Connect with us

Marknadsnyheter

TCECUR förvärvar Kungslås

Published

on

TCECUR Sweden AB (publ.) har idag förvärvat Kunglås, ett av Stockholms mest välrenommerade och väletablerade låsföretag. Bolaget har funnits på Kungsholmen i Stockholm i över 50 år och omsätter årligen ca 20 msek med mycket god lönsamhet. Bland kunderna finns fastighetsbolag, större företag, kommuner och ett hundratal bostadsrättsföreningar. Kungslås är en auktoriserad låssmed och medlem av Stockholms låssmedsmästares förening. Förvärvet kommer att en positiv påverkan på TCECURs resultat under det innevarande verksamhetsåret 2022.

 
”Genom åren har vårt dotterbolag Mysec haft ett nära samarbete med det professionella teamet på Kungslås. Vi är mycket imponerade och gläds åt att dom nu blir en del av TCECUR. Kungslås passar hos oss som handen i handsken, stärker upp våra helhetslösningar inom nationella säkerhetssystem ytterligare och ger goda möjligheter till merförsäljning. Vi välkomnar varmt våra nya kollegor till TCECUR”, säger Klas Zetterman Koncern VD TCECUR.

 
”Vi är stolta över att bli en del av TCECUR. Vi ser framemot att utveckla bolagets potential vidare i TCECURs kundfokuserade, enkla och entreprenörsdrivna struktur och genom bra samarbeten i gemensamma projekt med övriga bolag inom koncernen. Det skall bli jättespännande tycker vi”, säger Mattias Nilsson VD och tidigare delägare i Kungslås.

 
TCECUR Sweden AB är en teknikorienterad säkerhetskoncern med lång historik och erfarenheter av leveranser till stora koncerner och den offentliga sektorn. TCECUR består idag av åtta dotterbolag, alla specialiserade inom olika områden av säkerhet, som levererar säkerhetssystem och säker kommunikation till samhällets mest krävande kunder. Erbjudanden består av en kombination av egna produkter och lösningar samt agenturer från världsledande producenter. 
Koncernen består av TC Connect AS i Norge, TC Connect Sweden AB, RF Coverage AB, LåsTeam Sverige AB, Mysec Sweden AB, Lamport Sweden AB, Automatic Alarm i Stockholm AB och Access World Technic AB.

 
För ytterligare frågor vänligen kontakta:

 
Klas Zetterman, VD och koncernchef TCECUR
+46 73 983 04 02

klas@tcecur.se
https://tcecur.com  

Mattias Nilsson, VD Kungslås
070-7550107
mattias@kungslas.se

Denna information är sådan information som TCECUR Sweden AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 maj 2022 kl. 11:30 CET.  

Continue Reading

Marknadsnyheter

OrganoClick AB (publ) offentliggör delårsrapport för första kvartalet 2024

Published

on

By

För andra året i rad visar vi ett positivt rörelseresultat för första kvartalet. Detta trots en svag bygg- och konsumentmarknad som resulterade i negativ försäljningsutveckling om -12 % till 38,2 (43,5) MSEK. Tack vare en positiv produktmixförändring med god försäljning av våra egna konsumentvarumärken stärktes koncernens bruttomarginal till 29 (26) % vilket i kombination med god kostnadskontroll resulterade i ett något förbättrat rörelseresultat om 0,2 (0,1) MSEK.

Utdrag ur VD Mårten Hellbergs kommentar till delårsrapporten.

