Connect with us

Marknadsnyheter

Kommuniké från extra bolagsstämma i Bioservo

Published

on

Bioservo Technologies Aktiebolag (”Bolaget”) avhöll extra bolagsstämma den 19 september 2022. Stämman har genomförts genom att aktieägarna har röstat på förhand, s.k. poströstning, enligt 22 § lagen (2022:121) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor. Vid extra bolagsstämman fattades de huvudsakliga beslut som framgår nedan. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT I ELLER TILL RYSSLAND, BELARUS, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRVA VÄRDEPAPPER I BIOSERVO TECHNOLOGIES AKTIEBOLAG (PUBL). SE ÄVEN AVSNITTET ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Beslut om godkännande av styrelsens beslut om företrädesemission av units

Stämman beslutade att godkänna styrelsens beslut om företrädesemission av högst 9 478 992 units bestående av en (1) ny aktie och (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2 (”Företrädesemissionen”). Teckningskursen för varje unit i Företrädesemissionen fastställdes till 3,20 kronor. Genom kapitalanskaffningen tillförs Bolaget ca 30,3 miljoner kronor före emissionskostnader, och vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan Bioservo tillföras högst ytterligare ca 30,3 miljoner kronor.

I huvuddrag gäller följande villkor för units. Teckning av units med stöd av uniträtter ska ske genom samtidig kontant betalning, under perioden från och med den 26 september 2022 till och med den 10 oktober 2022. Teckning av units utan stöd av uniträtter ska ske på separat anmälningssedel, under perioden från och med den 26 september 2022 till och med den 10 oktober 2022. Handel med uniträtter beräknas ske på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 26 september till och med den 5 oktober 2022. 

Två (2) teckningsoptioner medför rätt att under perioden från och med den 4 september 2023 till och med den 18 september 2023 teckna en (1) ny aktie i Bolaget till ett lösenpris motsvarande sjuttio (70) procent av den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie under perioden från och med den 21 augusti 2023 till och med den 1 september 2023, dock lägst 3,20 kronor och högst 6,40 kronor per aktie.
Fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen samt övrig information om Bolaget kommer att framgå av det EU-tillväxtprospekt som beräknas offentliggöras omkring den 21 september 2022.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, i enlighet med styrelsens förslag, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan villkor om kvittning eller andra villkor, besluta om nyemission av aktier till garanterna i Företrädesemissionen. 

Syftet med bemyndigandet och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att kunna genomföra emission av aktier som garantiersättning till garanterna i Företrädesemissionen. Antalet aktier som ska kunna emitteras med stöd av bemyndigandet får sammanlagt högst uppgå till det totala antalet aktier som motsvarar den överenskomna garantiersättning som Bolaget har att utge garanterna.

För mer detaljerad information avseende beslutens innehåll hänvisas till kallelsen till extra bolagsstämman samt till de fullständiga förslagen vilka har publicerats och finns tillgängliga på Bolagets hemsida.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Petter Bäckgren, VD
petter.backgren@bioservo.com
+46 8 21 17 10

Om Bioservo Technologies
Bioservo Technologies AB (publ) är ett världsledande företag inom bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet. Alla våra innovativa produkter och system är designade för att hålla människor starka, friska och effektiva. Bolaget har en unik global position inom soft exoskeleton-teknologi för handen, både för industriella tillämpningar som förbättrar arbetares hälsa och för att förbättra livskvalitet för personer med nedsatt muskelstyrka.

Bioservo Technologies grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga Tekniska Högskolan och läkare på Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Bioservo Technologies är ett svenskt publikt aktiebolag med huvudkontor och verksamhet i Kista norr om Stockholm.

FNCA Sweden AB är utsedd till bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North.
För mer information, vänligen besök www.bioservo.com.
 

Viktig information
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Bioservo i någon jurisdiktion, varken från Bioservo eller från någon annan.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett prospekt kommer att upprättas av Bolaget och publiceras på Bolagets hemsida efter att Prospektet har granskats och godkänts av Finansinspektionen. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Inbjudan till berörda personer att teckna Units i Bioservo kommer endast att ske genom Prospektet som kommer att offentliggöras av Bolaget omkring den 21 september 2022 på Bioservos hemsida, www.bioservo.com. Eventuellt investeringsbeslut bör, för att en investerare fullt ut ska förstå de potentiella riskerna och fördelarna som är förknippade med beslutet att delta i Företrädesemissionen, enbart fattas baserat på informationen i Prospektet. Därmed rekommenderas en investerare att läsa hela Prospektet. Detta pressmeddelande utgör annonsering i enlighet med artikel 2 k) i Prospektförordningen

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Ryssland, Belarus, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, USA, eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.
 

Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller vissa framåtriktade uttalanden som återspeglar Bioservos aktuella syn och förväntningar på framtida händelser samt finansiell och operativ utveckling, inklusive uttalanden avseende Företrädesemissionen samt uttalanden rörande vägledning, planering, framtidsutsikter och strategier. Ord som t.ex. ”avses”, ”bedöms”, ”förväntas”, ”planeras”, ”uppskattas”, ”kan”, och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender och som inte är grundade på historiska fakta, utgör framåtriktad information. Även om Bioservo anser att dessa uttalanden är baserade på rimliga antaganden och förväntningar kan Bioservo inte garantera att sådana framåtriktade uttalanden kommer att förverkligas. Då dessa framåtriktade uttalanden inbegriper såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer, kan verkligt utfall väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information. Framåtriktade uttalanden i pressmeddelandet gäller endast vid tidpunkten för pressmeddelandet och kan komma att ändras utan tillkännagivande. Bolaget gör inga utfästelser om att offentliggöra uppdateringar eller revideringar av framåtriktade uttalanden till följd av ny information, framtida händelser eller dylikt utöver vad som krävs enligt tillämpliga lagar eller aktiemarknadsrättslig reglering.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bodyflight Sweden AB publicerar Årsredovisning 2023 och revisionsberättelse

Published

on

By

Bodyflight Sweden AB publicerar härmed årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen bifogas till detta pressmeddelande, finns tillgänglig på hemsidan bodyflight.se och kan beställas från Bodyflight Sweden AB via e-post: bolagsstamma@bodyflight.se.

Micha Velasco, VD

Telefon: +46 701072444
E-post: micha.velasco@bodyflight.se

bodyflight.se 
 

Bodyflight är en upplevelsekoncern som levererar kvalitativa och unika upplevelser. Bolaget har ett nyframtaget affärssystem, inklusive bokningssystem och betallösning för att kunna skala upp och effektivisera verksamheten. Koncernen äger och driftar två av världens högsta vindtunnlar belägna i Stockholm och Göteborg under varumärket Bodyflight. Sedan den 1 juli 2023 är koncernen majoritetsägare i ett av Sveriges ledande bolag vad gäller VR-upplevelser, VREX. VREX finns i Stockholm city och i Bromma.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fortum startar pilot för vätgasproduktion i Lovisa, Finland

Published

on

By

Som ett led i Fortums strategi att stegvis utforska vätgasen genom småskaliga projekt i Norden, bygger vi nu en pilotanläggning för vätgasproduktion. Den byggs på Fortums egen mark i Källa-området, nära Fortums kärnkraftverk i Lovisa i södra Finland. Anläggningen med namn Kalla Test Center börjar byggas under sommaren 2024 och driftsättning är planerad till slutet av 2025.  

Vätgasen ska produceras med elektrolys, där vatten delas till vätgas och syrgas med hjälp av elektricitet. Anläggningens kapacitet på cirka två megawatt kommer att tas från elnätet medan det vatten som behövs för processen tas från det lokala vattennätet i Källa. En anläggning för påfyllning av vätgasflaskor och trailers byggs i anslutning till elektrolysören för att möjliggöra transport av vätgasen till industrikunder.

Kalla Test Center finansieras helt genom Fortums forsknings- och utvecklingsbudget och designen är huvudsakligen framtagen av Fortums egen personal. Pilotanläggningen väntas vara i drift under cirka två år, mellan 2025 och 2028. Den totala kostnaden för projektet beräknas landa på 17 miljoner Euro. Projektet är ett konkret exempel på hur Fortum stegvis bygger kompetens och kunskap inom vätgas genom småskaliga projekt.

“När Fortum nu bygger en forskningsanläggning för vätgasproduktion i megawattskala vid Lovisa kommer vi att få värdefull information. Inte bara kring design och drift av vätgasanläggningar, utan också om affärsmöjligheterna för vätgas och de produkter som använder vätgas som insatsvara. Pilotprojektet är ett första steg mot framtida möjligheter för projekt och investeringar. Förutom testcentret pågår ett flertal andra studier tillsammans med kunder och partners från flera olika industrier,” säger Satu Sipola, Vice President för Power-to-X på Fortum.

