Connect with us

Marknadsnyheter

Positiva försäljningssiffror under maj månad trots leveransproblem

Published

on

Under maj månad ökade Hästkällarens försäljning med 22% jämfört med motsvarande månad 2020. Försäljningen under månaden uppgick till 656 349 sek, vilket är den högsta försäljningen för maj månad någonsin.

”Den senaste tiden har försäljningen påverkats något av bristfälliga varuleveranser, möjligen som en följd av Coronapandemin, men vi är glada att ändå se dessa positiva försäljningssiffror under rådande omständigheter. Vad gäller vår nya förvärvsstrategi har det under månaden dykt upp några intressanta bolag och vi undersöker vidare om något av dessa bolag kan vara lämpliga att förvärva” säger Daniel Karlsson, VD för Hästkällaren Rid Trav & Western AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Karlsson, VD
Hästkällaren Rid Trav & Western AB
Tel: +46 70 553 011
E-post: daniel@hastkallaren.se

Mangold Fondkommission AB, tel. nr. +46 8 5030 1550 är bolagets Mentor på NGM Nordic SME

Om Hästkällaren

Hästkällaren Rid Trav & Western AB är verksamt inom detalj- och internethandel och är en svensk
återförsäljare av utrustning till hästar och ryttare samt kringprodukter till hästar, skötsel av hästar
och ridsport.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Advania lanserar hållbarhetsrapport för 2023

Published

on

By

Advania AB (Advania Group) har nöjet att lansera hållbarhetsrapporten för 2023. Rapporten beskriver en enhetlig hållbarhetsstrategi för hela Advania och redogör för varje lands engagemang inom gruppen för att nå ambitiösa och gemensamma mål.

Som en ledande IT-tjänsteleverantör i norra Europa spelar Advania en avgörande roll i att främja hållbar utveckling. Gruppen har satt upp tydliga mål för sin egen verksamhet och sin värdekedja. Dessutom finns det många landsspecifika mål som tar itu med lokala behov och direktiv.

”Advania och teknikindustrin har en viktig roll att spela i skapandet och utvecklingen av ett mer hållbart samhälle. Vårt engagemang för hållbara affärsmetoder är av yttersta vikt, och vi fortsätter att stödja FN:s Global Compact och dess tio principer inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, miljö och affärsetik,” säger Hege Støre, VD för Advania.

Under 2023 visade Advania betydande tillväxt, både organiskt och genom strategiska förvärv. Per den 31 december 2023 består gruppen av över 4 400 högt kvalificerade yrkesverksamma medarbetare som är dedikerade till att skapa hållbart värde genom smart användning av teknologi.

Gruppen tog flera initiativ under 2023 för att integrera viktiga hållbarhetsmål i sin verksamhet, vilket resulterade i positiva resultat:

  • Advania Islands och Sveriges kortsiktiga klimatmål har godkänts av Science Based Targets initiative (SBTi), vilket gör Advania till det första isländska IT-företaget att få sina minskningsmål för koldioxidutsläpp godkända.
  • Implementerandet av ’The tech company with people at heart’ som det nya varumärkeslöftet och ’Our difference is you’ som det nya arbetsgivarvärdepropositionen, för att harmonisera gruppens varumärke över alla regioner.
  • Under året genomförde Advania strategiska förvärv och avyttringar. Advania Finland förvärvade Apple-hårdvarudivisionen av Core Service Oy, vilket stärkte dess konsult- och servicemöjligheter samt dess status som auktoriserad produktåterförsäljare. I Sverige förvärvade Advania RTS Group AB, ett privat IT-tjänsteföretag som specialiserar sig på storskaliga digitala transformationsprojekt och hanterade tjänster.

”På Advania ser vi våra medarbetare som vår mest värdefulla resurs — med hållbarhet i kärnan av vår ethos. Vi besitter både kapaciteten och ansvaret att minska vårt miljöavtryck och utnyttja teknikens potential, vilket gör det möjligt för oss att inte bara förbättra våra egna metoder utan också hjälpa våra kunder att bli betydligt mer klimatmedvetna,” avslutar Hege Støre.