Första kvartalet, 1 januari – 31 mars 2024

Koncernen jämfört med 2023 

» Koncernens nettoomsättning uppgick till 38,2 (43,5) miljoner kr

» Bruttomarginalen uppgick till 29,3 (25,9) %

» Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 0,2 (0,1) miljoner kr

» Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -10,4 (-15,2) miljoner kr

VD har ordet

För andra året i rad visar vi ett positivt rörelseresultat för första kvartalet. Detta trots en svag bygg- och konsumentmarknad som resulterade i negativ försäljningsutveckling om -12 % till 38,2 (43,5) MSEK. Tack vare en positiv produktmixförändring med god försäljning av våra egna konsumentvarumärken stärktes koncernens bruttomarginal till 29 (26) % vilket i kombination med god kostnadskontroll resulterade i ett något förbättrat rörelseresultat om 0,2 (0,1) MSEK.

Kassaflödet från den löpande verksamhet stärktes under kvartalet till följd av en lägre bindning i rörelsekapital där vi säsongsmässigt under första kvartalet binder rörelsekapital i både lager och kundfordringar. Ackumulerat för rullande tolv månader förstärktes kassaflödet från den löpande verksamheten kraftigt till 5,3 (-20,1) MSEK.

Den största försäljningsminskningen kom inom affärsområdet Nonwoven & fiberteknologier där försäljningen minskade med -29 (2 097) % till 12,4 (17,5) MSEK. Minskningen berodde på att en kund förra året gjorde en stor lageruppbyggnad samtidigt som att restaurangbranschen, en viktig slutkundsmarknad för affärsområdet, har haft en svag utveckling under kvartalet. Våra nya kunder inom segmentet fortsätter med sin marknadsintroduktion där vår bedömning är att vi kommer få gradvis ökande volymer under året. En positiv nyhet under kvartalet var att vår partner PulPac nu lanserar kaffelock av torrformerad fiber med våra bindemedel. Produktionen hos deras kunder bedöms inledas under hösten.

Affärsområdet Gröna ytbehandlingar & underhållsprodukter hade ett mycket starkt kvartal med en försäljningsökning om 30 (-22) % till 14,1 (10,8) MSEK. Nykundsförsäljningen var mycket god för OrganoTex med flera nya återförsäljare, bl.a. svenska Jaktia, danska Friluftsland och belgiska A.S.Adventures. Även vårt varumärke BIOkleen hade god nykundsförsäljning där ett avtal tecknades med svenska Bauhaus som är den ledande gör-det-själv kedjan i Sverige.

Affärsområdet Funktionellt trä påverkas fortsatt negativt av den svaga byggmarknaden. Försäljningen minskade med -23 (-15) % till 11,7 (15,2) MSEK. Den svenska försäljningen står för den största minskningen medan försäljningen i Tyskland och Finland går bättre.

Våra konsumentprodukter har fortsatt utvecklats starkt under inledningen av andra kvartalet. Vår positiva förändring av produktmix fortsätter därmed. Vi har nu tre omsättningsmässigt likvärdiga affärsområden vilket ger både förbättrad bruttomarginal och bättre riskspridning. Vi fokuserar på att stödja våra nya kunder samt lägger stor kraft på nykundsförsäljning med ambitionen att återfå positiv försäljningstillväxt. Allt i linje med vår mission att hjälpa våra kunder med deras gröna omställning genom att ersätta dold plast och skadliga kemikalier med våra biobaserade lösningar.

Mårten Hellberg, VD OrganoClick AB

Den kompletta delårsrapporten bifogas detta pressmeddelande och finns tillgänglig på bolagets hemsida på https://organoclick.com/sv/rapporter/. Informationen i denna delårsrapport är sådan som OrganoClick AB (publ) ska offentliggöra enligt regelverket på Nasdaq First North Growth Market.

Denna information är sådan som OrganoClick AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-30 08:30 CET.

……………………………………………………………………………..

För mer information, var vänlig kontakta:

Mårten Hellberg, VD

08-684 001 10, marten.hellberg@organoclick.com

……………………………………………………………………………..

