Connect with us

Marknadsnyheter

Jula Holding blir delägare i klädföretaget JOY

Published

on

Nu tar Jula Holding ett nytt spännande steg in i konfektionsbranschen och blir delägare i klädföretaget JOY.

– Vi ser stora fördelar i samarbeten och synergier mellan bolagen, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula Holding.

– Vi har stor erfarenhet av retail och hoppas kunna tillföra mer än bara kapital i det här samarbetet. Bolagen har en tydlig samsyn kring värderingar och syn på företagande och vi ser stora möjligheter att tillsammans stärka verksamheterna. Dessutom har vi en stark tro på de innovativa lösningar inom e-handel som JOY står för, säger Karl-Johan Blank.

Om JOY

JOY är en klädkedja inom detaljhandeln som främst vänder sig till kvinnor över 45 år. Företaget har funnits på den svenska marknaden sedan 1971 men gör nu en omstart där man med sitt gedigna arv som utgångspunkt bygger en modern, digital verksamhet för att tillgodose Sveriges kvinnor med kläder för livet.

En attraktiv investeringsmöjlighet

– Det känns väldigt spännande att ge sig in i konfektionsbranschen. Det här är en attraktiv investeringsmöjlighet och vi ser att det finns ett tydligt utrymme på marknaden. Företaget har redan upparbetade tillgångar i form av kunddatabas, varumärken och produkter och vänder sig dessutom till en målgrupp där vi ser en stor potential. Vi tror också väldigt mycket på personerna bakom företaget, Åsa, Anna och Sofia, och deras starka entreprenörsanda, säger Joachim Frykberg, vd Jula Holding.

En gemensam entreprenörsanda

– Vi är tre kvinnor som gör detta och nu har vi fått en fantastisk partner och delägare i form av Jula Holding. Vi ser stora möjligheter till samverkan mellan Jula, Hööks och JOY, säger Anna Ullman Sersé, vd JOY.

En gemensam nämnare för bolagen är tron på att det finns många affärsmöjligheter inom segmentet kvinnor över 45 år som är en spännande målgrupp med stor potential.

– Vi har en stor gemensam kundgrupp och präglas alla av en stark entreprenörsanda. Vi är modiga och delar samma värderingar där kunden står i fokus, fortsätter Anna Ullman Sersé.

Hållbarhet genom en långsiktig garderob

JOY arbetar också utifrån en Slow Fashion-ambition med fokus på tidlös design som håller över fler säsonger och får kunden att köpa nyckelprodukter som kan kombineras till outfits som de verkligen använder.

– Vi vill uppmuntra våra kunder att optimera sina klädköp för att maximera användandet utifrån stil, funktion och livslängd, och på så sätt också minimera felaktiga spontanköp. Det handlar bland annat om en generös produktinformation, en effektiv kundtjänst och att hjälpa kunderna till ett mer genomtänkt och hållbart beteende kring hur de köper kläder. Insatser som är bra för både plånboken och miljön, säger Anna Ullman Sersé.

För ytterligare information

Anna Ullman Sersé, vd JOY, +46 702 16 36 56, anna.ullmanserse@joyshop.se

Joachim Frykberg, vd Jula Holding, +46 701 90 20 30, joachim.frykberg@jula.se

Om Jula Holding

Jula Industri grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget. Sedan några år har företaget utvecklats till en av Sveriges största privatägda koncerner, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Hotell, Miljö och Energi. Mer om Julas historia hittar du på: https://historia.jula.se/

Jula Holdingkoncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4000 anställda och 2020 omsattes drygt 9,8 miljarder SEK, med ett resultat om cirka 1,3 miljarder SEK efter finansiella poster och före skatt. Cirka 276 miljoner SEK betalas i skatt på resultatet.

Retailföretaget Jula är koncernens ursprung. Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 111 varuhus, 59 i Sverige, 37 i Norge och 15 i Polen.

Besök gärna www.julaholding.se för mer information, på Jula Holdings webb finns även årsberättelsen i sin helhet.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Metacon och Siemens ingår samarbete för tillverkning av system för grön vätgasproduktion

Published

on

By

Metacon AB (publ) och Siemens AB har signerat en avsiktsförklaring om att ingå partnerskap med syfte att accelerera tillverkningen av produktionsanläggningar för vätgas i Sverige, för den europeiska marknaden.

