Connect with us

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma 2022 i Eyeonid Group AB

Published

on

Vid årsstämma i Eyeonid Group AB (publ) (”Bolaget”) som hölls den 14 juni 2022 kl. 10.00 i Stockholm, beslutades i huvudsak:

att fastställa den framlagda resultat- och balansräkningen,

att disponera Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen, i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen,

att bevilja ansvarsfrihet för samtliga styrelseledamöter och den verkställande direktören samt tidigare verkställande direktörer för räkenskapsåret 2021 respektive såvitt avser verkställande direktörerna för de perioder av räkenskapsåret 2021 som respektive person innehade uppdraget som verkställande direktör,

att arvode till styrelsens ledamöter, för tiden fram till och med nästa årsstämma, ska utgå till icke i Bolaget arbetande styrelseledamöter med 125 000 kronor (exklusive sociala avgifter) och till styrelsens ordförande med 250 000 kronor (exklusive sociala avgifter),

att arvode till Bolagets revisor skall utgå med skäligt belopp enligt löpande räkning,

att fastställa antalet ledamöter till fyra utan suppleanter,

att omvälja Carl Höglund, Erik Hallberg, och Pontus Karsbo som ordinarie styrelseledamöter samt välja in Peter Ekelund som ny styrelseledamot. Det beslutades också att entlediga Lena Lohajner-Lindberg som meddelat att hon avböjer omval som ordinarie styrelseledamöter. Vidare beslutade stämman att utse Erik Hallberg som styrelseordförande.

att till revisionsbolag för tiden intill slutet av nästa årsstämma välja Grant Thornton med huvudansvarig revisor Thomas Daae,

att fastställa riktlinjer för tillsättande valberedning för årsstämman 2023. Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter varav en ska vara representant från styrelsen (i första hand styrelseordförande) och övriga ska utses av Bolagets tre största aktieägare,

att ändra bolagsordningens gränser avseende antalet aktier till lägst 250 000 000 stycken och högst 1 000 000 000 stycken och gränserna avseende aktiekapitalet till lägst 6 250 000 kronor och högst 25 000 000 kronor.

att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästkommande årsstämma besluta om att öka Bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner i sådan utsträckning som är tillåten enligt gränserna enligt den, från tid till annan, gällande bolagsordningen.

att bemyndiga styrelsen i Bolaget att vidta de smärre justeringar av besluten vid årsstämman som kan visa sig erforderliga i samband med registrering av besluten hos Bolagsverket.

Samtliga beslut fattades enhälligt av stämman.
 

Eyeonid Group AB
Styrelsen

 

För mer information, kontakta

Georg Tsaros, VD, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070 882 68 28

E-post: georg.tsaros@eyeonid.com

Carl-Magnus Jönsson, CFO, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 073 545 53 50

E-post: carl-magnus.jonsson@eyeonid.com

www.eyeonid.com

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring och telekom. I koncernen ingår affärsområdena EyeonID och EyeonTEXT.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från Alleimas årsstämma 2024

Published

on

By

Alleima AB (publ):s årsstämma hölls den 2 maj 2024 i Sandviken.

Anföranden på stämman av styrelsens ordförande Andreas Nordbrandt och koncernchefen och verkställande direktören Göran Björkman kommer att finnas tillgängliga på Alleimas hemsida.

 

Fastställande av resultat- och balansräkningar

Stämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för 2023. Styrelsens ledamöter och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

 

Kontantutdelning

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om en kontantutdelning om 2,00 kronor per aktie. Avstämningsdag för erhållande av utdelning bestämdes till måndagen den 6 maj 2024. Utdelningen beräknas utbetalas av Euroclear Sweden AB fredagen den 10 maj 2024.

 

Styrelse

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag att omvälja styrelseledamöterna Göran Björkman, Claes Boustedt, Ulf Larsson, Andreas Nordbrandt, Susanne Pahlén Åklundh och Karl Åberg samt att som ny styrelseledamot välja Victoria Van Camp. Andreas Nordbrandt omvaldes till styrelseordförande. De fackliga organisationerna har till ordinarie styrelseledamöter utsett Tomas Kärnström och Mikael Larsson samt till suppleanter Niclas Widell och Maria Sundqvist.

