Connect with us

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma i Tobii Dynavox AB (publ) den 19 maj 2022

Published

on

Tobii Dynavox AB (publ) har idag den 19 maj 2022 hållit årsstämma. Årsstämman genomfördes enbart genom förhandsröstning, utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud och utomstående. Årsstämman beslutade i enlighet med samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram.

Fastställande av årsredovisning, resultatdisposition och ansvarsfrihet 
Årsstämman fastställde resultat- och balansräkning för moderbolaget och koncernresultat- och koncernbalansräkning för 2021 och beslutade att bolagets resultat balanseras i ny räkning och att någon utdelning således inte lämnas. Årsstämman beslutade även om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören. 

Antalet styrelseledamöter och revisorer, val av styrelse och revisorer samt arvode till styrelsen och revisorn 
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fem ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter. Carl Bandhold, Henrik Eskilsson, Charlotta Falvin, Åsa Hedin och Caroline Ingre omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, till ordinarie styrelseledamöter. Åsa Hedin omvaldes till styrelseordförande. Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att antalet revisorer ska vara ett registrerat revisionsbolag. Revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB omvaldes som bolagets revisor och det noterades att Camilla Samuelsson kommer att utses till huvudansvarig revisor. Årsstämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med 1 700 000 kronor att fördelas med 680 000 kronor till styrelsens ordförande samt 255 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget. Arvode för kommittéarbete ska utgå med sammanlagt högst 335 000 kronor, fördelat på 245 000 kronor avseende revisionsutskottet (varav 125 000 kronor till utskottets ordförande och 60 000 kronor vardera till övriga två ledamöter) och 90 000 kronor avseende ersättningsutskottet (varav 40 000 kronor till utskottets ordförande och 25 000 kronor vardera till övriga två ledamöter). Årsstämman beslutade även, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till revisorerna ska utgå enligt godkänd räkning. 

Godkännande av styrelsens ersättningsrapport  
Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport. 

Beslut om incitamentsprogram 2022 och säkringsarrangemang 
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om antagande av ett nytt långsiktigt incitamentsprogram för anställda inom Tobii Dynavox-koncernen (”LTI 2022”) samt om antagande av säkringsarrangemang för att säkerställa leverans av aktier till deltagarna i LTI 2022 vid programmets slut. Beslut om säkringsarrangemang innefattade beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av högst 854 369 C-aktier och om återköp av egna C-aktier, beslut om överlåtelse av egna stamaktier till deltagarna i LTI 2022 samt bemyndigande för styrelsen att besluta om försäljning av egna stamaktier i syfte att säkerställa bolagets åtaganden och för att täcka kostnader med anledning av LTI 2020, LTI 2021 och LTI 2022.  

Beslut om säkringsarrangemang för LTI 2020 och LTI 2021 
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att anta vissa säkringsarrangemang i syfte att tillse att även LTI 2020 och LTI 2021 har lämpliga säkringsarrangemang på plats. Beslut om säkringsarrangemang innefattade beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av högst 854 369 C-aktier och om återköp av egna C-aktier, beslut om överlåtelse av egna stamaktier till deltagarna i LTI 2022 samt bemyndigande för styrelsen att besluta om försäljning av egna stamaktier i syfte att säkerställa bolagets åtaganden och för att täcka kostnader med anledning av LTI 2020, LTI 2021 och LTI 2022. 
 
Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier 
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om bemyndigande för styrelsen att fram till årsstämman 2023, vid ett eller flera tillfällen, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning eller mot betalning genom kvittning eller med apportegendom eller annars med villkor, besluta om emission av nya aktier, dock att sådana emissioner inte får medföra att bolagets registrerade aktiekapital eller antal aktier i bolaget ökas med mer än totalt 10 procent. Syftet med bemyndigandet är att öka bolagets finansiella flexibilitet och styrelsens handlingsutrymme, att potentiellt utöka bolagets aktieägarkrets samt att genomföra förvärv. 