Metacon gick i början av året ut med nyheten att bolaget har fått exklusiva rättigheter för tillverkning av kompletta elektrolysanläggningar baserade på samarbetspartnern PERIC:s världsledande teknologi för trycksatta alkaliska elektrolysmoduler (stackar). En av de viktigaste komponenterna i PERIC:s alkaliska teknologi är effektiva och beprövade 5 MW-moduler med över 10 års driftdata. Metacon har även tillgång till den 10 MW-modul som PERIC nyligen lanserat och som idag, effekt- och produktionsmässigt är en av världens största. Rättigheterna gäller för flertalet europeiska länder och innebär att Metacon kan utgå ifrån en beprövad teknologi som utvecklats och förfinats i över 60 år, och göra de anpassningar som krävs för att matcha kraven på säkerhet och automation som finns i europeiska standarder för vätgasproduktion. I och med den exklusiva rättigheten tar Metacon nu sikte på att bli en av marknadsledarna i Europa för den här typen av storskaliga vätgasanläggningar.

Den gemensamma avsiktsförklaringen innebär att Siemens går in som teknologipartner till Metacon för att bidra med sin gedigna erfarenhet av att leverera produkter, lösningar och tjänster inom automation, kraftdistribution, elektrifiering, instrumentering, byggnadsteknik och drivenheter. Siemens kommer även att kunna bidra med sitt stora utbud av digitala tjänster och mjukvaror för optimering, standardisering och simulering under både tillverknings- och driftskedet av vätgasanläggningarna.

Vätgas är en viktig pusselbit när industri-, energi- och transportsektorn ska bli CO2-neutral, och ligger i fokus för Siemens globala satsning på Power-to-X. Partnerskapet med Metacon markerar en milstolpe i vår strävan efter att skapa en mer hållbar värld genom att bland annat utveckla innovativa lösningar för energisektorn”, säger Mikael Kraft, Head of Factory Automation och Sales på Siemens Digital Industries.

Metacon har stora planer för satsningen på tillverkning och försäljning av storskaliga elektrolysanläggningar till bland andra basindustrin, vindkraftsektorn och transportsektorn i Europa. Jag har svårt att föreställa mig en bättre partner på en sådan resa än Siemens. Med sin världsledande portfölj av teknologi, kompetens och erfarenhet av liknande projekt sedan lång tid tillbaka får vi med detta partnerskap möjlighet att både accelerera och optimera centrala delar av vårt unika Gigafactory-projekt”, säger Christer Wikner, VD och koncernchef, Metacon.

För ytterligare information, kontakta Christer Wikner, på telefon 0707-647389 eller e-post  info@metacon.com

Om Metacon
Metacon AB (publ) utvecklar och tillverkar energisystem för produktion av fossilfri ”grön” vätgas. Produkterna inom affärsområdet Reformering är bland annat baserade på en patenterad teknologi som genom s.k. katalytisk ångreformering av biogas eller andra kolväten genererar vätgas. Utvecklingen av Metacons reformeringsprodukter görs inom det helägda dotterbolaget Metacon S.A i Patras, Grekland. Verksamheten är inriktad på katalytisk processkemi och avancerade reformers för högeffektiv vätgasproduktion. 

Metacon erbjuder även kompletta elektrolysanläggningar och integrerade tankstationer för grön vätgas, ett stort och globalt växande område för tillverkning av grön vätgas. Elektrolys är en process där man driver en kemisk reaktion för att spjälka vatten genom att tillsätta elektricitet. Om elektriciteten som används är icke-fossil blir därmed också vätgasen fossilfri och klimatneutral. Grön vätgas kan användas inom bland annat transportsektorn, basindustrin och fastighetssektorn med bättre miljö och klimat som resultat. www.metacon.com

Om Siemens
Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och elnät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik med syfte att skapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder förutsättningar att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en global ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård.

Under räkenskapsåret 2023, som avslutades den 30 september 2023, genererade Siemenskoncernen intäkter på 77,8 miljarder euro och ett nettoresultat på 8,5 miljarder euro. Per den 30 september 2023 hade företaget cirka 320 000 medarbetare världen över. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige intäkter på 6,9 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.com och www.siemens.se.  

För ytterligare information se:
www.metacon.com | X: @Metaconab | LinkedIn: www.linkedin.com/company/metaconab

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Aqilion publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

AQILION AB (publ) meddelar att den svenska versionen av bolagets årsredovisning för räkenskapsåret 2023 har publicerats.

