Connect with us

Marknadsnyheter

Alla Kroatiens MICHELIN stjärnrestauranger behåller sina utmärkelser

Published

on

Det nya MICHELIN Guide Croatia 2022-utbudet har släppts. Med det nya urvalet har alla restauranger som fick stjärnor 2021 behållit sin höga nivå och sin utmärkelse för 2022.

Restaurang Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Terrace (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) och Agli Amici (Rovinj) behåller sin enstjärniga status. Utöver de tio restaurangerna med en MICHELIN-stjärna har Kroatien också två restauranger med MICHELIN Green Star-märkningen, som nu bärs av Zinfandel’s (Zagreb) och Konoba Mate (Korčula).

”I dag kan Kroatien vara stolt över att totalt 84 restauranger har prestigefyllda MICHELIN-märken. Med tanke på deras tilldelningssystem, som är en komplex och mycket mystisk process, är detta en stor nyhet och framgång för dessa kroatiska restauranger, vars ägare och personal jag uppriktigt gratulerar. CNTB är MICHELINs främsta nationella partner, vårt samarbete med detta globalt erkända varumärke, vars rekommendationer respekteras och uppskattas, bidrar säkert till att positionera de kroatiska restaurangerna ännu högre på den gastronomiska kartan, och därmed som ett gastronomiskt resmål av hög kvalitet”, säger Kristjan Staničić, direktör för Kroatiens nationella turistbyrå, som gratulerar alla de prisbelönta och utvalda restaurangerna.

Utöver ovanstående har Šug (Split) tagits upp på Bib Gourmand-listan. I dag har totalt 12 restauranger i Kroatien denna märkning, medan ytterligare 62 restauranger rekommenderas av denna välkända gourmetguide.

”Med tanke på att mat och dryck på den internationella besöksnäringen är ett av de viktigaste reseanledningarna, är vår nya strategi för hållbar utveckling av turismen fram till 2030 en bra idé för att utnyttja synergier och planera ytterligare utveckling av den eno-gastronomiska verksamheten, som vi vill basera på autentiska mat- och dryckeserbjudanden. Genom förstklassig gastronomi får turisterna en oförglömlig upplevelse av resmålet, och genom att konsumera lokal mat stöds de lokala producenterna. Att inkluderas i världsberömda guider som Michelin är ett erkännande för alla som arbetar kontinuerligt med kvalitet. Våra toppkockar sätter Kroatien på den gastronomiska kartan i världen med sina framgångar och jag gratulerar dem till det”, avslutade turist- och idrottsminister Nikolina Brnjac.

”Våra inspektörer var känsliga för den konstanta kvaliteten på de kulinariska upplevelser som restaurangerna erbjöd, eftersom deras team visade regelbundenhet och konsekvens, vilket bekräftar hur viktigt detta viktiga kriterium är för att få en MICHELIN-stjärna”, förklarar Gwendal Poullennec, internationell direktör för MICHELIN-guiderna. ”År efter år ser vi också ett ökande engagemang från restauranger och yrkesverksamma för en mer hållbar gastronomi, med fokus på högkvalitativa, lokalt producerade produkter som gör det kroatiska kulinariska arvet stolt”, tillade Gwendal Poullennec.

De nya etiketterna är resultatet av en hemlig rundtur bland kroatiska restauranger av professionella MICHELIN-inspektörer, den globalt sett viktigaste och mest erkända restaurangguiden, på vars hemsida listan för Kroatien har publicerats.

Kontakt:
Kroatiska turistbyrån – Stockholm:
Jungfrugatan 24
114 44 Stockholm
Sweden
+46(0)8 534 820 80
Email: info.se@croatia.hr
Web: https://croatia.hr/en-GB

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till press- och ljudkonferens den 8 maj med presentation av Skanskas delårsrapport för första kvartalet 2024

Published

on

By

Onsdagen den 8 maj kl. 07:30 rapporterar Skanska resultatet för det första kvartalet 2024.

Rapporten kommer att presenteras av Anders Danielsson, VD och koncernchef, samt Magnus Persson, Ekonomi- och finansdirektör, på en press- och ljudkonferens kl. 10:00 på Skanskas huvudkontor på Warfvinges väg 25, Stockholm. Presskonferensen kommer också att sändas live www.skanska.com/investerare, där den även finns tillgänglig i efterhand.

