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat en femårig kontraktsförlängning för automatisk trafikövervakning med Libertyville, IL. Kontraktet beräknas vara värt upp till USD 512 000, motsvarande 5,5 miljoner kronor.

Detta kontrakt inkluderar en uppgradering av deras befintliga rödljuskameror till våra senaste system med högupplösta fotografier och 4k-video.

”Vi är glada över att fortsätta vårt partnerskap med Libertyville för att ta itu med deras trafiksäkerhetsproblem”, säger Sensys Gatso USAs President och Managing Director, Bill Braden. ”Jag vill tacka dem och polisen för deras förtroende för oss att fortsätta vara deras tjänsteleverantör. Vi ser fram emot att  addera vår senaste radar- och kamerateknik till deras program. Genom tekniken blir automatiserad trafikövervakning ett kraftfullt verktyg för Libertyville och hjälper till att hantera trafiken effektivt och förbättrar säkerheten i deras samhälle.”

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 22 maj, 2024 kl. 12.25.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

AIK inleder ett samarbete med Järva Gymnasium

Published

on

By

AIK Fotboll och Järva Gymnasium är överens om ett samarbete som innebär att AIK kommer bedriva fotbollsverksamhet på skolan. Järva Gymnasium är en nystartad skola som kommer att öppna sina portar under hösttermin 2024, utöver sin ordinarie utbildning så kommer skolan att erbjuda idrottsspecialiserad utbildning för sina elever. AIK kommer därmed vara med redan från start i utvecklingen där målet är att etablera ett fotbollsgymnasium med LIU (lokal idrottsutbildning) eller NUI (nationell idrottsutbildning) – verksamhet.

– Det känns oerhört kul och spännande att vi skriver det här samarbete med Järva Gymnasium. Jag har stor tilltro både på Järva Gymnasium, och på det samhällsengagemang som AIK Fotboll bedriver i området. Det är tydligt att det finns många ungdomar i Järva som älskar att spela fotboll, och som har en stor vilja att bli duktiga på att spela fotboll, säger Jonas Hägerhäll, föreningschef AIK Fotboll.

– Satsningen ger våra ungdomar i Järva möjlighet att kombinera en högkvalitativ utbildning med träning och tävling på elitnivå inom fotbollen. Vi tror starkt på att passion för idrott och höga ambitioner i studier förstärker varandra. Vår fotbollsinriktning ger eleverna möjlighet att utveckla avgörande färdigheter som samarbete, självdisciplin och målmedvetenhet – egenskaper som kommer att tjäna eleverna väl både på planen, i klassrummet och senare i arbetslivet, säger Iman Ehsani, rektor på Järva Gymnasium.

Fakta
I skrivande stund ingår AIK Fotboll i samarbeten med Solna Gymnasium, Tibble Gymnasium, Tallbackaskolan och Järvaskolan där AIK bedriver fotbollsklasser för pojkar och flickor för skolornas elever. Dessa utbildningar innebär att elever på skolorna medverkar som vanligt på det ordinarie skolschemat, men att fotbollsträning adderas till skolverksamheten. Fotbollspassen genomförs på skolans område och bedrivs av professionella akademitränare från AIK Fotboll – som agerar som mentorer för eleverna i fotbollsklasserna. Samarbetet med Järva Gymnasium innebär att AIK Fotboll fortsätter att utveckla vår fotbollsverksamhet på skolor i vårt närområde.

Under hösten 2023 meddelade Järva Gymnasium att man till hösten 2024 ska öppna upp dörrarna till en den nystartade skolan som ligger belägen i Tensta Gymnasiums tidigare lokaler. Inför starten så har skolan satt upp mål där man har skyhöga förväntningar både på sin egen kapacitet men även på varje elevs vilja att lära sig, utvecklas och inte minst – drömma stort.

Precis som AIK Fotbolls sedan tidigare kommunicerade samarbetsparsskola, Järvaskolan, så drivs Järva Gymnasium av den ideella och icke-vinstdrivande stiftelsen Roya Foundation – som sedan 2015 har utvecklat innovativa modeller för utbildning och skolutveckling som bidrar till ökad jämlikhet. Järva Gymnasium har som målsättning att prioritera trygghet, delaktighet och samarbete – allt detta för att ge eleverna de bästa möjligheterna för att få sina elever att nå sin högsta potential. I tillägg till detta vill man även ge sina elever möjlighet att inte behöva välja mellan sina drömmar. Därför finns det möjlighet att söka till idrottsspecialiserad utbildning där professionella tränare och lärare kommer att stötta eleverna under hela skolgången, och på så sätt ge de verktyg som behövs för att nå sina mål både på planen och i klassrummet.

AIK Fotboll kommer att besöka skolan två gånger i veckan för att bedriva fotbollsträningar för skolans elever. Utöver detta innehåller skolans idrottsspecialisering viktiga ingredienser som träningslära, idrottspsykologi, ledarskap, etik och moral – samt mer fotbollspraktiska lärdomar inom regler, taktik och teknik.

Järva Gymnasium har en värdegrund som på många sätt går hand i hand med AIK Fotbolls. Utöver det faktum att man jobbar hårt för att skapa en inkluderande miljö där alla människor ska känna sig välkomma och värderade, så vill skolan även skapa en trygg plats där samtliga elever får känna sig sedda. Då vi på AIK anser att genom att se människan, se gruppen samt att ett fokus läggs på att skapa trygg och inkluderande miljö resulterar i bättre förutsättningar för bra prestationer – både på och vid sidan av fotbollsplanen så är vi säkra på att parternas samsyn kommer innebär ett fint och bra samarbete.

Därför är vi stolta över att presentera att ett avtal har tecknats mellan AIK Fotboll och Järva Gymnasium där målsättningen är att skapa trygga miljöer för barn och ungdomar att vistas i, samtidigt som eleverna sätts i rörelse.

För mer information, kontakta:
Jonas Hägerhäll, Föreningschef AIK Fotboll
E-post: jonas.hagerhall@aikfotboll.se

Amir Sajadi, VD Järva Gymnasium
E-post:
amir.sajadi@jarvagymnasium.se

Om AIK Fotboll AB AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitfotbollsverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. 2024 spelar herrlaget i Allsvenskan, damlaget i OBOS Damallsvenskan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i P19 Allsvenskan. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.