 

Kontakt

Linda Tybring, CFO, Tobii Dynavox, tel: 070 68 14 980, e-post: linda.tybring@tobiidynavox.com

Om Tobii Dynavox

Tobii Dynavox är den globala marknadsledaren inom kommunikationshjälpmedel. Våra specialutvecklade lösningar gör det möjligt för människor med funktionsnedsättningar som cerebral pares, ALS och ryggmärgsskada att få en egen röst, lära sig att läsa och leva ett mer självständigt liv. Hundratusentals människor över hela världen har dragit nytta av våra integrerade lösningar med hårdvara, mjukvara, kliniskt utvecklade språksystem, undervisningsverktyg, utbildning och engagerad support. Vi erbjuder ett omfattande ersättningssystem för finansiering av våra lösningar för att kunna hjälpa så många som möjligt. Tobii Dynavox har cirka 500 anställda runtom i världen, med huvudkontor i Sverige, och kontor i USA, Storbritannien, Norge och Kina, samt återförsäljande partners i över 60 länder. För mer information, besök vår webbsida. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Medivir tidigarelägger Q1 webcast till klockan 10.00 den 30 april

Published

on

By

Stockholm — Medivir AB (Nasdaq Stockholm: MVIR), ett läkemedelsföretag inriktat på att utveckla innovativa behandlingar av cancersjukdomar med stora medicinska behov, meddelade idag att bolaget kommer att hålla webbsändningen för att presentera kvartalsresultatet för Q1 imorgon den 30 april, klockan 10.00. Webbsändningen tidigareläggs då Nasdaq Stockholm stänger tidigare.

 

 

För ytterligare information kontakta:
Magnus Christensen, finanschef, Medivir AB
Telefon: 08-5468 3100.
E-post:
magnus.christensen@medivir.com

 

 

 

 

Om Medivir

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av fostroxacitabine bralpamide (fostrox), en smart kemoterapi som har utformats för att ge en riktad anti-tumöreffekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB Robotics firar 50 år av robotinnovation – möt oss på Elmia

Published

on

By

ABB Robotics firar 50 år sedan den banbrytande lanseringen av den första helelektriska mikrodatorstyrda industriroboten, IRB 6, utvecklad i Västerås. Detta uppmärksammar vi på Elmia där vi, utöver att ställa ut nyheter, även kommer visa delar av de senaste 50 årens robothistoria.

ABB fokuserar på hållbar industri och de senaste lösningarna inom automation när vi ställer ut på Elmia Automation 2024. Besök monter D02:40 för att uppleva hur ABB stöttar automation inom produktion och logistik, ta del av miniseminarier om bland annat cobots, programvara för robotar och underhållsoptimering, och testa hur det går till att programmera en robot.

“Vi är otroligt stolta över vårt arv och ser med spänning fram emot att fortsätta driva teknikens gränser för att lösa våra kunders utmaningar”, säger Susanne Timsjö, försäljnings- och marknadschef på ABB Robotics i Sverige.

I monter D03:65 visas även delar av ABB:s historiska samling, i samband med firandet av 50 år sedan bolaget lanserade sin första robot år 1974. Innan 1970-talet var det tekniskt omöjligt att utveckla en elektrisk robot. Med framväxten av komponenter såsom högeffektstransistorer, DC-motorer och, viktigast av allt, en 8-bitars mikroprocessor från Intel som kom i april 1972, skapades nya möjligheter.

”Asea var de första som upptäckte denna möjlighet och tog hand om den väl”, säger Hans Skoog, en veteran på ABB Robotics med över 25 år inom robotutveckling. ”Resultatet var IRB 6 – världens första elektriskt drivna robot med en mikrodatorstyrd kontroll, utvecklad av ett team av 18 ingenjörer på Asea.”

IRB 6 startade en global robotrevolution, och följdes snart upp av den kraftfulla IRB 60 som inte bara var världens första elektriska robot för tunga laster (60kg) utan även den första elektriska roboten som användes för punktsvetsning. Sedan dess har ABB Robotics fortsatt att ligga i framkant inom robotteknik.

Hans Skoog kommer att hålla föredrag om den tekniska logiken bakom IRB 6:s tillkomst och ABB/Asea:s framgång. Susanne Timsjö håller föredrag om smart automation och robotik i samarbete med AI.

För mer information om ABB Robotics och deras 50-årsjubileum, besök https://new.abb.com/products/robotics/events/50-years-of-robotic-innovation

För mer information om ABB Robotics på Elmia, besök https://new.abb.com/se/elmia-automation

 

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s fler än 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 72 461 20 00
press@se.abb.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Latvian Forest Company offentliggör utfall i företrädesemission

Published

on

By

Latvian Forest Company AB (publ) (”Latvian Forest Company” eller ”Bolaget”) tillförs totalt cirka 27,3 miljoner kronor före emissionskostnader, som beräknas uppgå till cirka 0,9 miljoner kronor, genom Bolagets nyligen genomförda företrädesemission av B-aktier som beslutades av styrelsen den 2 april 2024 med stöd av bemyndigande från årsstämman den 26 juni 2023 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen övertecknades med en teckningsgrad om 238 procent.  