Du kan även delta i ljudkonferensen med möjlighet att ställa frågor. För att förbättra ljudkvaliteten för deltagare och presentatörer under frågestunden erbjuder vi nu en länk med ljud av högsta kvalitet.

  • Rekommenderad anslutning (weblänk): för bästa ljudkvalitet vänligen anslut via din telefon till HD Audio weblänk: HD Audio link
  • Reservuppkoppling (telefonnummer): Vid behov kan du ringa in via traditionell telefonkonferens, vänligen använd följande telefonnummer:
    • 08 5051 0031
    • +44 (0) 207 107 06 13
    • +1 (1) 631 570 56 13

Efter press- och ljudkonferensen kommer det att finnas möjligheter till enskilda möten med Anders Danielsson. Intresseanmälan för ett möte önskas senast 6 maj till annika.winlund@skanska.se.

 

Välkomna!

Antonia Junelind, SVP, Investor Relations 

Karolina Cederhage, SVP, Communications

 

För ytterligare information kontakta:

Antonia Junelind, direktör Investor Relations, Skanska AB, tel 010-448 62 61

Karolina Cederhage, Kommunikationsdirektör, Skanska AB, 010-448 08 80

Jacob Birkeland, Chef Press och Public Affairs, Skanska AB, tel 010-449 19 57

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99                                                                                                           

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och framtidsinsikt för att bidra till hur människor lever, arbetar och samverkar. Vi är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 157 miljarder kronor under 2023. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos cirka 27 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Open Infra AB (publ) announces a delay regarding Annual Report for 2023.

Published

on

By

Press release

Stockholm, April 30th, 2024

Unfortunately the Annual Report is delayed. New publishing date is as soon as possible, but no later than 24th of May.

This information is information that Open Infra AB (publ) is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation and the Securities Markets Act. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out below, at 14.00 CET on April 30th, 2024.

For further information, please contact:

Erik Stiernstedt, CEO

+ 46 (0)70-550 30 73, erik@openinfra.com

Pressmeddelande

Stockholm, den 30 april 2024

Open Infra AB (publ) meddelar försening av årsredovisning för 2023.

Dessvärre är årsredovisningen för 2023 försenad. Nytt datum för publicering är snarast möjligt, men ej senare än den 24 maj.

Denna information är sådan information som Open Infra AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 april 2024 kl. 14.00 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Erik Stiernstedt, VD
+ 46 (0) 70 550 30 73, erik@openinfra.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

HANZA presenterar delårsrapport 7 maj

Published

on

By

HANZA publicerar sin delårsrapport för kvartal 1, 2024 den 7 maj kl 7.30. Med anledning av rapporten bjuder HANZA in investerare, analytiker och media till en kombinerad telefonkonferens och audiocast kl 11.00 samma dag.

Rapporten presenteras av VD Erik Stenfors och CFO Lars Åkerblom. Presentationen kommer att hållas på engelska.

Tid: Tisdag 7 maj kl. 11.00

Delta via webbsändning:

https://financialhearings.com/event/48787

Delta via telefonkonferens:

Registrera dig via denna länk för att delta via telefonkonferens. Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till telefonkonferensen. Via telefonkonferensen finns möjlighet att ställa muntliga frågor.

För tillgång till presentationen följ länken https://ir.financialhearings.com/hanza-q1-report-2024
eller ladda ner den från HANZAs hemsida https://hanza.com/news/ strax innan eventet.

För mer information kontakta:
Erik Stenfors, VD
+46-70 950 80 70
erik.stenfors@hanza.com

Lars Åkerblom, CFO
+46-70 794 98 78
lars.akerblom@hanza.com

Om HANZA
HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder. HANZA grundades år 2008 och har i dag en pro forma årsomsättning över 5 miljarder kronor. Bolaget har sex tillverkningskluster: Sverige, Finland, Tyskland, Baltikum, Centraleuropa och Kina. Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som 3M, ABB, Epiroc, GE, Getinge, John Deere, Mitsubishi, SAAB, Sandvik, Siemens och Tomra. HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.