 

Årsredovisningen, som bifogas i pressmeddelandet, kan även laddas ner från bolagets webbplats. En engelsk översättning av årsredovisningen beräknas finnas tillgänglig på webbplatsen under vecka 21, 2024.

För mer information, vänligen kontakta:
Sarah Fredriksson, vd, AQILION AB, + 46 (0)70 261 4575, sarah.fredriksson@aqilion.com

Om Aqilion

Aqilion är ett bioteknikbolag som fokuserar på att utveckla nya innovativa behandlingar för sjukdomar orsakade av kronisk inflammation och dysfunktionella immunologiska reaktioner som till exempel autoimmuna sjukdomar.

Vi identifierar innovativa idéer som har potential att bli nya läkemedel och förädlar dem till kommersiellt intressanta projekt. De idéer som vi väljer är baserade på solid vetenskaplig grund där vi med rimliga antaganden tydligt kan förstå underliggande biologi, klinisk relevans och patientnytta.

Bolaget är främst aktivt i de tidiga faserna av läkemedelsutveckling, från idéstadiet till proof-of-concept i kliniska studier. Aqilion driver sina utvecklingsprogram i en delvis virtuell organisation i nära samarbete med utvalda partners med särskild spetskunskap inom läkemedelsutveckling.

AQILION AB (publ) är ett svenskt publikt bolag med huvudkontor i Helsingborg. www.aqilion.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Landshypotek lämnar historiskt stor utdelning till Skånes lantbrukare

Published

on

By

Landshypotek beslutade idag att dela ut närmare en kvarts miljard, 244 miljoner kronor, till jord- och skogsbrukare över hela landet. Det är den största utdelningen i Landshypoteks snart 200-åriga historia och ett viktigt tillskott till svenska lantbrukare, svensk livsmedelsproduktion och levande landsbygder. Lantbruksföretagare i Skåne får hela 40 miljoner kronor i utdelning, vilket är 10 miljoner mer än förra året.

 

– Landshypotek och vår utdelning är en central del av lantbruks-Sverige. Genom åren har vi kunnat hålla en god nivå på utdelningen, men årets utdelning till lantbrukare runt om i landet sticker ut som historiskt stor, säger Per-Olof Hilmér, ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening.

 

Det var på tisdagens stämma i Landshypotek Ekonomisk Förening som beslutet togs att dela ut 244 miljoner kronor (att jämföra med förra årets 180 miljoner kronor). Pengarna betalas ut under maj till kunder som lånar till jord- och skogsbruksfastigheter hos Landshypotek Bank.

 

Jord- och skogsbrukskunderna äger banken och är organiserade i den ekonomiska förening som nu beslutat om utdelningen.

 

– Landshypotek finns för kunderna och har haft en fin utveckling de senaste åren. Vi har växt, stärkt positionen som den ledande banken för jord- och skogsägare, attraherat allt fler villaägare och välkomnat många nya sparkunder. Vi gör finansiellt det främsta året någonsin i vår bank och kan därför också leverera vår största utdelning någonsin, säger Per-Olof Hilmér, ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening.

 

Lantbrukarna i Skåne får den största utdelningen av landets regioner. Så här fördelar sig utdelningen till jord- och skogsbrukare över landet (enligt ägarföreningen Landshypoteks Ekonomisk Förenings elva regioner):

 

Gotland 

  6 mkr

Gävle-Dala

  8 mkr

Mitt

  9 mkr

Mälarprovinserna

37 mkr

Norr

  6 mkr

Skåne 

40 mkr

Småland

36 mkr

Väst

34 mkr

Wermland 

13 mkr

Örebro

15 mkr

Östgöta

39 mkr

 

 

 

För ytterligare kommentarer och information:

 

Jonas Feinberg, presskontakt, 070-349 24 10

 

 

Om Landshypotek Bank

 

Landshypotek grundades 1836 och är idag till utlåningen en av de tio största bankerna i Sverige. Banken räknas vara av systemvikt för jord- och skogsbruksnäringen. Banken växer snabbt på marknaden för bolån till hus samt sparande, och fortsätter vara ledande bank i finansieringen av jord- och skogsbruksfastigheter. Landshypotek Bank ägs av 34 000 jord- och skogsbrukskunder organiserade i en ekonomisk förening, har drygt 240 medarbetare och verkar över hela landet.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.