 

Arvode till styrelsen

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag om arvode till styrelsen enligt följande fördelning: 1 470 000 kronor till styrelsens ordförande, 510 000 kronor till vardera övrig styrelseledamot som inte är anställd i bolaget, 217 000 kronor till ordföranden i revisionsutskottet, 108 000 kronor till vardera övrig ledamot i revisionsutskottet, 108 000 kronor till ordföranden i ersättningsutskottet och 76 000 kronor till vardera övrig ledamot i ersättningsutskottet.

 

Revisor

Stämman beslutade enligt valberedningens förslag att omvälja PricewaterhouseCoopers AB till revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

 

Instruktion för valberedningen

Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag om att anta en reviderad instruktion för valberedningen.

 

Ersättningsrapport

Stämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport för 2023.

 

Långsiktigt incitamentsprogram (LTI 2024)

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag om ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram för 30 ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom koncernen (LTI 2024). Deltagandet förutsätter en investering i Alleima-aktier. Varje förvärvad Alleima-aktie ger deltagaren rätt att efter en treårsperiod vederlagsfritt tilldelas ett visst antal aktier, förutsatt att vissa prestationsmål rörande vinst per aktie och reduktion av koldioxidutsläpp uppfylls. LTI 2024 omfattar högst 452 020 aktier. Leverans av dessa aktier kommer att säkras genom ett aktieswapavtal med tredje part. Den totala kostnaden för LTI 2024 uppskattas till högst 27,7 miljoner kronor baserat på ett pris per Alleima-aktie om 55 kronor, och till högst 29,4 miljoner kronor baserat på ett aktiepris om 95 kronor.

 

Bemyndigande om förvärv av bolagets egna aktier

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att, under tiden intill årsstämman 2025, besluta om förvärv av bolagets egna aktier, dock högst 10 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

 

 

Sandviken den 2 maj 2024

 

Alleima AB (publ)

 

Kontaktuppgifter

Emelie Alm, Head of Investor Relations
Emelie.alm@alleima.com
Phone: +46 (0) 79 060 87 17

Yvonne Edenholm, Press and Media Relations Manager
Yvonne.edenholm@alleima.com
Phone: +46 (0) 72 145 23 42

Om Alleima
Alleima, är en global tillverkare av högförädlade produkter i avancerat rostfritt stål och speciallegeringar samt lösningar för industriell värmning. Baserat på långvariga kundsamarbeten och ledande materialteknologi, utvecklar vi produkter för de mest krävande applikationerna och industrierna. Vårt erbjudande inkluderar produkter såsom sömlösa rostfria rör för energi-, kemi- och flygindustrin, precisionsbandstål för vitvarukompressorer, luftkonditionering och knivapplikationer, baserat på fler än 900 aktiva legeringsrecept. Det omfattar också ultrafin tråd för användning i medicintekniska och mikroelektroniska apparater, industriell elektrisk värmeteknik och belagda bandstål för bränslecellsteknik för bilar, lastbilar och vätgasproduktion. Vår helt integrerade värdekedja, från forskning och utveckling till slutprodukt, möjliggör industriledande teknologi, kvalitet, hållbarhet och cirkularitet. Alleima, med huvudkontor i Sandviken, Sverige, hade omkring 6 500 medarbetare och intäkter om cirka 21 miljarder kronor i ungefär 80 länder under 2023. Alleima-aktien noterades på Nasdaq Stockholms storbolagslista den 31 augusti 2022 under symbolen ‘ALLEI’. Läs mer på alleima.com/se.
 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från TF Banks årsstämma 2024

Published

on

By

Nedan redovisas de väsentliga beslut som fattades vid TF Banks årsstämma tidigare idag den 2 maj 2024. Stämman hölls i Wigge & Partners Advokat KB:s lokaler i Stockholm samt genom poströstning. Samtliga beslut fattades i överensstämmelse med styrelsens och valberedningens förslag såsom de presenterats i kallelsen till årsstämman.

Fastställande av balans- och resultaträkning

Stämman beslutade att fastställa balans- och resultaträkningarna för moderbolaget och koncernen för räkenskapsåret 2023.

Ersättningsrapport

Stämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport enligt 8 kap. 53 a § aktiebolagslagen för räkenskapsåret 2023.

Utdelning

Stämman beslutade att inte lämna någon utdelning för räkenskapsåret 2023.