Om OrganoClick 

OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag noterat på Nasdaq First North Growth Market utvecklar, producerar och marknadsför funktionella material och kemitekniska produkter baserade på miljövänlig fiberkemi. Exempel på produkter som OrganoClick marknadsför är är den vattenavvisande textilbehandlingen OrganoTex®, biokompositen  OrganoComp®, ytbehandlings- och underhållsprodukter för villa- och fastighetsägare under varumärket BIOkleen®, biobaserade bindemedel för nonwovenmaterial under varumärket OC-BioBinder™ och det flam- och rötskyddade virket OrganoWood® (genom delägda dotterbolaget OrganoWood AB). OrganoClick grundades 2006 som en avknoppning från akademisk forskning vid Stockholm universitet och Sveriges lantbruksuniversitet inom modifiering av biofibrer. OrganoClick har vunnit flera priser såsom utnämningen till ”Sveriges mest lovande start-up bolag”, Sveriges bästa miljöinnovation, och tidigare mottaget flertalet utmärkelser såsom en Climate Solver av Världsnaturfonden (WWF), ett SUSTAINIA100-bolag och varit på Affärsvärldens och NyTekniks 33-lista för ”Sveriges hetaste teknikbolag. OrganoClick har sitt säte i Täby, norr om Stockholm, där bolagets produktion, FoU-, samt sälj- och marknadsavdelning är lokaliserat. OrganoClicks Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Mangold Fondkommission AB, tel: +46 (0)8 503 01 551, email: ca@mangold.se.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Safello ingår ramavtal med Ekobrottsmyndigheten

Published

on

By

Stockholm 30 april 2024 | Safello, Nordens ledande kryptomäklare, ingår ramavtal med Ekobrottsmyndigheten. Ramavtalet mellan parterna ingås med anledning av den offentliga upphandling som Polismyndigheten genomförde för att tillgodose Polismyndighetens, Tullverkets och Ekobrottsmyndighetens behov av kryptovalutatjänster, och som Safello vann i augusti 2023. Upphandlingen genomfördes i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU).

Tidigare har Polismyndigheten och Tullverket både ingått och förlängt sina ramavtal med Safello. Nu ingår även Ekobrottsmyndigheten ett ramavtal med bolaget.

Ramavtalet, som kommer att tillgodose Ekobrottsmyndighetens behov av kryptovalutaväxling på nationell basis med en maximal avtalstid på fyra år, kommer att träda i kraft omedelbart.

###

För mer information, vänligen kontakta
Christian Ploog, press@safello.com

Certified Adviser
Amudova AB är Safellos certified adviser.

Safello är Nordens ledande kryptomäklare med över 358 000 användare. Företaget vill göra krypto tillgängligt för alla. Safello erbjuder ett säkert sätt att köpa, sälja och lagra krypto i sömlösa transaktioner med omgående leverans. Safello är verksamt i Sverige och är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen sedan 2013 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2021. För mer information besök www.safello.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sigrid Therapeutics överträffar 50% rekrytering av patienter i sin kliniska studie, SHINE, där SiPore21® utvärderas för hållbar diabetes- och fetmakontroll

Published

on

By

  • SHINE är den hittills största pågående kliniska studien av sitt slag och utgör en milstolpe inom forskningen om prediabetes och viktkontroll. Den inkluderar patienter som lever med övervikt eller fetma och har prediabetes eller icke-medicinerad typ 2-diabetes.
  • SiPore21® Silica ”Molecular Sieves” är ett lovande, icke-farmaceutiskt oralt alternativ till injicerbara läkemedel för hållbar viktkontroll.

Stockholm, 30 april 2024: Sigrid Therapeutics meddelade idag att bolaget har rekryterat över 50% av patienterna i SHINE, en klinisk studie som utvärderar SiPore21® för behandling av förhöjda glukosnivåer. SHINE är en randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad multicenterstudie som genomförs på 27 kliniker i tre europeiska länder. SHINE kommer att utvärdera 288 deltagare  mellan 18 och 70 år som lever med övervikt eller fetma och har förhöjda blodsockernivåer. Vid positivt utfall av studien är SiPore21® klart för att registreras som en banbrytande medicinteknisk produkt klass IIb i EU, vilket banar väg för en effektiv och tillgänglig icke-farmaceutisk behandling som kan bekämpa de två största globala hälsoutmaningarna, diabetes och fetma.

