Connect with us

Marknadsnyheter

#InvestTalks Webcast ⎮ Pär Bergsten, VD H&D Wireless AB (HDWB): Strategiskt långsiktigt samarbete innebär ett avgörande genombrott för H&D Wireless

Published

on

Intervjun publiceras även i #Investtalks Sektor: Tech med Dagens industri & di.se – högst räckvidd till investerare & intressenter.

Techkoncernen H&D Wireless marknadsför en produktportfölj bestående av moduler, IoT enheter och mjukvara i världsklass till kunder med fokus på IoT, Industri 4.0 och trådlös multimedia. Koncernens ambition är att stötta stora och medelstora företags digitalisering med mjukvara, hårdvara och konsulttjänster. H&D Wireless har erhållit ett MoU, memorandum of understanding kring samverkan med ett stort globalt bolag. Samarbetet kommer sannolikt att bli koncernens hittills viktigaste milstolpe. Det berättar Pär Bergsten, vd på H&D Wireless.

Fakta: H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things och realtidspositionering med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MES systemet Casat i koncernen. H&D Wireless aktie är listad på Nasdaq First North, kortnamn HDWB.

Läs mer på: https://lnkd.in/eKUug7GK
Dagens industri E-tidning: https://etidning.di.se
Di.sehttps://lnkd.in/dfk4FJ9Q
Webcast: https://lnkd.in/d5i27rwm

Journalist: Annika Wihlborg ⎮ #InvestTalks
#aktier #börs #kapitalmarknad#investorrelations #investtalks 
#dagensindustri #nasdaq

#InvestTalks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag i syfte att stärka bolagens relationer till investerare & intressenter.
Friskrivning från ansvar:
#InvestTalks är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till investerare.
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.

Continue Reading

Marknadsnyheter

FXI avlämnar kvartalsrapport för Q1 2024 (januari – mars)

Published

on

By

Sammanfattning av kvartalsrapport (Koncern)

Rörelseresultat: -7 486 KSEK

Resultat före skatt: -7 476 KSEK

Resultat per aktie efter skatt: -0,09 SEK

FXI ingår per den 30 januari 2024 i en koncern. Därav finns det inga jämförbara tal att redovisa.

Sammanfattning av kvartalsrapport (Moderbolaget)

Rörelseresultat: -5 531 KSEK (-4 146 KSEK)

Resultat före skatt: -5 531 KSEK (-4 146 KSEK)

Resultat per aktie efter skatt: -0,09 SEK (-0,07 SEK)

VD KOMMENTAR

Globalt har rapportperioden varit utmanande och aviseringar om räntesänkningar inger förhoppningar för SME-sektorn. Vi hoppas att ett bättre ekonomiskt klimat skall bidra till att investeringsviljan ökar och att företag inom SME-segmentet framöver kommer att kunna attrahera investerare och att marknaden tar fart. Vi ser med tillförsikt framemot att marknaden får en uppåtgående trend och att ekonomin åter tar fart. där FXI vill vara en motor och bidra till att öka tillgängligheten på kapital och leverera goda investeringsmöjligheter.

Arbetet med att sammanlänka våra alla verksamheter är prioriterat och framöver kommer det vara fullt fokus på att strukturera och skapa synergier inom vår organisation. Fortsatt strategisk inriktning är att genom förvärv tillföra FXI kompletterande affärsmodeller och stärka vår organisation ytterligare.

Förlusten under kvartalet kommer från nedgångar i våra investeringar som är exponerade mot aktiemarknaden. Vår AI-plattform, Genova FX, som handlar på valutamarknaden, har under perioden varit föremål för underhållsarbete och presenterade ett resultat om +0,68 %. Inom organisationen har vi ett ökat inflöde av nya projekt och kunder och förbättras de ekonomiska förutsättningarna ytterligare ser vi möjligheter till nyanställningar inom koncernen.

FXI har sedan 2020 genomgått en större omorganisation och tagit steget mot att utöka sin verksamhet med ytterligare investeringsprodukter samt förändrat bolagsstrukturen genom förvärv. Genom förvärvet av Villand Capital innehar FXI idag rådgivningstillstånd från den danska finansinspektionen. Tillståndet möjliggör för FXI att genom sitt dotterbolag agera rådgivare till finansiella och institutionella företag och institutioner och genom förvärvet har FXI tillförts FXI ett nytt affärsområde, Corporate Finance. Tillståndet ger möjligheter inom kapitalanskaffningar, noteringar och garantiåtaganden.

