Connect with us

Marknadsnyheter

Acosense AB offentliggör bokslutskommuniké för 2020

Published

on

Fjärde kvartalet 2020

• Nettoomsättningen uppgick till 40 kSEK (200 kSEK)
• Rörelseresultatet uppgick till – 1 881 kSEK (-2 098 kSEK)
• Periodens resultat uppgick till -1 942 kSEK (-2 160 kSEK)
• Resultat per aktie uppgick till -0,12 SEK (-0,14 SEK)
• Likvida medel uppgick per 2020-12-31 till 15 339 kSEK (12 016 kSEK)

 

Helåret 2020

• Nettoomsättningen uppgick till 1 063 kSEK (1 247 kSEK)
• Rörelseresultatet uppgick till – 3 979 kSEK (- 8 988 kSEK)
• Periodens resultat uppgick till -4 215 kSEK (-9 261 kSEK)
• Resultat per aktie uppgick till -0,25 SEK (-0,59 SEK)
• Likvida medel uppgick per 2020-12-31 till 15 339 kSEK (12 016 kSEK)

 

Väsentliga händelser under fjärde kvartalet

 

• Första instrument inom Petrokemi
• En riktad nyemission genomfördes om ca 8,0 MSEK
• Ytterligare 5,6 MSEK rekvirerades från EU och H2020
• Konvertering av teckningsoptioner inbringade ca 1,7 MSEK

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång  

• Första remote-installationen genomfördes
• Rekrytering av ny ansvarig för mjukvaruutveckling
 

 

VD-Ord

När vi lägger det fjärde kvartalet bakom oss kan vi summera ett år som inte blev som någon tänkt sig. Påverkan från den globala pandemin har tvingat oss att snabbt ställa om och göra saker annorlunda.

När vi nu tagit oss igenom 2020 kan jag konstatera att vi ändå lyckats relativt bra med denna omställning som främst påverkat oss genom att vi inte fysiskt kunnat besöka bruk och produktionsanläggningar för säljmöten och installationer. Genom flera positiva händelser under det fjärde kvartalet ser utgångsläget för 2021 ljust ut under förutsättning att effekterna från Covid-19 avtar.

 
Året som gått 

Under det fjärde kvartalet såg vi resultat av vår digitala kundbearbetning genom att ett avtal med ett svenskt integrerat pappers- och massabruk om hyra av instrument för processanalys ingicks. Vidare beslutade Acosense och Borealis om ett gemensamt projekt kring effektivisering av gastvätt vid krackeranläggningar; Acosense första installation inom petrokemisk industri. Under slutet av det tredje kvartalet bestämde sig även ett stort amerikanskt massabruk för att utvärdera Acosense lösningar för analys av svartlut.

Inbrytningen på den nordamerikanska marknaden och vår första kund inom den petrokemiska industrin är två målsättningar vi arbetat mot och som vi är väldigt glada att uppnå.
Förhoppningen är att fortsätta växa på dessa marknader under 2021.

 
Då en del av vår produktutveckling finansieras genom H2020 har vi kunnat hålla god fart i utvecklingsarbetet och ta flera viktiga steg trots effekterna av Covid-19. Genom de framsteg som tagits kunde vi också rekvirera 5,6 mkr från projektet under hösten. Inom ramen för H2020 har vi lyckats skapa viktiga referenskunder och samtidigt fått instrument installerade på många bruk- och produktionsanläggningar. Detta är mycket viktigt när vi sakta närmar oss en position då vi vill skala upp verksamheten och växa genom licensförsäljning kombinerat med hyra och försäljning av instrument.

 

Tekniska framsteg, nyemission och rekrytering
 

Genom de tekniska och kommersiella framsteg som tagits under sista delen av 2020 ser utgångspunkten för 2021 bra ut. Efter den riktade nyemissionen som genomfördes under december 2020 där ett antal nya och befintliga större ägare tillförde 8 mkr har vi en stabil finansiell situation som tillåter oss att öka farten i verksamheten.
Sist men inte minst gläder det mig att vi lyckas attrahera kompetent personal, nu senast Sushil Selvaraj som ansvarig för mjukvaruutvecklingen.
Med en stärkt organisation, en stabil finansiell position och ett stort kundintresse för Acosense lösningar har jag stark tilltro till att vi ska nå goda resultat under 2021.
Jag hoppas att du som aktieägare har samma känsla och vill vara med på den fortsatta resan!
 

Denna information är sådan som Acosense AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-02-23 18:00 CET.

För ytterliggare information
Karl Nilsson, VD
Acosense AB
Telefon: 031-763 26 12
E-post: karl.nilsson@acosense.com

Johannes Landén, CFO
Acosense AB
Telefon: 0706 – 32 42 02
E-post: johannes.landen@acosense.com

Kort om Acosense
Acosense affärsidé är att hjälpa kunder inom processindustrin att optimera sina processer. Detta sker genom att analysera processen utifrån två aspekter. Dels genom Acosense egna hårdvara, som på ett unikt sätt extraherar information ur processvätskan i realtid, och dels genom att inkorporera information som kontinuerligt genereras av bruket. Tekniken som Acosense använder i sin egen hårdvara kallas aktiv akustisk spektroskopi och går ut på att en akustisk signal skickas in i vätskan och där förändringar i signalen kopplas till förändringar i vätskans egenskaper samt i processen som sådan. Då teknikplattformen är så kallad ickeinvasiv, alltså inte är i kontakt med själva vätskan, kan kunder enkelt nå helt nya nivåer av processoptimering, helt utan ingrepp i processen. Kunderna kan således på ett enkelt, pålitligt och säkert sätt analysera och optimera sina processer, vilket leder till drastiskt sänkta kostnader, ökad kvalitet,  ökat råvarutnyttjande samt minskad energi- och miljöbelastning.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch och C-RAD tecknar samarbetsavtal

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (pub) och C-RAD AB är glada att kunna tillkännage ett samarbetsavtal som syftar till att gemensamt utveckla innovativa lösningar och produkter för att förbättra kvaliteten på strålbehandling.

Fokus för samarbetet är att undersöka hur C-RAD:s ytskanningsteknologi kan utnyttjas vid dosplanering i RaySearchs dosplaneringssystem RayStation. Idag används ytorna från Catalyst+, C-RAD:s system för ytguidad strålbehandling, under bildtagning och behandling. Genom att göra Catalysts+ ytor tillgängliga i RayStation®* skapas många användningsmöjligheter. En sådan är att expandera en CBCT-bild, som har ett begränsat avbildningsområde, genom att använda information från ytskanningen. Detta kommer att leda till ett mer komplett återskapande av patientens anatomi, vilket i sin tur resulterar i ett mer tillförlitligt underlag för kliniska beslut. Som ett första resultat av samarbetet kommer ovan beskrivna tillämpning att demonstreras under den pågående mässan ESTRO. Därefter kommer andra användningsområden av företagens respektive produkter att utforskas.

Cecilia de Leeuw, vd och koncernchef, C-RAD: “Vi är mycket glada över samarbetet med RaySearch, genom vilket vi ska förbättra och hitta nya innovativa lösningar i vår gemensamma kamp mot cancer.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Jag ser fram emot att samarbeta med C-RAD, vars kontor dessutom ligger nära oss i Sverige. Den ytterligare information om patientens anatomi som tillhandahålls genom ytskanning via Catalyst+ har potential att avsevärt förbättra olika steg i dosplaneringsprocessen för strålbehandling i RayStation.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om C-RAD 
C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.
 C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på c-rad.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.