I en tidigare klinisk studie på prediabetiker där en tidigare framtagen, liknande version av SiPore21® utvärderades, uppvisade patienterna en 40 % större minskning av HbA1c-nivåerna på halva tiden jämfört med Metformin, den gängse behandlingen för typ 2-diabetes.

Det primära syftet med SHINE är att utvärdera om behandling med SiPore21® resulterar i en mer betydande minskning av HbA1c-nivåerna (relativt mot baslinjen) jämfört med placebo. Sekundära effektmått inkluderar kroppsvikt, kroppsfettmassa och sagittal abdominal diameter.

Kirsi Pietiläinen, Gyllenberg-professor i klinisk metabolism vid Obesity Research Unit, Helsingfors universitet, och Principal Investigator (PI) för SHINE säger: ”Studien gör goda framsteg och vi är tacksamma för det utmärkta arbetet som utförts på klinikerna. Under våra besök på klinikerna observerade vi att följsamheten hos patienterna var utmärkt och att antalet patienter som valde att hoppa av var exceptionellt lågt. Att studien hittills uppvisar god säkerhet understryks av det faktum att inget av avhoppen initierades av den medicinska personalen. Vi ser nu fram emot att inkludera de återstående patienterna och att slutföra studien efter sommaren. SiPore21® representerar ett användarvänligt, naturligt tillvägagångssätt för blodsockerkontroll och hantering av fetma, och kommer att spela en central roll i den expansiva arsenal som krävs för effektiv diabetesprevention och förbättring av hälsoläget globalt.”

Sana Alajmovic, VD för Sigrid Therapeutics, säger: ”I takt med att resultaten från SHINE-studien närmar sig är Sigrid aktivt engagerat i diskussioner med många globala, ledande företag inom branschen, vilket visar ett starkt intresse för att ta SiPore21®produkten på marknaden. Med det starka momentum som byggts upp, driver Sigrid förhandlingarna snabbt framåt om att kommersialisera SiPore21® som en medicinteknisk produkt i EU och som ett medical food i USA. Möjligheten till partnerskap för vår banbrytande produkt är tidskritisk då vi snabbt närmar oss  produktlansering.”

Prof. Tore Bengtsson, CSO på Sigrid Therapeutics sammanfattar: SiPore21® teknologin erbjuder ett unikt icke-farmaceutiskt alternativ till injicerbara läkemedel för hållbar blodsockerhantering, och möjligheten att minska hungerkänslor och uppblåsthet. Vi är entusiastiska över potentialen att SiPore21® kan vara ett mildare och säkrare sätt att uppnå hållbar viktkontroll utan negativa bieffekter på ren muskelmassa. För patienter som avbryter behandlingen med injicerbara läkemedel kan SiPore21® vara ett sätt att stävja den vanliga viktökningen som följer efter att sådana behandlingar avslutas.”

För mer information, vänligen kontakta:

Sana Alajmovic, medgrundare och VD, Sigrid Therapeutics
Telefon: +46 72 3893396
E-post:
sana@sigridthx.com

RHA-kommunikation

Ola@rhacomms.eu / Richard@rhacomms.eu

Om mesoporösa kiseldioxidpartiklar (MSP)