Framöver skall vi utveckla våra verksamheter och vårt produkt- och tjänsteutbud för att kunna erbjuda skräddarsydd service som är anpassat åt våra kunders behov, inriktning och investeringsstrategi. Genom dedikerad service och synergier mellan koncernen kan vi erbjuda marknaden finansiella tjänster och produkter inom, försäljning och investering till en kundbas som omfattar professionella – och institutionella investerare och företag inom SME-segmentet. Framöver finns även planer på att tillföra nya affärsinriktningar som kan komplettera befintliga och tillföra ytterligare finansiella tjänster till vårt utbud.

Koncernstruktur för framtida tillväxt

För att utveckla FXI och nå tillväxt genom synergieffekter är fokus på att förvärva företag och ingå samarbeten med andra aktörer där det finns utrymme för god tillväxt genom att använda kunskapsdelning och kunna erbjuda tjänster inom olika affärsinriktningar. Genom att skräddarsy tjänster och tillgodose kundens specifika behov vid det specifika tillfället skapas långsiktiga återkommande kunduppdrag inom koncernen, både gällande företagskunder såväl som investerare.

Syftet med utvecklingen är att skapa förutsättningarna för både organisk och förvärvad tillväxt genom att ytterligare främja möjligheter för samarbete inom koncernen och dess marknadssektorer, affärssegment och teknologi.

Idag är FXI representerade i Sverige och Danmark samt innehar ett fondbolag på Malta. Långsiktigt finns intentioner att utöka med representation inom andra delar av EU och i USA.

Strategisk riktning för tillväxt och lönsamhet

Bolagets affärsfilosofi är att med ett stort affärsengagemang driva, utveckla och förbättra koncernverksam-heten genom att förvärva bolag där synergier mellan verksamheter stärker marknadspositionering, bidrar till affärsutveckling, kompletterar nuvarande affärsområden och medverkar till ett långsiktigt hållbart värdeskapande.

FXI skall verka för att bygga en internationell finanskoncern som kännetecknas av entreprenörsanda och som med ett gediget medarbetarengagemang har förmågan att bygga långvariga och nära relationer med företagskunder och investerare. Genom att

tillvarata tillväxtpotential och idka kunskapsdelning mellan bolag ökar koncernens tillväxt och skapar lönsamhet. Vidare skall verksamheten breddas till att omfatta ytterligare affärsinriktningar, affärsmodeller och fler marknader.

FXI skall verka för att skapa förutsättningar för Bolagets kunder att framgångsrikt utveckla sina företag, erbjuda investeringsmöjligheter och generera god avkastning på investerat kapital.

FXI skall möjliggöra för fler entreprenörer att driva och utveckla innovativa företag och bidra till en god och hållbar samhällsutveckling där fler ges möjlighet att driva företag och få människor och företag att växa. Genom sin internationella inriktning skall FXI verka för att internationellt investeringskapital investeras i nordiska företag samt erbjuda kunder intressanta investeringsmöjligheter av internationell karaktär.

Sofie DanielssonCEO+46 (0) 708 901097sofie.danielsson@fxi.se

FX international AB (publ) arbetar med egen förvaltning och erbjuder alternativa investeringsprodukter till professionella och instutionella investerare genom sitt fondbolag, AI2 SICAV plc.

Bolaget innehar även en egenutvecklade valutahandelsplattform, Genova FX. Handeln sker genom statistiska modeller optimerade med artificiell intelligens. Genom sitt dotterbolag Villand Capital erbjuder FXI rådgivning till instutitioner samt bedriver Corporate Finanace verksamhet med inriktning på innovativa och hållbara SME-företag.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lovisagruvan har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 11 mnkr och att uppta brygglån om 2,5 mnkr

Published

on

By

Styrelsen för Lovisagruvan AB (publ) (”Lovisagruvan” eller ”Bolaget”) har med stöd av bemyndigande från årsstämman 2024 beslutat att genomföra en riktad nyemission om högst 503 500 nya aktier, motsvarande cirka 11 mnkr före avdrag för transaktionskostnader, till en teckningskurs om 22 kronor per ny aktie (”Nyemissionen”) samt beslutat att uppta brygglån om 2,5 mnkr

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lovisagruvan har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 11 mnkr och att uppta brygglån om 2,5 mnkr

Published

on

By

Styrelsen för Lovisagruvan AB (publ) (”Lovisagruvan” eller ”Bolaget”) har med stöd av bemyndigande från årsstämman 2024 beslutat att genomföra en riktad nyemission om högst 503 500 nya aktier, motsvarande cirka 11 mnkr före avdrag för transaktionskostnader, till en teckningskurs om 22 kronor per ny aktie (”Nyemissionen”) samt beslutat att uppta brygglån om 2,5 mnkr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.