Connect with us

Marknadsnyheter

Ulla Herbert, 81: ”Nya hörselförstärkaren TYR slår allt jag tidigare använt – hoppas många fler får chansen att använda den”

Published

on

Ulla Herbert, 81 år, från Malmö har använt den nya svenska hörselförstärkaren TYR i cirka sex månader nu.
– Oj, vad den underlättar min vardag. Nu släpper jag den aldrig! Den är det bästa hörselhjälpmedlet jag haft och jag hoppas verkligen att fler får chansen att använda TYR, säger Ulla Hebert.

Ulla Herbert har levt ett intensivt yrkesliv. Det gör hon fortfarande. Som bland annat aktiv politiker och ledamot i Liberalerna i Malmö, engagerad i Internationella Kvinnoförbundet och med två styrelseuppdrag i aktiebolag är kalendern fortfarande ofta fullbokad. Tidigare har hon bland annat hunnit med att vara anställd av både UD och Sida i Kenya och även jobbat i Iran.

Sedan drygt fyra år har Ulla Herbert märkt att hörseln försämrats. Det var också då hon fick sitt första hörselhjälpmedel. Sedan sex månader ingår hon i grupp som provat nya svenskproducerade TYR, som utvecklats av svenska bolaget OnDeMove.

TYR slår allt som jag tidigare använt. Jag har säkert lagt ut över 30 000 kronor på hörselhjälpmedel tidigare, men inget har funkat lika bra som TYR. För mig, som ofta sitter i både stora och mindre möten, passar den perfekt och är ett fantastiskt hjälpmedel. Jag hoppas verkligen jag är trovärdig när jag säger att jag verkligen hoppas att TYR når ut brett till alla som har en hörselnedsättning så att dom får testa. För mig är TYR en oerhörd hjälp i vardagen, säger Ulla Herbert.

Ulla Herbert tillhör de drygt 18 procenten av den svenska vuxna befolkningen (över 16 år) som har en hörselnedsättning som påverkar deras vardag mer eller mindre. Cirka 40 procent av dessa använder hörapparater till vardags.

– TYR är helt enkelt utvecklad för att det fanns ett stort behov av en användarvänlig hörselförstärkare av hög kvalitet. Behovet av ett extra eller kompletterande hörselhjälpmedel är stort, säger Mohsen Haj-Bolouri, CEO på OnDeMove och designer bakom nya TYR.

TYR behöver ingen utprovning hos en hörselklinik. Användaren förbättrar sin hörsel i samma ögonblick som man trycker på ”on” och sätter i hörlurarna. Batteritiden är 45 timmar och det tar 1,5 timme att ladda till full styrka igen. TYR väger 39 gram och har måtten 40x13x70 mm. TYR har tre programval där användaren enkelt anpassar TYR efter vilken miljö den befinner sig i:

• Programval 1 – för samtal eller tv-tittande.
• Programval 2 – anpassat för föreläsning, teater, bio eller större möteslokaler.
• Programval 3 – restaurang, kalas och familjemiddagar.

– Jag har arbetat i branschen i över 20 år och förvånats över den begränsade kvaliteten och även anpassningsförmågan av olika hörselhjälpmedel. Vi bestämde oss helt enkelt att med hjälp av den senaste tekniken och forskningen ta fram och producera ett optimalt modernt hjälpmedel som användaren enkelt kan ställa in och anpassa oavsett om man är på en stor kongress med 1 000 personer eller om man sitter hemma och äter middag med familjen. Hög kvalitet och användarvänlighet var ledord när vi startade och vi är oerhört stolta över resultatet och tror att TYR kommer förbättra livskvaliteten i många människors vardag – både i Sverige och utomlands, säger Mohsen Haj-Bolouri.

Sagt om TYR:

För mig, i mitt dagliga arbete, passar TYR perfekt och är ett oerhört bra hjälpmedel. Långt mycket bättre än de som jag testat och använt tidigare.”
Kristina Johansson, 50 år, docent och universitetslektor på Högskolan Väst.

”Hörselförstärkaren är helt avgörande för att jag ska klara mitt jobb. Det var dessutom tio år sedan jag hörde fågelkvitter innan jag använde TYR.”
Jesper Hakeröd, 49 år, universitetsadjunkt.

För ytterligare information och bilder för fri publicering, vänligen kontakta:
Ottilia Lindell, marknadsansvarig, OnDeMove AB, tfn +46 760 200 966, ottilia.lindell@ondemove.se

www.ondemove.se

OnDeMove är ett svenskt företag med huvudkontor i Halmstad som utvecklar tekniskt avancerade och användarvänliga hörselhjälpmedel. Under 2022 lanserar OnDeMove hörselförstärkaren TYR på den svenska marknaden. Hörselförstärkaren TYR är utvecklad med den senaste teknologin av svenska experter inom elektronik och audiologi och är producerad i Sverige.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återkallelse: Santa Maria Tex Mex Style Dip

Published

on

By

Paulig återkallar Santa Maria Dip Tex Mex Style, 250 gram, med bäst före-datum 01/01/2026. Anledningen är att ett antal produkter istället för Tex Mex Style Dip kan innehålla ostdipp, som innehåller allergenen mjölk. Konsumenter uppmanas att reklamera produkten.  