Ladda ner vår hållbarhetsrapport

För mer information, vänligen kontakta:

Hege Støre, CEO Advania Group
E-post: hege.store@advania.com  
Telefon: +47 901 42 548

Eva-Lotta Jonsvik, Marketing Director Advania Group
E-post: evalotta.jonsvik@advania.com
Telefon: +46 761 40 01 37

Om Advania AB

Advania är ”The tech company with people at heart” och är verksamt i Sverige, Norge, Island, Finland, Danmark och Storbritannien. Med ett team på över 5 000 talanger erbjuder vi managerade tjänster, hårdvara, mjukvara och professionella tjänster till kunder inom både privat och offentlig sektor, främst på SMB-marknaden. Vårt huvudmål handlar inte bara om teknik; det handlar om att ge människor möjlighet att skapa hållbara värden. Advania stöds stolt av fonder förvaltade av Private Equity-teamet på Goldman Sachs Asset Management.

För mer information, vänligen besök www.advania.com 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Calliditas Delårsrapport januari–mars 2024

Published

on

By

Calliditas Therapuetics AB (Nasdaq: CALT, Nasdaq Stockholm: CALTX):

Utökning av målmarknaden efter det fullständiga godkännandet i USA.

JANUARI – MARS 2024 (JÄMFÖRT MED JANUARI – MARS 2023)

  • Nettoomsättningen under första kvartalet 2024 uppgick till 295,5 MSEK (191,4), varav nettoomsättningen från TARPEYO® utgjorde 278,3 MSEK (185,7).
  • Rörelseresultatet uppgick till -203,8 MSEK (-180,1) under första kvartalet 2024.
  • Resultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -4,59 SEK (-3,49) under första kvartalet 2024.
  • Likvida medel uppgick till 810,3 MSEK (1 013,6) per den 31 mars 2024.

”Under Q1 genererade vi ännu ett rekordkvartal när det gäller efterfrågan med 705 nya patienter och 354 nya förskrivare. Vi är mycket glada över den positiva trenden och har noterat fortsatt stark efterfrågan under andra kvartalet.” VD Renée Aguiar-Lucander

VIKTIGT FRÅN FÖRSTA KVARTALET 2024

  • Under kvartalet slog Calliditas rekord med rekryteringen av 705 nya patienter, vilket motsvarar en ökning om 27 procent jämfört med fjärde kvartalet.
     
  • I februari meddelade den amerikanska patentmyndigheten, United States Patent and Trademark Office (USPTO), att den utfärdat patent nummer 11896719 med namnet ”New Pharmaceutical Compositions”. Detta var Calliditas andra patent för TARPEYO i USA och ger produktskydd fram till 2043.
  • I mars medgav den amerikanska läkemedelsmyndigheten, U.S. Food and Drug Administration (FDA), en ny ensamrättsperiod om sju år för TARPEYO® som går ut i december 2030, baserat på den tidpunkt då bolaget erhöll fullständigt godkännande med ny indikation.
  • Intäkterna för TARPEYO påverkades negativt under kvartalet med cirka 4,7 MUSD på grund av en cyberattack mot Change Health. Den försäljning som inte kunde redovisas under första kvartalet på grund av detta tekniska problem har inte gått förlorade utan förväntas rulla över till nästkommande måna-der. Detta förväntas inte ha någon påverkan på intäkterna för helåret.
VIKTIGA HÄNDELSER EFTER RAPPORTPERIODENS SLUT

  • Den preliminära nettoomsättningen från TARPEYO under andra kvartalet fram till rapportens datum uppgick till 25,5 MUSD.
     
  • Positiv utläsning av fortsättningsstudien (Open Label Extension trial) i fas 3 med Nefecon.
     
  • Positiva topline-resultat från fas 2-studien med setanaxib vid huvud- och halscancer.
     
  • Kommersiell lansering av Nefecon i Kina av partnern Everest Medicines

VIKTIGA HÄNDELSER UNDER DE KOMMANDE SEX MÅNADERNA
 

  • Europeiska kommissionens beslut om potentiellt fullständigt godkännande av Kinpeygo för Calliditas partner STADA.
  • Fullständig datautläsning i fas 2-studien av primär gallkolangit.
  • Uppdatering av KDIGO:s riktlinjer förväntas under 2024.

Oförändrade utsikter för 2024:
Förväntar sig Calliditas fortsatt omsättningstillväxt:
Den totala nettoomsättningen från Nefecon, inklusive milstolpar, förväntas uppgå till 150–180 MUSD för helåret 2024.

Investerarpresentation:

23 maj 2024, 14:30 CET

Länk till webbsändningen: Calliditas Therapeutics Q1 Report 2024 (financialhearings.com)

För att delta via konferenssamtal, registrera dig via följande länk: Call Access (financialhearings.com)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Åsa Hillsten, Head of IR & Sustainability, Calliditas

Tel.: +46 76 403 35 43, Email: asa.hillsten@calliditas.com

Denna information är sådan som Calliditas är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 maj 2024 kl. 07.00.