Teckningsperioden i Latvian Forest Companys Företrädesemission avslutades den 25 april 2024. Det slutliga utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till totalt cirka 238 procent, varav 93 procent med stöd av teckningsrätter och 145 procent utan stöd av teckningsrätter. Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgick till 8,20 kronor per ny B-aktie.

Styrelsen har i enlighet med de principer som framgår av emissionsmemorandumet som offentliggjordes den 10 april 2024 tilldelat samtliga aktier i Företrädesemissionen, totalt 3 333 047 B-aktier, varav 3 084 792 B-aktier tecknades med företrädesrätt och 248 255 B-aktier tecknades utan företrädesrätt. De som har tilldelats aktier tecknade utan stöd av företrädesrätt får besked om detta genom översändande av avräkningsnota, vilka beräknas skickas ut idag den 29 april 2024. Likvid ska erläggas senast den dag som framgår av avräkningsnotan. Erläggs ej likvid i rätt tid kan aktier komma att överlåtas till annan. Förvaltarregistrerade aktieägare får besked om tilldelning enligt respektive förvaltares rutiner. Något meddelande lämnas ej till den som inte erhållit tilldelning.

Handel i betalda tecknade aktier (”BTA”) bedrivs för närvarande på Spotlight Stock Market och kommer att pågå till dess att Företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket då BTA omvandlas till aktier. Registrering av Företrädesemissionen förväntas ske i maj 2024.

Genom Företrädesemissionen ökar aktiekapitalet med 373 312,411633 EUR genom emission av 3 333 047 nya B-aktier, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 8,19 procent av antalet röster och cirka 8,33 procent av antalet aktier i Bolaget. Efter registrering av de nya aktierna hos Bolagsverket kommer aktiekapitalet i Latvian Forest Company att uppgå till 4 479 749,387614 EUR fördelat på 39 996 568 aktier, varav 39 916 568 B-aktier, envar med ett kvotvärde om 0,112003 EUR.

Emissionsinstitut i samband med Företrädesemissionen är Aktieinvest FK AB.

För ytterligare information kontakta

Aleksandrs Tralmaks, VD

+37129203972

info@latvianforest.se

Eller besök vår hemsida: www.latvianforest.se

Denna information är sådan information som Latvian Forest Company AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 april 2024 kl. 11.00.

VIKTIG INFORMATION

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagarna av detta pressmeddelande i jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats eller distribuerats ska informera sig själva om och följa sådana begränsningar. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande för allmänheten att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Bolaget i andra jurisdiktioner än Sverige.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, i eller till USA, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Ryssland, Belarus eller någon annan jurisdiktion där offentliggörandet, publiceringen eller distributionen av informationen inte skulle följa gällande lagar och förordningar eller skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som krävs enligt svensk lag. Informationen i detta pressmeddelande får inte heller vidarebefordras eller reproduceras på sätt som står i strid med sådana restriktioner eller skulle innebära sådana krav.  Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. Varken teckningsrätter, betalda och tecknade aktier eller nya aktier som tecknats i erbjudandet har registrerats eller kommer att registreras enligt United States Securities Act från 1933 i sin nuvarande lydelse (”Securities Act”) och får inte erbjudas, tecknas, utnyttjas, pantsättas, säljas, återförsäljas, levereras eller överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom enligt ett tillämpligt undantag från registreringskraven i Securities Act.

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i Latvian Forest Company. Detta dokument har inte godkänts av någon myndighet, och informationen utgör inte ett prospekt. I en EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till kvalificerade investerare i den medlemsstaten enligt prospektförordningens (2017/1129) mening.

Denna kommunikation kan innehålla vissa framåtriktade uttalanden. Sådana uttalanden är alla uttalanden som inte avser historiska fakta och de innehåller uttryck som ”anser”, ”uppskattar”, ”förväntar”, ”väntar”, ”antar”, ”förutser”, ”avser”, ”kan”, ”fortsätter”, ”bör” eller liknande. De framåtriktade uttalandena i detta meddelande är baserade på olika uppskattningar och antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att dessa antaganden var rimliga när de gjordes, är sådana framåtriktade uttalanden föremål för kända och okända risker, osäkerheter och andra väsentliga faktorer som är svåra eller omöjliga att förutsäga och som ligger utanför Bolagets kontroll. Sådana risker, osäkerheter och väsentliga faktorer kan medföra att de faktiska resultaten kan komma att avvika väsentligt från de resultat som uttryckligen eller underförstått anges i denna kommunikation genom de framåtriktade uttalandena. Informationen, uppfattningarna och de framåtriktade uttalandena i detta meddelande gäller enbart per dagen för detta meddelande och kan förändras utan att det meddelas.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.