Mesoporösa kiseldioxidpartiklar (MSP) är en typ av syntetiska amorfa kiseldioxidpartiklar som kan produceras med en stor yta och en rad olika porstorlekar och som kan intas tillsammans med maten. Studier på möss, publicerade i Nanomedicine1,2 har visat att effektiviteten med avseende på upptag av föda i tarmen minskade med 33% vilket ledde till en positiv effekt på metabolisk profil med signifikant lägre bildande av fettvävnadsbildning och leptin. Cirkulerande insulinnivåerna var lägre också och viktökningen dämpades påtagligt. Ytterligare prekliniska resultat, publicerade i Advanced Healthcare Materials3 bekräftar dessa fynd och är förenliga med ett verkningsmekanism där en del av enzymerna fångas inuti MSP:erna vilket i sin tur resulterar i en enzymblockerande effekt som minskar nedbrytningen av mat och därmed minskar energiupptaget i kroppen. Detta verkningssätt har också bekräftats ytterligare in vivo när MSP tillsatt till mjölk ledde till minskad absorption av lipider jämfört med kontroller4.

Om Sigrid Therapeutics

Sigrid Therapeutics (Sigrid) är ett ett konsumentinriktat teknologiföretag inom hälsa i klinisk fas som banar väg för en ny klass av konstruerade material för att förebygga och behandla metabola sjukdomar och störningar, inklusive typ 2-diabetes. Bolagets ledande produktkandidat, SiPore21®, är en oralt administrerad medicinteknisk produkt baserad på Bolagets egenutvecklade plattformsteknologi, SiPore®. SiPore21® är utformad för att verka lokalt i tarmen och består av exakt konstruerade mesoporösa kiseldioxidpartiklar (MSP) i mikronstorlek med skräddarsydd porositet. Kliniska data bekräftar de positiva effekterna av MSP på en rad metaboliska parametrar och deras utmärkta säkerhetsprofil3-7. SiPore21® verkar genom en unik verkningsmekanism på så sätt att amylas och lipas fångas in i den porösa strukturen. Detta förhindrar fysisk interaktionen mellan matsmältningsenzymerna och maten, vilket effektivt minskar nedbrytningen av kolhydrater och fetter8. SiPore21® utvecklas som den första orala medicintekniska produkten för blodsockerkontroll hos personer som riskerar att utveckla typ 2-diabetes. https://www.sigridthx.com/.

Referenser

  1. Mesoporös kiseldioxid med stora porer inducerade viktminskning hos överviktiga möss, Nanomedicine, 2014,https://www.futuremedicine.com/doi/10.2217/nnm.13.138.
  2. Mesoporös kiseldioxid med exakt kontrollerade porer minskar mateffektiviteten och undertrycker viktökning hos möss, Nanomedicine, 2020, https://www.futuremedicine.com/doi/10.2217/nnm-2019-0262.
  3. Att fånga matsmältningsenzymer med konstruerade mesoporösa kiseldioxidpartiklar minskar Metabola riskfaktorer hos människor, Advanced Healthcare Materials, 2020, https://doi.org/10.1002/ adhm.202000057.
  4. Mot mesoporös kiseldioxid som läkemedelsbehandling för fetma – inverkan på lipidnedbrytning och absorption, European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, 2022, https://doi.org/10.1016/j.ejpb.2022.02.001.
  5. Oralt intag av mesoporös kiseldioxid är säkert och tolereras väl hos manliga människor, PLoS ONE, 2020, DOI: 10.1002/adhm.202000057. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0240030
  6. Konstruerad mesoporös kiseldioxid minskar långtidsblodsockret, HbA1c, och förbättrar metaboliska parametrar hos prediabetiker, Nanomedicine, 2021, https://doi.org/10.2217/nnm-2021-0235.
  7. Mesoporösa kiseldioxidpartiklar behåller sin struktur och funktion när de passerar genom mag-tarmkanalen hos möss och människor, ACS Applied Materials & Interfaces, 2023, https://doi.org/10.1021/acsami.2c16710.
  8. Aktivitet och stabilitet hos nanobegränsat alfa-amylas i mesoporös kiseldioxid ACS-MATERIAL Au, 2023, https://doi.org/10.1021/acsmaterialsau.3c00028. Publicering: 4 augusti 2023.
Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.