Om Calliditas

Calliditas Therapeutics är ett kommersiellt biofarmabolag med säte i Stockholm som fokuserar på identifiering,

utveckling och kommersialisering av nya behandlingar för sällsynta sjukdomar med betydande medicinska behov som inte tillgodosetts. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm (kortnamn: CALTX) och The Nasdaq Global Select Market (kortnamn: CALT). Besök Calliditas.com för ytterligare information.

Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör” ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita dig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuner erbjuds utbildning i högkvalitativ plaståtervinning

Published

on

By

Kommunerna har sedan tidigare en betydande roll i omställningen till en cirkulär ekonomi. Från 2024 ansvarar de dessutom för insamlingen av plastförpackningar från hushåll – ett område som kräver sin kunskap. För att möta upp det stora kunskapsbehovet som finns om högkvalitativ plaståtervinning och återvinningssystemet har Svensk Plaståtervinning beslutat sig för att erbjuda utbildande insatser till landets 290 kommuner.

Med den nya förordningen om producentansvar för förpackningar har kommunerna en skyldighet att ta fram lättillgänglig information till hushållen och de verksamheter som har valt kommunal insamling.

— Det är ett otroligt tryck från i stort sett alla kommuner just nu. Det här är ett område som är helt nytt för många, och som kräver sin kunskap. Vi har därför bestämt oss för att möta upp och bland annat erbjuda utbildande besök på Site Zero, säger VD Mattias Philipsson.

Ett flertal besöksmöjligheter kommer erbjudas kommunerna under hösten. Besökarna får lära sig om plaståtervinningssystemet, vikten av avancerad sortering och separat återvinning, samt hur de kan kommunicera med kommuninvånarna om vikten av källsortering. Det sistnämnda är avgörande för hur mycket som kan återvinnas.

Trots att nio av tio konsumenter tycker det är viktigt att källsortera förpackningar slängs mer än hälften av alla plastförpackningar som sätts på marknaden i hushållsavfallet. Det går till förbränning i onödan och genererar utsläpp. Konsekvensen är att samhället fortsatt blir beroende av fossila resurser för att producera ny plast.

Dessutom visar plockanalyser att ungefär en femtedel av det som samlats in har sorterats fel.

— Site Zero är nu i drift och ”står och väntar” på konsumenternas plastförpackningar. Att de samlas in är en förutsättning för återvinning och minskad klimatpåverkan. Vi måste nå ut till människor och hjälpa dem att källsortera rätt. Här har kommunerna ett stort ansvar, deras kommunikation måste vara korrekt och nå ut brett för att vi ska få till ett förändrat beteende, säger Mattias Philipsson.

9 av 10 insamlade plastförpackningar till Site Zero

Majoriteten av alla plastförpackningar från svenska hushåll som samlas in kommer till Svensk Plaståtervinnings anläggning i Motala. Här finns en avancerad sorteringsprocess som möjliggör högkvalitativ materialåtervinning och cirkulära plastströmmar.

— Vi är en av få aktörer i Europa som erbjuder den här typen av avancerad sortering och högkvalitativ materialåtervinning. Det skapar förutsättningar för att materialet ska kunna bli en ny plastförpackning eller produkt av samma kvalitet om och om igen, menar Mattias Philipsson.

Hela 9 av 10 av de insamlade plastförpackningarna från hushåll kommer till Site Zero.

Kommunernas branschorganisation inom avfallshantering, Avfall Sverige, välkomnar initiativet och hoppas att många besöker Site Zero för en djupare förståelse för plastens livscykel.

— Det här ger kommunerna bra underlag för att kommunicera med medborgarna och möjliggöra mer och bättre sortering. Vi kan nå högre upp i avfallstrappan tillsammans. Det här ger också en stark grund nu när den fastighetsnära insamlingen byggs ut, både för kommunerna och Svensk Plaståtervinning. Det säger Tony Clark, VD för Avfall Sverige.

För mer information kontakta:

Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning
0703-80 82 76
mattias.philipsson@svenskplaståtervinning.se 

 

Svensk Plaståtervinning arbetar med högkvalitativ sortering och återvinning av plastförpackningar från svenska hushåll, på uppdrag av producenterna. Företaget driver världens största och mest avancerade sorteringsanläggning Site Zero, vilken kan sortera ut tolv sorters plast. Svensk Plaståtervinning har ett 100-tal anställda och huvudkontor i Motala.

Mer på svenskplastatervinning.se

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.