Vätgas som produceras genom elektrolys kan ersätta fossila bränslen och andra insatsvaror inom många industrisektorer, som inom stålproduktion eller produktion av gödselmedel. Vätgasens kemiska egenskaper gör den mångsidig och därför kan den användas på flera sätt; som energibärare, för att ersätta fossilt kol i till exempel processer som de tidigare nämnda stål- och gödselmedelsprocesserna, och även som ett hållbart och fossilfritt bränsle.

“Fortum har en stark position inom fossilfri energiproduktion och vi strävar efter att hitta lösningar som hjälper våra industrikunder att göra sina processer fossilfria. Vi arbetar för att främja utvecklingen av fossilfri vätgas i de nordiska länderna och vi samarbetar aktivt med företag inom skogs-, stål-, och kemiindustrin liksom inom transportsektorn, för att nämna några exempel,” säger Sipola.

Läs mer om Fortum och vätgas: https://www.fortum.com/services/hydrogen

För mer information:
Elin Tibell, presschef Fortum Sverige, elin.tibell@fortum.com, +46 70 146 61 15

Fortum är ett nordiskt energiföretag. Vårt syfte är att ge kraft åt en värld där människor, företag och naturen utvecklas tillsammans. Vi är en av de kraftproducenter i Europa som har lägst koldioxidutsläpp och vi leds av högt ställda hållbarhetsmål. Vi producerar och levererar fossilfri el och vi hjälper industrier att fasa ut sina fossila bränslen och växa. Vår kärnverksamhet i Norden består av effektiv fossilfri kraftproduktion och pålitliga leveranser av el och värme till hushåll och företag. Vi vill vara en säker och inspirerande arbetsplats för våra ca 5 000 medarbetare. Fortums aktie är noterad på Nasdaq Helsinki. fortum.se 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återköp av aktier under vecka 18, 2024

Published

on

By

Attendo AB (LEI-kod 549300KEJDL2FNITUW65) (“Attendo”) har mellan den 29 april och 3 maj 2024 återköpt sammanlagt 187 933 egna aktier (ISIN: SE00076666110) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen beslutat om.  

Återköpen är en del av det återköpsprogram om högst 16 138 659 egna aktier för ett sammanlagt maximalt belopp om 110 000 000 SEK som Attendo offentliggjorde den 24 april 2024. Återköpsprogrammet, som löper under perioden 29 april till 18 juli 2024, genomförs i enlighet med Marknadsmissbruksförordningen (EU) nr 596/2014 och Kommissionens delegerade förordning (EU) nr 2016/1052.

Attendo-aktier har återköpts enligt följande:

Datum:

Aggregerad daglig volym (antal aktier):

Viktat genomsnittspris för aktier per dag (SEK):

Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK):

29 april 2024

46 183

41,9671

1 938 166,58

30 april 2024

31 075

41,6736

1 295 007,12

2 maj 2024

54 025

42,8755

2 316 348,89

3 maj 2024

56 650

43,6366

2 472 013,39

 

 

 

 

Totalt ackumulerat under vecka 18/2024

187 933

42,6830

8 021 535,98

Totalt ackumulerat under återköpsprogrammet

187 933

42,6830

8 021 535,98

 

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av Skandinaviska Enskilda Banken AB för Attendo:s räkning. Efter ovanstående förvärv uppgår Attendo:s innehav av egna aktier till 2 732 370 aktier per den 3 maj 2024. Det totala antalet aktier i Attendo, inklusive de egna aktierna, är 161 386 592 och antalet utestående aktier, exklusive de egna aktierna, är 158 654 222.

Attendo AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Andreas Koch, Kommunikations- och IR-direktör Attendo

Telefon: +46 705 09 77 61   I   epost: andreas.koch@attendo.com

 

attendo.com

Attendo – det ledande omsorgsföretaget i Norden   |   I mer än 35 år har Attendo haft som utgångspunkt att se, stödja och stärka människor med behov av omsorg i allt det vi gör. Förutom äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg till personer med funktions­nedsättningar samt individ- och familjeomsorg. Attendo har över 30 000 medarbetare och finns lokalt förankrat med omkring 700 verksamheter i runt 300 kommuner i Sverige, Finland och Danmark. Varje dag möter våra medarbetare tiotusentals kunder i deras vardag. Alla våra omsorgsinsatser utgår från Attendos gemensamma värderingar om omtanke, engagemang och kompetens. 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.