AC – orsaken till rekord på hemsida under värmebölja

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Juni har visat sig från sin bästa sida – vilket orsakade besöksrekord till Polarpumpens hemsida, då alla ville köpa AC samtidigt. Polarpumpen är Nordens största återförsäljare inom värmepumpar, och har ett stort sortiment av både fast installerad AC och portabel AC. Det kommer dock med utmaningar. 

38% av årets besökare inom AC hittade till Polarpumpens hemsida efter midsommarveckans värmebölja. Att ha framförhållning när det kommer till att köpa AC är det inte många som har, i och med att det är så väderstyrt och kan innebära mer impulsiva köp.  Topparna? På kvällen runt 22-tiden visade det sig att de flesta hittade till sajten. Gissningsvis på grund av ett svettigt sovrum som gör det svårt att sova. 

Det största misstaget man kan göra när man ska köpa AC är att göra det när alla andra gör det; det är detta som skapar en högsäsong. Särskilt om det gäller en fast installerad AC som kräver en kyltekniker. Kylteknikerna är ett bristyrke och deras tid dyrbar och svår att boka med kort varsel. Polarpumpen säljer också fast AC utan utedel – vilket är ett bra alternativ när man behöver kylning fort eftersom man får installera den själv. Men allra snabbast är en portabel AC, den kan du också flytta från rum till rum. 

Anna Valinder, E-commerce manager på Polarpumper säger att:  

“Vi har sett att efterfrågan på just AC ökat i de svenska hemmen de senaste cirka fem åren, från att ha varit en lyxkonsumtionsvara, är det nu något som har blivit allt viktigare. Varför? Högre krav på levnadsstandard kanske.” 

Hon skickar med ett tips till alla husägare och säger att om man har en luftvärmepump kan den ofta kyla minst lika bra som en AC. Funderar du på om du ska skaffa en luftvärmepump eller AC gör man ofta klokt i att välja en luftvärmepump som även kan ge värme resten av året. 

Får Sverige mer värmebölja, kanske Polarpumpen kan få se fler besöksrekord under resten av säsongen. Företaget räknar inte med att köparna kommer att bli mer förutseende när det kommer till så pass väderstyrda produkter, utan att de kommer att fortsätta att köpa när det är som varmast.  

Att det är så impulsstyrt gör det svårt för återförsäljarna att planera hur många produkter de ska köpa in, det är sannerligen en utmaning att försöka förutspå vädret och hur svenskarna köper sina AC. Det kan ta lite tid för leverantörerna att säkerställa nya produkter om de skulle ta slut hos de olika butikerna, vilket kan orsaka lång väntetid. I vissa perioder när det är extra varmt blir det extra högt tryck på säljarna och sajten, vilket i sig också orsakar väntetid och kan vara en utmaning – men en rolig utmaning som Polarpumpen ser fram emot att fortsätta kämpa med. 

Polarpumpen grundades 2007 av Martin Gerre, och har vuxit lavinartat sedan dess. E-handeln erbjuder det mesta inom Värmepumpar, Värme & VVS, AC & luftkonditionering, Ventilation & avfuktare, El & energi, Pool & spa, och nu också Vattenrening. Fokus för företaget har alltid varit ett bättre klimat, både inomhus men även för hela jorden. Hållbara, energieffektiva produkter som hjälper både människa och miljö.   

För vidare frågor och information, kontakta:   

Anna Valinder, E-commerce manager, Polarpumpen AB  

[email protected]  

Polarpumpen AB

Stora Åvägen 19b

436 34

Askim

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.