Produkten återkallas som en försiktighetsåtgärd. Ostdippen (Santa Maria Dip Nacho Cheese Style) innehåller mjölk och utgör därmed en hälsorisk för konsumenter som är allergiska mot mjölkprotein.

Visuellt är det enkelt att särskilja produktinnehållet då Dip Tex Mex Style är grön och ostdippen är gul.

Paulig, som äger varumärket Santa Maria, är i kontakt med leverantören av produkten för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra att problemet återuppstår.

Ersättning för konsument

Konsumenter ombeds att inte konsumera produkten med det angivna bäst-före-datumet, spara produkten och kontakta Santa Marias Konsumentkontakt för ersättning:

E-mail: konsumentkontakt@santamaria.se
Telefonnummer: 020-67 42 00

Reklamationsformulär på Santa Marias hemsida: https://www.santamariaworld.com/se/om-santa-maria/kontakta-oss/ 

Presskontakt
Eva Berglie
Kommunikationschef
Paulig Scandinavia & Central Europe
0708-99 19 37
eva.berglie@paulig.com

Paulig är ett familjeägt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur – för både människa och planet. Paulig erbjuder smaker i alla former: kaffe och drycker, Tex Mex och kryddor, snacks och växtbaserade alternativ. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. Pauligs omsättning uppgick 2022 till 1,1 miljarder euro. Företaget har 2 300 passionerade medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour. www.pauliggroup.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från H & M Hennes & Mauritz AB:s årsstämma 2024

Published

on

By

H & M Hennes & Mauritz AB höll på fredagen den 3 maj årsstämma under ordförandeskap av advokat Andreas Steen. Årsstämman fastställde styrelsens förslag att dela ut till aktieägarna SEK 6:50 per aktie. Utdelningen ska utbetalas vid två olika tillfällen under året – i maj samt i november. Avstämningsdag för den första utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 7 maj 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 maj 2024. Avstämningsdag för den andra utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 8 november 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 november 2024.

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och för koncernen. Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022/2023.

 

De ordinarie styrelseledamöterna Karl-Johan Persson, Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Danica Kragic Jensfelt, Lena Patriksson Keller, Christian Sievert samt Christina Synnergren omvaldes av årsstämman. Årsstämman valde även in den föreslagna nya styrelseledamoten Helena Saxon. Till styrelseordförande omvaldes Karl-Johan Persson. Av de fackliga organisationerna utsedda ordinarie ledamöter är Keith Barker, Agneta Gustafsson och Tim Gahnström, och suppleanter är Therese Nordström, Hans Nilsson och Sofia Almbrandt.

 

Årsstämman fastställde enligt valberedningens förslag att styrelsearvoden per stämmovalda ledamöter fördelar sig enligt följande: styrelsens ordförande SEK 1 900 000, ledamot SEK 825 000. Arvodet för arbetet i revisionsutskottet ska uppgå till SEK 315 000 till ordföranden samt SEK 210 000 vardera till övriga ledamöter.

 

Årsstämman beslutade att utse Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

Till revisorn ska arvode utgå enligt godkänd räkning.

 

Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

 

Årsstämman beslutade om minskning av aktiekapitalet, för avsättning till fritt eget kapital, genom indragning av de 19 144 612 egna B-aktier som återköpts inom ramen för H&M:s återköpsprogram, varigenom aktiekapitalet minskar med 2 430 352,764 kronor. För att återställa aktiekapitalet efter minskningen av aktiekapitalet beslutade årsstämman samtidigt om ökning av aktiekapitalet med 2 430 352,764 kronor genom fondemission utan utgivande av nya aktier, varvid minskningsbeloppet ska överföras från fritt eget kapital.

 

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att under perioden fram till och med årsstämman 2025, vid så många tillfällen som den anser lämpligt, förvärva högst så många av bolagets aktier av serie B att bolagets innehav inte överstiger 10 procent av samtliga aktier i bolaget. Förvärv ska ske på Nasdaq Stockholm till ett pris per aktie inom vid förvärvstillfället gällande kursintervall. Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen möjlighet att justera bolagets kapitalstruktur. Detta blir ett av de redskap som styrelsen kan välja att använda om överskottslikviditet identifieras. Om bemyndigandet används, avser styrelsen föreslå att årsstämman ska besluta om indragning av de aktier som återköpts av bolaget.

Kontakt:

H&M Group Media Relations 08-796 53 00  E-post: mediarelations@hm.com

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media.

 

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET, Afound samt Sellpy. Ytterligare information finns på hmgroup.com.

 

 

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.