Ansvarsfrihet

Styrelseledamöterna och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Val av styrelseledamöter och revisor

Stämman beslutade att genom omval välja John Brehmer, Niklas Johansson, Michael Lindengren, Sara Mindus, Fredrik Oweson och Arti Zeighami till styrelseledamöter. John Brehmer omvaldes till styrelseordförande.

Det registrerade revisionsbolaget KPMG AB omvaldes som revisor. KPMG AB har meddelat att den auktoriserade revisorn Dan Beitner kommer att vara huvudansvarig revisor.

Arvode till styrelseledamöter och revisor

Stämman beslutade om följande arvode och annan ersättning för styrelseuppdrag till styrelseledamöter som är stämmovalda och inte anställda av bolaget:

  1. 1 200 000 (1 200 000) kronor till ordförande och 400 000 (400 000) kronor till var och en av övriga ledamöter i styrelsen
  2. 150 000 (150 000) kronor till ordförande och 75 000 (75 000) kronor till var och en av övriga ledamöter i revisionsutskottet
  3. 100 000 (100 000) kronor till ordförande och 50 000 (50 000) kronor till var och en av övriga ledamöter i ersättningsutskottet
  4. 150 000 (150 000) kronor till ordförande och 75 000 (75 000) kronor till övriga ledamöter i risk- och complianceutskottet.

Stämman beslutade att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier på eller utanför Nasdaq Stockholm eller i enlighet med förvärvserbjudande till samtliga aktieägare. Bemyndigandet får utnyttjas vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma.

Högst så många aktier får förvärvas att bolagets innehav, inklusive aktier som i övrigt har förvärvats och innehas, vid var tid ej överstiger fem procent av samtliga aktier i bolaget. Överlåtelse enligt bemyndigandet får ske av samtliga egna aktier som bolaget innehar vid tidpunkten för styrelsens beslut. Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen ökat handlingsutrymme och möjlighet att fortlöpande anpassa bolagets kapitalstruktur och därigenom bidra till ökat aktieägarvärde samt tillvarata attraktiva affärsmöjligheter genom att helt eller delvis finansiera företagsförvärv med egna aktier samt för att säkra åtaganden och sociala avgifter inom ramen för incitamentsprogram.

Beslut om antagande av aktieprogram

Stämman beslutade att anta Aktieprogram 2024 enligt styrelsens förslag. Programmet har en treårig löptid och innebär att ledande befattningshavare och vissa andra anställda, sammanlagt upp till 30 personer, under förutsättning av att vissa villkor är uppfyllda, kan erhålla upp till 46 000 aktier i TF Bank förutsatt att de själva förvärvat motsvarande antal aktier.

Stämman beslutade att högst 46 000 förvärvade aktier i bolaget för överlåtas eller tilldelas. Företrädesrätt att tilldelas aktier ska tillkomma de som är berättigade att få aktier enligt Aktieprogram 2024.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier. Antalet aktier som kan emitteras med stöd av bemyndigandet får motsvara en ökning av aktiekapitalet om högst tjugo procent vid tidpunkten för stämmans beslut om detta bemyndigande. Betalning ska kunna ske kontant, genom kvittning, med apportegendom och eljest med andra villkor. Styrelsen kan besluta om nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt med skälet att tillföra nya ägare av strategisk betydelse för bolaget samt för att genomföra förvärv eller för att anskaffa kapital till förvärv.

Aktier kan även emitteras för att säkerställa åtaganden enligt bolagets aktieprogram. En sådan emission kan genomföras till en kurs som understiger aktiernas marknadsvärde, men inte till lägre kurs än aktiernas kvotvärde.

För ytterligare information, kontakta:

Mikael Meomuttel, CFO och Head of Investor Relations +46 (0)70 626 95 33

Informationen lämnades för offentliggörande den 2 maj 2024 kl. 17:00 CET.

Kort om TF Bank
TF Bank bildades 1987 och är en digital bank som erbjuder konsumentbanktjänster och e-handelslösningar genom en egenutvecklad IT-plattform med hög grad av automatisering. In- och utlåningsverksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Österrike, Spanien, Irland och Nederländerna via dotterbolag, filial eller gränsöverskridande med stöd av det svenska banktillståndet. Verksamheten är indelad i tre segment: Consumer Lending, Credit Cards och Ecommerce Solutions. TF Bank är noterat på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Beslut från Ework Group AB:s årsstämma den 2 maj 2024

Published

on

By

Ework Group AB har idag den 2 maj 2024 hållit årsstämma som bl.a. valde styrelse, fastställde resultat- och balansräkningar för 2023 och beviljade styrelse och VD ansvarsfrihet. Årsstämman beslutade även att utdelning om 7,00 kronor per aktie ska utgå till aktieägarna.

 

Fastställande av resultaträkningar och balansräkningar

Stämman fastställde resultaträkningarna och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen för verksamhetsåret 2023.

 

Utdelning

Stämman beslutade enligt styrelsens förslag om utdelning om 7,00 kronor per aktie för verksamhetsåret 2023. Avstämningsdag för utdelningen fastställdes till den 6 maj 2024. Utbetalning av utdelningen beräknas ske genom Euroclear Sweden AB:s försorg den 10 maj 2024.

 

Ansvarsfrihet

Stämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktör ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2023.

 

Styrelsen

Stämman beslutade att antalet stämmovalda styrelseledamöter ska vara sex och omvalde Staffan Salén, Magnus Berglind, Erik Åfors, Johan Qviberg och Frida Westerberg samt nyvalde Sara Murby Forste till styrelseledamöter. Staffan Salén omvaldes till styrelsens ordförande.

 

Stämman beslutade att 520 000 kronor ska utgå i arvode till styrelsens ordförande och 260 000 kronor vardera ska utgå i arvode till övriga styrelseledamöter.

 

Revisor

Stämman beslutade att till revisor intill slutet av nästa årsstämma omvälja revisionsbolaget KPMG AB med Helena Nilsson som huvudansvarig revisor, samt att arvode till revisorerna ska utgå enligt av bolaget godkänd räkning.

 

Ersättningsrapport 2023

Stämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport avseende 2023.

 

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag till riktlinjer om ersättning till ledande befattningshavare.

 

Bemyndigande för styrelsen att besluta om ökning av aktiekapitalet

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästkommande årsstämma och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt vid ett eller flera tillfällen fatta beslut om emission av nya aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Antalet aktier som ska kunna emitteras respektive antalet aktier som ska kunna tecknas med stöd av optionsrätt till nyteckning av aktier respektive antalet aktier som konvertibler ska berättiga konvertering till ska sammanlagt uppgå till högst 1 920 808 nya aktier motsvarande en utspädning om tio (10) procent.

 

Bemyndigande för styrelsen att besluta om återköp och överlåtelse av egna aktier

Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att fram till nästkommande årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om att förvärva sammanlagt så många aktier i bolaget att bolagets innehav vid var tid inte överstiger tio (10) procent av samtliga aktier i bolaget. Stämman beslutade vidare att bemyndiga styrelsen att fram till nästkommande årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om att överlåta egna aktier i bolaget. Överlåtelser får ske på eller utanför Nasdaq Stockholm, innefattande en rätt att besluta om avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Överlåtelse av aktier utanför Nasdaq Stockholm ska ske till ett pris i kontanter eller värde på erhållen egendom som i allt väsentligt motsvarar börskursen vid tidpunkten för överlåtelsen på de aktier i bolaget som överlåts.

 

Fullständiga förslag och beslut

Stämman godkände samtliga förslag som styrelsen och valberedningen lagt fram inför årsstämman. Förslagen framgår i sin helhet av tidigare publicerad kallelse till årsstämman och besluten kommer att framgå av årsstämmans protokoll som kommer att publiceras på bolagets webbplats.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Klas Rewelj, CFO, Ework Group AB
Tel: +46 (0)70 626 54 24, E-post: investorrelations@eworkgroup.com

 

Caroline Lönnquist, CMCO, Ework Group
Tel: +46 76 867 05 40, e-post: investorrelations@eworkgroup.com

 

Denna information lämnades för offentliggörande den 2 maj 2024 kl. 17:00 CEST.

 

Om Ework Group

Ework Group AB (publ) är ledande inom kompetens- och talangförsörjning i norra Europa, med fokus på IT/digitalisering, R&D, teknik- och verksamhetsutveckling och har över 12 000 oberoende konsulter, från över 50 länder, på uppdrag. Med omfattande erfarenhet inom både den privata och offentliga sektorn, matchar vi kvalificerade konsulter med uppdrag i framkant av teknisk utveckling och grön omställning. Ework grundades i Sverige år 2000 och är verksamt i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen och Slovakien med huvudkontor i Stockholm. Eworks aktier är noterade på Nasdaq Stockholm. www.eworkgroup.com.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.